Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler
Haberler
Köyümüz doğal gaz konusu hk.
Image2023 yılı başından bu yana köyümüze doğal gaz hattı çektirilmesine yönelik olarak "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı", "EPDK-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu" ve KARGAZ ile yapmış olduğumuz yoğun yazışmalarımız akabinde en son olarak "EPDK-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu" tarafından gelen resmi yazı ekte tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.
Gelen bu yazının özellikle son paragrafında da özetlenmiş olduğu üzere; "Köyümüzün doğal gaz talebinin dikkate alınabilmesi için köyümüzün öncelikle "Atkaracalar İlçesi'nin belediye ve mücavir alanlarına dahil edilerek imarlı hale getirilmesi, sonrasında da Kargaz firmasına başvuru yapılması" gerektiği şeklinde ifade edilmektedir.
Buna göre; bundan sonraki süreçte köyümüzün Atkaracalar İlçesi'ne bağlı bir mahalle statüsüne geçmeyi kabul edip etmemesi kararına göre bu sürecimizin yürütülebilmesi mümkün olabilecektir.

Yasin Sarıçamlık
 
Köylülerimize Doğal Gaz ve Sıcak Asfalt konusunda Önemli bilgilendirme...
Image Köylülerimize önemli bilgilendirme :
Köyümüzün Doğal Gaz hattı tesis ettirilebilmesi amacıyla, yaklaşık "3 aydan" bu yana "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı", "Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı" ve "EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu)" ile yapmış olduğum tüm resmi yazışmaları ekteki dosyalarda tüm köylülerimizle paylaşıyorum. (Sıcak asfalt konusundaki taleplerimiz de dahil)
Esasen köyümüze doğal gaz verilebilmesi için karşımıza çıkarılan "MAHALLE OLMA ZORUNLUĞU" olmaksızın bu projenin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli tüm imkanların sonuna kadar zorlanmasına çalışılmaktadır.
(Esasen köyümüz mahalle statüsüne çevrilmiş olsa bile, Atkaracalar ilçe merkezine olan 6 km'lik mesafe nedeniyle önemli bir yatırım zorluğu bulunması hasebiyle bu konuda da bir garanti verilememektedir. Ayrıca alt yapı ve imar planlaması konuları da gündeme gelecektir.)
Ancak bütün bu zorluklara rağmen; öncelikle mahalle statüsüne geçmeden doğal gazın alınabilmesi, sonrasında ise mahalle statüsüne geçilmesi halinde aynı şekilde tüm şartların zorlanması konusundaki çalışmalarımız da aynı ısrarla sürdürülmeye devam edilecektir.
Bahsi geçen bu resmi kurumların yanı sıra "KARGAZ" firması ile bu konuda yapmış olduğum tüm resmi yazışmalarda ayrıca diğer bir gönderi ile tüm köylülerimizle paylaşılacaktır...
 
 
 
KÖY PINARLARIMIZ ANALİZ SONUÇLARI ÇIKTI...
ImageDeğerli Köylülerimiz,

Bilindiği üzere bir süre evvel (29 Ağustos 2022 günü) köyümüz içindeki önemli pınarlardan özel kaplar ile ilgili yetkin teknik ekip ile birlikte numuneler alınmış olup; bu numuneler aynı gün içinde (mevzuata uygun olarak) Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü - Çevre Sağlığı Birimi’ne ulaştırılmıştır.

Söz konusu su analiz sonuçları tarafımıza ulaşmış olup; daha önce de bilgisini vermiş olduğum üzere, tüm köylülerimiz ile aşağıda şekilde paylaşılmaktadır:

Alınan sonuçlara göre çok kısa ve net olarak tariflemek gerekirse;

17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’ne göre” hiçbir pınarımızın suyu UYGUN GÖRÜLMEMEKTEDİR.

Bu analizlerde en önemli analiz parametreleri:

1-Koliform bakteri,

2-Escherichia coli bakteri (E. Coli),

3-Enterokok / Fekal Streptococ…

Yetkili kişilerden alınan bilgi uyarınca; bunların içinde en önemli ve en çok risk teşkil eden bakteri tipi olarak “Escherichiacoli bakteri (E. Coli)” gösterilmektedir.

Nitekim bu bakteri türü “Memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşayan bir bakteri türü olup; normalde bağırsakta yaşaması hasebiyle de, “E.Coli”nin çevresel sularda var olması, bu sularda “memeli hayvan dışkısı kirlenmesinin” de var olduğu anlamına gelmektedir. Bu bakteriler, hayvanlar için zararsız olmakla birlikte; insanlarda yol açabileceği hastalık türleri arasında, başta ishalli hastalıklar olmak üzere, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek hastalıkları, menenjit, peritonit, mastit, septisemi ve gram-negatif pnömoni gibi ciddi hastalıklar sayılabilir.

Koliform bakteriler de önemli bir bakteri türü olmakla birlikte, yine yetkililerden alınan bilgilere göre; bu bakteri tipi sadece köyümüzdeki değil, Türkiye genelindeki tüm su pınarlarında çıkan bir bakteri türü olup; bu tür bir bakterinin “Sıfır” çıktığı pınar sayısının yok denecek kadar az olduğu ifade edilmektedir.

Hatta koliform bakteri türünün bazen zincir marketlerde satılan pet şişe ve damacana sularında bile (bu suların stoklanma şartlarındaki uygunsuzluklara göre) rastlanabildiği de ifade edilmektedir.

Dolayısıyla bu bakteri türünün de teorik olarak sıfır çıkması esasen en ideal sonuç olmakla birlikte; kob/100 Ml değerinin 20’nin üzerinde olmamasına özellikle dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir.

Yani kısaca, aslında içme kullanma suyu analizinde koliform grubu bakteri saptanması, bu suyu tüketen kişilerde kesin olarak hastalık yapacağı anlamına gelmemekle birlikte, bahsi geçen suya eser miktarda da olsa insan dışkısı, idrarı veya hayvan yada kuş pisliği bulaştığına işaret olarak değerlendirilmektedir.

Enterokok türü bakteriler ise yine aynı şekilde, hayvanların bağırsaklarında, kuşlarda ve böceklerde, aynı zamanda suda ve gıdalarda bulunabilen bir bakteri türüdür. Sulara kolayca bulaşıp canlılıklarını sürdürebildikleri için su analizlerinde bulunmaları fekal kontaminasyon olarak nitelendirilmektedir.

SONUÇ OLARAK;

“İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’ne göre” hiçbir pınarımızın suyu UYGUN GÖRÜLMEMEKLE birlikte köy pınarlarımız içinde 1, 4, 5, 8 ve 9 no’lu pınarlarımızda E.Coli parametresinin sıfır çıkması sevindirici bir durumdur.

(3 nolu pınarımızda da bu değer sadece 2 kob/100 Ml olarak çıkmıştır.)

2, 6 ve 7 nolu pınarlarımızda ise koliform basili dışında ayrıca kayda değer ölçüde "E.Coli parametresi tespit edilmesi nedeniyle bu pınarlarımızdan özellikle içme suyu yönüyle kullanım yapılmamasında büyük yarar olacağı görülmektedir.

9 no’lu orman içi pınarımızda tüm bakteri parametreleri “sıfır” çıkmış olmakla birlikte, bu pratikte pek de rastlanılmayan bir durum olarak değerlendirilmekte olup, bu pınarımızda Arsenik varlığı şüphesinin olduğu belirtilmiştir. Zira içeriğinde Arsenik bulunan sularda hiçbir koliform bakterinin üreyemeyeceğine dikkat çekilerek, bu pınarımızda ayrıca bir Arsenik analizinin yapılması zarureti doğmuştur.

Bu önemli bilgiden hareketle de “diğer tüm pınarlarımızın hiçbirinde Arsenik parametresinin bulunmadığı” anlaşılmaktadır.

Özet olarak; “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’ne göretüm köy pınarlarımızın suyu teorik olarak içilebilir kriterlerde olmayıp; Atkaracalar ilçe merkezimiz ve diğer köylerimizdeki benzer özelliklere haiz olan pınarlarla mukayese edildiğinde, emsal şeklinde değerlendirilerek, bu sularımızın da kullanılıp kullanılmaması hususu, yukardaki bilgilendirmelerimiz doğrultusunda köylülerimizin takdirine bırakılmıştır.

Not : Hüyük Köyümüzün mevcut ŞEBEKE sularında ise bu sene yapılan su analizlerinde:

Ocak ayında (12.01.2022)
Koliform Bakteri: 19,
E.ColiBakteri : 6,
PH: 7,88
Amonyum: 0,07 çıkmış olup;

Haziran ayında ise (08.06.2022)
Koliform Bakteri : 0
E.Coli Bakteri : 0
PH : 7,37
Amonyum: 0,12 şeklinde çıkmıştır.

(Yani bir anlamda içme suyu depomuzda klorlama sisteminin sağlıklı çalışması/çalıştırılması halinde, “Bakteri parametrelerinin sıfırlanmasının sağlanabilmekte” olduğu görülmektedir.)

 
KURBAN BAYRAMI'NDA KÖY MEYDANI'NDA BAYRAMLAŞMA MERASİMİMİZ YAPILDI... (09.07.2022)
Image Kurban Bayramı'nda köy meydanımızda Bayramlaşma Merasimimiz sırasında çekilen resimler...






 
KURBAN BAYRAMI'NDA KÖY CAMİMİZDE BAYRAM NAMAZI...(09.07.2022)
ImageKöyümüzde Kurban Bayramı 1.gününde Bayram Namazı sırasında çekilen görüntüler...













 
KURBAN BAYRAMI'DAKİ ODA YEMEKLERİ... (08.07.2022)
ImageKöyümüz geleneklerinden "Oda Yemekleri" bu senede açık havada düzenlenen güzel bir organizasyonla gerçekleştirildi...
👍👍👍
Akçagil, Çolakgil ve Sarıgil oda yemeklerinde Arefe Günü akşam namazı öncesinde çoğunluğu gurbetten gelen tüm köylülerimiz bir araya gelerek, bir yandan yemeklerini yerken, bir yandan da hasbihal ederek hasret gidermiş oldular....🥰🥰🥰
Bu organizasyonlarda emeği geçen tüm köylülerimize teşekkür ediyoruz...🙏🙏🙏
 
AREFE GÜNÜ MEZARLIK ZİYARETİ... (08.07.2022)
Image Köyümüzde Arefe Günü'nde Mezarlık Ziyareti sırasında çekilen görüntüler...



















 
Köyümüze Yeni Bir Su Kaynağı Projesi Gerçekleştirildi...

Image Köyümüzde bu hafta içinde yapılan yeni bir su kaynağı ilavesiyle, şebeke suyu depomuzun rezerv tüketim süresi artık daha artırılmış oldu.
Esasen Hüyük Köyümüz özellikle su kaynakları yönüyle (20 civarındaki Köy Pınarıyla) Çankırı İlimizin en zengin köylerinden biri olmasına rağmen köy içindeki şebeke hatlarımızdaki suların maalesef bazı köylülerimiz tarafından bahçe/bostan sulama maksadıyla kullanılması nedeniyle hane içlerindeki su kullanımlarında özellikle yaz aylarına ciddi sıkıntılar yaşanabilmekte idi…
Yapılan bu yeni su kaynağı hattı ve bu hattın da mevcut su depomuza bağlanmasıyla artık bu konudaki sorunların da bir nebze azaltılması sağlanmış oldu.
Bu önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Köy Muhtarımız Nevzat Akça, Köy Dernek Başkanımız Ömer Karapınar ve Ankara ili Dernek Sorumlusu Kadir Çevrük başta olmak üzere katkısı olan diğer tüm köylülerimize çok teşekkür ediyoruz.
Bu önemli projenin muhtelif aşamalarında her zaman olduğu gibi bizlere önemli katkılar sağlayan Atkaracalar Belediye Başkanımız Harun Oflaz’a ve Ak Parti İlçe Başkanı Ali Gedik’e de özel teşekkürlerimizi  iletiyoruz…

 
Köyümüzde Oda Bayramlarını tekrar yaşadık...
ImageAylar sonra bugün (19.07.2021) köyümüzde nihayet Oda Bayramlarını da tekrar yaşamış olduk…
🙏🙏🙏
Bugün akşam namazına müteakip köyümüzün 4 ayrı bölgesindeki köy odalarında geleneksel yemekli Oda Bayramı kutlamalarını (açık havada kurulan masalarda) gerçekleştirdik.
Avcıgilin Oda Yemeği
Çolakgilin Oda Yemeği
Hacigilin Oda Yemeği
Sarıgilin Oda Yemeği
Tüm köylülerimizin aylardır hasret kaldıkları sohbet ve muhabbet ortamında tüm köylülerimiz güzel bir nostalji yaşamış oldular…😍😍😍
 
Köyümüzde bugün Bayram Namazı ve Bayramlaşma Merasimi gerçekleştrildi...
Image Köyümüzde Bayramın 1.Günü Bayram namazına müteakip sosyal mesafeye de dikkat ederek uzun bir pandemi sürecinden sonra nihayet köy meydanımızda toplu bir Bayramlaşma (temassız) merasimi yapmak da kısmet oldu...

Bu vesileyle tüm köylülerimizin mübarek Kurban Bayramlarını kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz...🙏🙏🙏
 
Geleneksel Mezarlık Ziyaretimizi bugün gerçekleştirdik...
ImageUzun bir aradan sonra köyümüzde geçmişte Arife Günleri yapmakta olduğumuz geleneksel Mezarlık Ziyaretimizi nihayet bu sene gerçekleştirebildik...
✋✋✋

Mezarlık ziyaretimizde Cami İmamımız ve köylülerimiz tarafından Kuranı Kerim Tilaveti yapılarak akabinde geçmişlerimizin ruhuna dualar yapıldı...👍👍👍

Akabinde tüm köylülerimiz kendi yakınlarının mezarlarını da münferiden ziyaret ederek dualarını yaptılar...

Tüm geçmişlerimize Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun...🙏🙏🙏
 
Köyümüzde bugün eski geleneklerimiz tekrar başlıyor...

ImageKöyümüzde bugün eski geleneklerimiz tekrar başlıyor...


Bugün İkindi Namazına (Saat:16.57) müteakiben Geleneksel Toplu Mezarlık Ziyaretlerimiz olacak...


Daha sonra da yine eski bir geleneğimiz daha yaşatılarak köy odalarımızda Saat: 20.00'de toplu yemek organizasyonları (Oda Bayramları) tertip edilecek...


Tüm köylülerimiz davetlidir...


 
...Nihayet Köyümüze yılın ilk rahmeti ve bereketi geldi...

Image...Ve çok şükür ki sonunda Allah'ın rahmeti ve bereketi köyümüze de geldi...🧿🧿🧿

Sadece 3 gün önce çekmiş olduğumuz köy resimlerimiz (yine aynı saatlerde hava kararmaya başlarken) şimdi kar görüntüleriyle daha bir başka anlam kazandı şükürler olsun...😍😍😍

İnşaallah devamı da gelir...🤲🤲🤲

Tarih : 13.01.2021
Saat : 18.00

 
Köyümüzün gece görüntüsü...

Image Sokak lambaları yanmaya başladığında...

Köyümüzün gece görüntüsü.... 🤗💡🧿

Tarih : 10.01.2021

Saat : 17.50

 
KÖY İÇİ YOLLARIMIZDA PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI YAPILDI…
ImageKöy içi yollarımızda birkaç sene önce başlatılan parke taşı çalışmalarına bu sene de devam edildi.

ATKARACALAR BELEDİYESİ ile ÜYÜKLÜLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİMİZİN müşterek çalışmaları ile gerek köyümüzün içinde eksik kalan parke taş döşeme çalışmaları gerekse köy içi yol genişletme çalışmaları yapıldı.

Bu konuda özellikle malzeme, makine, teçhizat, iş gücü ve iş makinası yönüyle her zaman olduğu gibi bizlere büyük katkıda bulunan Atkaracalar Belediye Başkanımız Harun Oflaz ile bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde gerekli organizasyon ve düzenlemeleri yapan başta köy dernek başkanımız Ömer Karapınar olmak üzere Dernek Yönetimimize ve Köy Muhtarlığımıza teşekkür ediyoruz.

Özellikle yol genişletme çalışmaları sırasında kendi arazilerinden (hiçbir bedel talep etmeden) feragat ederek köy içi yollarımızın genişletilmesinde büyük katkıları olan köylülerimiz Kadir Çevrük, Dursun Yanık, Rıza Demirciçeşmesi, Dursun Berk, İdris Berk ve Şanver Akça’ya da bu örnek davranışları nedeniyle tüm köylülerimiz adına takdir ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Yapılan bu güzel çalışmalar Köyümüz ve Köylümüz için hayırlı uğurlu olsun...

(Maskeler resim cekimleri sirasinda cikarilmistir.)



 
KÖYÜMÜZ DORUK BÖLGESİNE 300 ADET AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI…
ImageBundan tam 11 sene önce 16 Mayıs 2009 yılında köyümüz Doruk Bölgesi'nde dikimlerini gerçekleştirmiş olduğumuz 3.000 adet Çam fidanı dikimi ve yine bundan 8 sene önce 12 Kasım 2012 tarihinde köyümüzün Kayık Meydanı olarak bilinen bölgesinde gerçekleştirmiş olduğumuz ve başta Çam fidanı ağırlıklı olmak üzere ayrıca Mahlep, Ihlamur ve Akasya türünden 40.000 adet fidan  dikimi sonrasında köyümüzde geçen hafta yeni bir ağaç dikme etkinliği daha düzenlendi.

11 Kasım 2020 günü Orman Genel Müdürlüğü’nün “Geleceğe Nefes” Ağaçlandırma Projesi kapsamında Atkaracalar Belediyesi ve Köy Muhtarlığımızın organizasyonu ile köyümüzün yine Doruk bölgesinde ağaç dikilebilecek diğer bölümlerinde (Sarıçam, Karaçam, sedir, dut, ceviz ve mavi ladin türünde) 300 adet fidan dikimi daha gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamımız Hasan Musab OKATAN başta olmak üzere, İlçe Belediye Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftüsü ve diğer ilçe resmi kurum müdürlüklerinin de katılım gösterdiği bu etkinlik sırasında ilçe Kaymakamımız Hasan Musab OKATAN da bir konuşma yaparak ağaç dikimi ve ağaçlandırma konusunun önemine dikkat çekerek bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti…

Bu etkinlikte emeği geçen tüm kurum, kuruluş, yerel yönetimler ile köy muhtarlığı, köy dernek yönetimi ve katılım gösteren tüm köy halkımıza teşekkür ediyoruz…

Yeni dikimi yapılan bu fidanlarla birlikte köyümüzde dikimi yapılan toplam ağaç sayısı böylece 43.300 adede yükselmiş oldu…

 

 
KÖYÜMÜZÜN MANEVİ DEĞERLERİNDEN TÜRBEMİZİ YENİLEDİK...
ImageAtkaracalar ilçemizde “Şekak-i Numaniye” ve “Sicil-i Osmaniye” kayıtlarına göre Fatih Sultan Mehmet Han zamanında yaşayan ünlü İslam alimlerinden Hacı Hamza Sultan’a ait olan ve Hoş İslamlar Türbesi olarak bilinen bir türbe bulunmakta olup; bahsi geçen bu türbe, yanındaki küçük bir camiisi ile birlikte uzun yıllardır yardım, bağış, adak ve dualar yapılmak üzere yerli yabancı tüm halkımız tarafından ziyaret edilen islami bir mekan olarak vatandaşlarımızın büyük ilgisini çekmektedir.

Kesin ve net bir bilgi temin edilememekle birlikte İslam alimi Hamza Sultan’ın kardeşi olduğu ve aynı şekilde zamanının ünlü İslam alimlerinden birine ait olduğu rivayet edilen bir başka türbe de Atkaracalar İlçesi’ne 6 km uzaklıktaki Hüyük Köyümüzde bulunmaktadır.

Köyümüzün en yaşlı büyüklerinden elde edebildiğimiz kısıtlı bilgilere göre köyümüzün isminin de esinlenmiş olduğu Höyük özelliklerine haiz olan Doruk Bölgesinde bulunan bu esrarlı ve gizemli türbe, 100 yılı aşkın bir süredir tüm köylülerimiz tarafından her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları dönemlerinde geleneksel olarak her bayramın ikinci günü, ikindi namazına müteakiben toplu olarak ziyaret edilerek dualar edilmekte olup; artık köyümüzün en önemli manevi değerlerinden biri olarak günümüze kadar gelmiştir.

İşte bu ve benzeri manevi değerlerimize sahip çıkma düşüncesinden hareketle uzun yıllardır bakımsız ve yenilenmeye muhtaç durumda kalan bu türbemizi 4 yıl önce ebediyete intikal eden değerli amcam HÜRREM SARIÇAMLIK’ın hayrına rehabilite ettirmeyi düşündüm.

Bu nedenle rahmetli amcamın ölüm yıldönümünde, aynı gün ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle köyümüzde bulunan İlçe Kaymakamımız Hasan Musab OKATAN, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftüsü ve diğer ilçe resmi kurum müdürlüklerinin de katılımıyla birlikte bu gizemli türbemizi yeni ve modern haliyle tekrar ziyarete açmış olduk…

Rahmetli amcam Hürrem Sarıçamlık ile birlikte, yine bir Ramazan Bayramı günü aynı türbenin yanında oğlum Hakan Sarıçamlıkla 4 Temmuz 2016'da (vefat ettiği sene) çekildiğimiz aşağıdaki resim de kendisiyle çektirdiğimiz son resmimiz olmuştu…

Allah hayır, dua ve ibadetlerimizi kabul eylesin inşallah…

Yasin Sarıçamlık

 
Köyümüzde Cuma Namazları Çayırda kılınmaya başladı...

ImageKöyümüzde Cuma Namazları Covid-19 önlemleri çerçevesinde artık köy çayırımızda kılınmaya başladı. 

(Hava şartları müsait olduğu sürece)

 
Köyümüzde Kurban Bayramı'nda Bayram Namazı sırasında çekilen resimler...

Image Köyümüzde Kurban Bayramı'nda Bayram Namazı sırasında çekilen resimler...
(Covid 19 virüsü nedeniyle Kurban Bayramımızda Ramazan Bayramında olduğu gibi buruk geçti. Her nekadar Bayram Namazı kılınmış olsa da toplu Bayramlaşma merasimi, toplu mezarlık ziyareti ve toplu türbe ziyareti gibi etkinliklerimiz de yapılamadı.) 

 
...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....
ImageDeğerli Köylülerimiz,

Bilindiği üzere 2014-2015 yıllarında köyümüz karşı geçe mevkiinde yapılan parselasyon çalışmaları sonucunda köy tüzel kişiliğimiz adına yaklaşık 500'er m2'lik 49 adet imarlı parseller oluşturulmuştur.

Daha sonra bu parseller devletin ön görmüş olduğu en düşük bedellerle köyümüzde ev yapmak isteyen ihtiyaç sahibi köylülerimize satışları yapılmış ve köy tüzel kişiliğine ait bu tapulu parseller, ilgili köylülerimiz adına tapu devir işlemleri de yapılarak tapuları kendilerine köy muhtarlığımızca teslim edilmiştir.

Bu çalışmalar sırasında da müteaddit defalar tapu alan köylülerimize söz konusu bu parseller üzerinde en geç 5 yıl içinde bina yapılması gerektiği konusunda yasal mevzuat bulunduğu hatırlatılmış, aksi halde ise bu arsaların köy muhtarımız tarafından tekrar köy tüzel kişiliğine geçirilebileceği bilgisi hem sözlü olarak dernek genel kurulumuzda; hem de yazılı olarak köy internet sitemizde bilgi olarak verilmiştir.

Ancak her ne kadar bu yönde bir bilgi verilmiş de olsa bu şekilde yapılan bir fiili uygulama örneğinin de bulunmadığı yönünde de ayrıca köylülerimize o dönemde bir ek bilgilendirme de yapılmıştı.

Dolayısıyla bu konudaki yetki ve sorumluluk köy muhtarlığının yetki ve uhdesinde bulunmakta idi...

(30 Mayıs 2014 tarihinde köy internet sitemizde yapılan bilgilendirme yazısının linki – Madde :3)

http://www.uyukluler.com/index.php?option=com_content&task=view&id=475&Itemid=86 

Ancak oldukça yeni sayılabilecek 28 Kasım 2017 tarihli ve 30261 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olan 7061 sayılı kanunun 4. Maddesinde şu şekilde bir bilgilendirme yapılmaktadır;

MADDE 4-18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 5- Bu Kanunun ek 13’üncü maddesine göre satışı yapılan taşınmazlara ilişkin olarak anılan maddede belirlenen süre içerisinde binalarını yapmayan ya da taksitlerini ödemeyen hak sahipleri ile 31/12/2020 tarihinden önce süreleri dolacak olan hak sahiplerine binalarını yapmaları veya taksitlerini ödemeleri amacıyla 31/12/2020 tarihine kadar ek süre verilir. Ancak bu süre içerisinde de hak sahiplerince bina yapılmaması veya taksitlerin ödenmemesi durumunda, bu taşınmazlar köy tüzel kişiliği adına, tüzel kişiliğini kaybeden köylerde ise ilgili belediye adına resen tapuda tescil edilir.”

 

Denilerek 31/12/2020 tarihine kadar evlerini yaparak ve varsa borçlarını ilgili köy tüzel kişiliğine veya tüzel kişilik yoksa bağlı olduğu belediyeye ödeyerek evlerini yapabileceklerdir.

Bu süre içinde evlerin yapılmaması halinde daha önceden tahsis edilen bu arsaların resen köy tüzel kişiliğine tescili yapılacaktır.

 

Bu konu hakkında 28 Kasım 2017 tarihli ve 7061 sayılı kanun metninin resmi gazete linki ile Köy Muhtarımız Nevzat Akça tarafından yapılan bilgilendirme yazısı da aşağıda tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/12/20171205-12.htm

Image

 
28.12.2019 KÖYÜMÜZDEN KIŞ MANZARALARI...

Image28 Aralık 2019 Cumartesi günü köyümüzden çekilen kış manzarası resimleri....








 
…VE KÖYÜMÜZDE FİBER HIZINDA TÜRK TELEKOM İNTERNET ALT YAPI HİZMETİ DE TAMAMLANDI !!!
ImageBir süre önce Turkcell tarafından köyümüzde yeni yapılan ilave 50.000 Dolarlık (300.000 TL’lik) mobil internet ve akümülatör yatırımından sonra bu kez de Türk Telekom tarafından köyümüzde yaklaşık 50.000 TL’lik yatırımla sabit internet alt yapı projesi de gerçekleştirilmiş oldu.

Daha önce de bilgisini vermiş olduğumuz üzere Türk Telekom Çankırı İl Müdürlüğü’ne, Türk Telekom  eski CEO’su Paul DOANY’e ve akabinde grubun yeni CEO’su Ümit Önal’a göndermiş olduğumuz yazı ve taleplerimiz sonucunda biraz geç de olsa, nihayet artık köyümüzde sabit internet aboneliği kullanılabilir duruma getirilmiştir.

Yeni kurulan bu internet alt yapı projesi üstelik fiber kablolama sistemine sahip olup; dileyen köylülerimiz diledikleri hız ve kapasitede (100 Mbps'ye kadar) internet aboneliği yaptırma şansına sahip olabileceklerdir.

Yeni kurulan ve birçok büyük il ve ilçelerde bile bulunmayan bu internet alt yapı sistemi sayesinde ayrıca dileyen tüm köylülerimiz evlerinin içine, çevresine veya müştemilatlarına kamera sistemleri de monte ettirerek uzaktan online olarak cep telefonlarından veya bilgisayarlarından köydeki ev ve bahçelerini canlı olarak izleyebilme imkanına da sahip olacaklardır.

Tüm köylülerimize hayırlı ve uğurlu olsun…

Yasin Sarıçamlık  

 
...VE TURKCELL'DEN KÖYÜMÜZE 50.000 DOLARLIK YENİ BİR YATIRIM...

Image10 yıl önce Atkaracalar ilçesi köylerinde bir ilk olarak Hüyük Köyümüzde Turkcell Firmasına yaptırmış olduğumuz Repeater sisteminin zaman içinde verimliliğini kaybetmesi, akümülatör sisteminin bozulması nedeniyle yeni akü sisteminin monte edilmesi ve sistemin komple bakımdan geçirilerek özellikle sinyal çekim gücünün artırılması ve de İNTERNET kullanımının sağlanabilmesi amacıyla yeni ek ünitelerin montajları geçtiğimiz hafta içinde tamamlanmıştır.

Yaklaşık 50.000 dolar tutarında olan bu yeni ilave yatırımlar sonucunda;

1- 1- Artık enerji kesintileri sırasında Turkcell telefon ve internet sistemi devre dışı kalmayarak yeni monte edilen akümülatör sistemi sayesinde sistem aynı şekilde (en az 6 saat süreyle) çalışmaya devam edecektir.

2-2- Eskiden sinyal seviyesi 1 veya 2. kademe mertebelerinde iken, şu anda kullanılan yeni ekipmanlar sayesinde sinyal seviyesi çoğunlukla 4.kademe düzeyinde kalmaya başlamıştır.

 3- Eskiden köyümüzde internet kullanımı neredeyse sıfır düzeyinde iken yine şu anda yapılmış olan ek yatırımlar sayesinde artık internet kullanımı çok daha rahat bir duruma gelmiş olup; "YOU TUBE" video programı bile son derece kolay ve hızlı bir şekilde kullanılabilir duruma gelmiştir

Yeni Turkcell sistemimizin tüm Hüyük Köyü halkımıza hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle başta Turkcell Grubu CEO’su Sn. Murat Erkan olmak üzere; Turkcell Bölge Müdürü Sn.Gökhan Emin Sağlam’a ve tüm Turkcell teknik ekibine bu süreç içerisinde göstermiş oldukları yakın ilgi, alaka ve hafta içi/hafta sonu demeden göstermiş oldukları fedakarlıkları ve azimkar çalışmaları nedeniyle bir kez daha çok teşekkür ediyorum…


 

 
Bayram Haftası Köy Odalarında (Sarıgil'in oda) Akşam Sohbetleri...
Image












 
11.08.2019 Köyümüz Meydanındaki Bayramlaşma Merasimimiz sırasında çekilen resimler...
Image







 
11.08.2019 Saat: 06.29 Köyümüz Camii'ndeki Bayram Namazımız sırasında çekilen resimler...
Image














 
KURBAN BAYRAMI HAFTASI ARİFE GÜNÜNDE KÖYÜMÜZDE MEZARLIK ZİYARETİMİZ...

Image Kurban Bayramı öncesinde 10 Ağustos 2019 Cumartesi Günü İkindi Namazını müteakiben köy mezarlığımızda her yıl olduğu gibi tüm köy halkımızın katılımıyla mezarlık ziyaretlerimiz yapıldı...








 
TURKCELL SORUNUMUZ ÇÖZÜLÜYOR... CEVAP GELDİ...

Image11 Temmuz 2019 günü Turkcell Genel Müdürü ve CEO'su Sn. Murat Erkan'a göndermiş olduğumuz yazı sonrasında bugün Turkcell Samsun Bölge Müdürü Gökhan Emin Sağlam tarafından telefonla bizlere bir bilgilendirme yapıldı...


Yapılan bu bilgilendirmeye göre;


1-Sorunlarımız ile ilgili çalışmalara maili gönderdiğimiz tarihin ertesi günü hemen başlanıldığı,


2-Köyümüze aynı hafta içinde hemen teknik ekipler gönderilerek mevcut ölçüm işlemlerinin yapıldığı ve sorunların tespit edildiği,


3-Turkcell Direğinde bulunan Repeater sisteminin enerji probleminin halledilebilmesi için öncelikli olarak UPS sistemi ve ilave akü back-up sistemlerinin hemen yenilendiği,


4-Enerji kesintileri yaşanması halinde Turkcell iletişimi sisteminin bundan böyle devre dışı kalmayacağı ve en az 6 saat boyunca aktif olarak çalışmaya devam edeceği,


5-İnternet bağlantılarımızın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için de birkaç gün içinde yeni bir Repeater sisteminin monte edileceği,


6-Sonuç olarak EN GEÇ 31 TEMMUZ 2019 tarihi itibarıyla Turkcell sistemindeki telefon görüşmeleri ve internet bağlantı sorunlarının kesin olarak çözüme kavuşturulmuş olacağı konusunda bir bilgi verilmiştir.


Aynı tarih itibarıyla bu konudaki sorunumuzun artık kesin olarak çözüleceği dilek ve temennisiyle şimdiden tüm köylülerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, yakın ilgi ve alakası nedeniyle Turkcell Samsun Bölge Müdürü Sn. Gökhan Emin Sağlam'a da en içten teşekkürlerimi iletiyorum.


Yasin Sarıçamlık

 
TÜRK TELEKOM CEO'SU MR.PAUL DOANY'E GÖNDERMİŞ OLDUĞUMUZ YAZI...

ImageBir süre önce köyümüzün internet alt yapı sorunlarının çözülebilmesi için Çankırı Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne göndermiş olduğumuz yazıya müteakiben şua ana kadar henüz olumlu bir gelişme görülememesi nedeniyle bu konuda yaşamış olduğumuz mağduriyetlerimize ve taleplerimize yönelik olarak Türk Telekom CEO'su Mr. Paul DOANY'ye göndermiş olduğumuz yazı da aşağıda tüm köylülerimizle paylaşılmaktadır.


Yasin Sarıçamlık








 
...VE TURKCELL PROBLEMİ KONUSUNDA DA TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ'NE MAIL GÖNDERDİK...

ImageDeğerli köylülerimiz,
Bildiğiniz üzere köyümüzde Turkcell Sinyalizasyon Sistemi’ni bundan 10 yıl önce 16 Mayıs 2009 tarihinde devreye alarak, köyümüzün en önemli problemlerinden biri olan telefon iletişim problemlerini çözüme kavuşturmuştuk.
Aradan 10 yıl geçmesine rağmen civar komşu köylerimize kıyasla, köyümüz halen cep telefonu iletişimi en iyi durumda olan köy konumunda bulunmaktadır.


Bununla birlikte aradan geçen uzun yıllar süresince mevcut sistemin rehabilite edilmeye ve hatta daha yeni sistemlerle geliştirilmeye ihtiyaç duyulduğu görülmüştür.


Hatta sadece telefon iletişimi değil, aynı zamanda internet bağlantı ve kalitesinin de iyileştirmeye ihtiyaç duyduğu her geçen daha da belirgin bir şekilde kendini hissettirmeye başlamıştır.


İşte bu amaçla, son zamanlarda “532” çağrı numarası üzerinden defalarca teknik bakım taleplerinde bulunulmasına rağmen bir gelişme olmadığının görülmesi üzerine, Turkcell Genel Müdürü (CEO) Sn. Murat Erkan’a yazılı bir e-mail mesaj gönderilmiş olup; söz konusu mesajın içeriği ve bu mesajla birlikte gönderilen 18 adet fotoğraf aşağıda tüm köylülerimizle paylaşılmaktadır


Saygılarımla


Yasin Sarıçamlık

 
HÜYÜK - ATKARACALAR YOLU KONUSUNDAKİ YAZIŞMALARIMIZ...

ImageYıllardır köyümüzün en önemli ve en müzmin sorunlarından biri haline gelen Hüyük Köyü-Atkaracalar arasındaki 6.5 km'lik yolumuzun bakımdan geçirilmesi, hatta sıcak asfalt yapılması konusunda da Çankırı İl Özel İdare Genel Sekreterliğine ekteki şekilde iadeli taahhütlü olmak üzere (12 adet fotografla birlikte) resmi bir yazı gönderilmiş olup; yol sorunumuzun bu yaz dönemi içinde mutlak suretle çözülmesi konusunda bir talepte bulunulmuştur.


Göndermiş olduğumuz bu yazıya da resmi bir cevap beklenmekte olup; olumlu bir gelişme olmaması halinde benzer bir yazılı dilekçe daha da ağır bir üslup ile Çankırı Milletvekillerine ve akabinde CİMER'e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne) de gönderilecektir.


Tüm köylülerimizin beklentilerine uygun şekilde bir cevap geleceği düşüncesiyle şimdiden tüm köylülerimize hayırlı uğurlu olmasını ümit ediyorum...
Yasin Sarıçamlık

 
... Ve TELEKOM'dan beklenen cevap geldi...

ImageGeçen hafta içinde bir dilekçe köyümüz için başvuruda bulunmuş olduğumuz fiber internet alt yapı sistemi konusunda Çankırı Türk Telekom İl Müdürlüğü'nden beklediğimiz cevap bugün geldi...

Buna göre köyümüz için talepte bulunmuş olduğumuz FİBER İNTERNET alt yapı projesi uygun görülmüş olup; bu konudaki projeye en kısa sürede start verilecektir.

Köyümüze ve köylülerimize hayırlı uğurlu olsun...

Image


Fiber İnternet Nedir?

İnternet teknolojisinin en yeni ve en hızlı ürünüdür...

Fiber internet, yüksek hızlı internet teknolojisidir. 

Fiber internetin klasik ADSL internet sisteminden daha hızlı olmasının sebebi ise iletinin FİBER OPTİK denilen özel ve nitelikli kablolar aracılığı ile yapılmış olmasıdır. 

Birçok yerde halen kullanılmakta olan klasik ADSL internet bağlantıları bakır telefon kabloları üzerinden gerçekleşmektedir. Fiber internet aktarımının sağlandığı FİBER OPTİK kablolarda ise aktarım, cam elyafı da denilen saç teli kalınlığındaki cam teller aracılığı ile sağlanır. 

IŞIK HIZINDA iletim sağlayan bu kablolar sayesinde internet hızı 1000 Mbps’ye kadar çıkabilmektedir.. 

Şu anda birçok il ve ilçede kullanılmakta olan klasik ADSL paketlerinde ise hızın 24 Mbps’ye kadar çıktığı düşünülürse fiber internetin ne kadar hızlı ve ne kadar önemli bir alt yapı projesi olduğunu anlayabilirsiniz.

 
TÜRK TELEKOM İNTERNET ALT YAPISI YAZIŞMALARI...

ImageKöyümüzdeki İnternet Alt Yapısının çözümü için mücadelemiz devam ediyor...
Uzun süredir köyümüz internet alt yapısının kurulması konusunda Türk Telekom firmasının Çankırı'daki ilgili birim Müdürlükleriyle ve siyasilerle yapılan (il-ilçe başkanlıkları ve milletvekilleri de dahil) yazılı ve sözlü taleplerimize rağmen; bütçe tasarrufu gerekçesiyle yapılmaktan imtina edilen internet fiber hat alt yapı çalışmaları konusunda son olarak Türk Telekom Çankırı İl Müdürlüğü'ne hitaben yazılmış olan dilekçemiz ekte tüm köylülerimizle paylaşılmakta olup; yine muhtemel bir sıkıntı yaşanması durumunda ise aynı dilekçenin bir benzeri Türk Telekom firmasının Genel Müdürlüğü'ne ve sonrasında da gerekirse Cumhurbaşkanlığı İletişim Birimine şikayet ve talep dilekçesi olarak iletilecektir... (Dilekçe ektedir.)


Yasin Sarıçamlık


 
KAYIK MEYDANINDA 40.000 AĞAÇ DAHA BOYUMUZU AŞMAYA BAŞLADI...
ImageYine bundan 7 sene önce 12 Kasım 2012 tarihinde köyümüzün Kayık Meydanı olarak bilinen bölgesinde (3 sene süren yoğun bir bürokratik uğraşlarımız sonrasında) tam 40.000 adet şeklinde gerçekleştirmiş olduğumuz ağaçlandırma projemiz de yine %100 randıman vererek bugün itibarıyla oldukça sağlıklı bir şekilde köyümüze ayrı bir renk ve hava katmış oldu...🌲🌲🌲

Başta Çam fidanı ağırlıklı olmak üzere ayrıca Mahlep, Ihlamur ve Akasya türünden dikimi gerçekleştirilen ve yaklaşık 250 dönümlük (250.000 m2) bir alanın yeşillendirilmesiyle birlikte yine gelecek nesillerimize oldukça güzel ve anlamlı bir miras bırakmış olduk.🙌🙌🙌👩‍❤️‍👩👨‍❤️‍💋‍👨👩‍❤️‍💋‍👩👨‍👩‍👧‍👦

 
DORUK ÇAMLIĞIMIZ 10 YAŞINDA...
ImageBundan tam 10 sene önce 16 Mayıs 2009 yılında köyümüz Doruk Bölgesi'nde dikimlerini gerçekleştirmiş olduğumuz 3.000 adet Çam fidanı %100 firesiz bir şekilde bugün 10.uncu yaşını doldurarak bizlerin boyunu da artık aşmış durumda...👍👍👍

Ancak her bayramda yapılan geleneksel ziyaretlerimiz için ise türbemiz etrafında yeterli bir boşluk bırakılmasına da o dönemde dikkat etmiştik...

Her açıdan köyümüze ayrı bir güzellik ve hava katan bu çam ağaçlarımız "Doruk Çamlığı" adı altında umarım tüm gençlerimize ve çocuklarımıza güzel bir emanet olarak kalmaya devam eder...🙋‍♂️🙌

 
Ramazan Bayramı ilk günü Bayram Namazı ve Bayramlaşma Merasimimiz...
ImageRamazan Bayramı ilk günü köyümüz camiinde kılınan Bayram Namazı ve Namaz sonrasında köy meydanımızda yapılan geleneksel Bayramlaşma Merasimi sırasında çekilen resimlerimiz...






 
Ramazan ayında Arife Günü Mezarlık Ziyaretlerimiz...

ImageHer sene olduğu bu Ramazan ayında da Arife Günü'nde İkindi namazına müteakiben tüm köylülerimizin katılımıyla geleneksel Mezarlık ziyaretlerimizi de gerçekleştirdik...
Yapılan duaların yanı sıra, başta çocuklar olmak üzere tüm köylülerimize şeker/lokum/çikolata ikramları da yine geleneklere uygun şekilde yapıldı...
Toplu şekilde yapılan dualar sonrasında da bireysel olarak tüm köylülerimiz kendi yakınlarının mezarlarında da dualarını yaparak yakınlarını yad etmiş oldular...

 
Arife Günü Köyümüzdeki Oda Yemekleri...
Image Ramazan Bayramı öncesi Arife Günü akşamında kabile KÖY ODALARINDA yine geleneksel olarak verilen toplu iftar yemekleri organizasyonlarından çekilen resimler...

Bu organizasyonlara katkı verenlerin Allah hayırlarını kabul etsin...

(Çolakgil Oda Yemeği, Akçagil Oda Yemeği, Sarıgil Oda Yemeği, Abanikler Oda Yemeği) 







 
Köy Mezarlık Duvarlarımızı Bakımdan geçirdik...
ImageKöyümüzde 10 Haziran 2011 yılında yaptırmış olduğumuz Köy Mezarlığımızı aradan geçen 8 yıl sonra kısmi bir bakımdan geçirdik...🙌🙌🙌

5 ayrı noktadaki metal mezarlık kapılarını ve tüm mezarlık duvarlarının yeşil dikmelerini tekrar boyatarak köy mezarlığımızı Ramazan Bayramı öncesinde güzel ve intizamlı bir şekilde Bayrama yetiştirdik...👍👍👍








👍




 
KÖYLÜMÜZ EKREM AKÇA KÖYÜMÜZDE BİR İFTAR VERDİ...
Image Köylümüz Ekrem Akça 13.05.2019 Pazartesi günü köyümüzdeki köy konağında bay-bayan tüm köylülerimize bir iftar yemeği verdi. 
Allah kabul etsin...




 
KÖYLÜMÜZ İDRİS AKÇA KÖYÜMÜZDE BİR İFTAR VERDİ...
Image Köylümüz İdris Akça 13.05.2019 Pazartesi günü köyümüzdeki köy konağında bay-bayan tüm köylülerimize bir iftar yemeği verdi. 
Allah kabul etsin...




 
KÖYLÜMÜZ ZEKİ ÇATAK KÖYÜMÜZDE BİR İFTAR VERDİ...
Image Köylümüz Zeki Çatak 13.05.2019 Pazartesi günü köyümüzdeki köy konağında bay-bayan tüm köylülerimize bir iftar yemeği verdi. 
Allah kabul etsin...








 
2018 YILI KURBAN BAYRAMI - TÜRBE ZİYARETİ (21.08.2018)

Image2018 Yılı Kurban Bayramı Haftası Köyümüz Doruk Bölgesi'ndeki Türbe Ziyareti sırasında çekilen resimler... (21Ağustos 2018)







 
2018 YILI KURBAN BAYRAMI - ODA YEMEKLERİ (20.08.2018)

Image2018 Yılı Kurban Bayramı Haftası Oda Yemekleri sırasında çekilen resimler... (20 Ağustos 2018)







 
2018 YILI KURBAN BAYRAMI - BAYRAMLAŞMA (21.08.2018)

Image2018 Yılı Kurban Bayramı Haftası Bayramlaşma sırasında çekilen resimler... (21 Ağustos 2018)







 
2018 YILI KURBAN BAYRAMI - MEZARLIK ZİYARETİ (20.08.2018)

Image2018 Yılı Kurban Bayramı Haftası Arefe Günü'nde Köy Mezarlığımızda çekilen resimler... (20 Ağustos 2018)

 
Ramazan Bayramı (Dargınların Barışması)... (2017)
Imageİşte Bayramlarımızın bir güzel yanı daha...

Köyümüzdeki Ramazan Bayramı organizasyonları vesilesiyle, uzun süredir dargın olan köyümüzün önde gelen büyüklerinden Cabir Yazıcı ve İlyas Ören tüm köylülerimizin önünde yıllar sonra da olsa nihayet barıştırıldılar...
Nispeten yeni nesil gençlerimizden olan ve gerek sosyal ilişkileri yönüyle, gerekse köyümüze olan düşkünlüğüyle bilinen köylümüz Orhan Yazıcı, bu konuda ön ayak olarak; yıllardır dargın olan bu iki köylümüze bir sürpriz yapmak suretiyle türbe ziyaretimiz sırasında tüm köylülerimizin önünde açık bir barışma daveti yaptı. 
Tüm köylülerimizin de bu konuda yapmış olduğu ikna ve teşvik desteği ile nihayet bu iki büyüğümüz yıllar sonra da olsa birbirleriyle kucaklaştırılarak barıştırılmış oldular.
Bu güzel olayın tüm insanlarımıza da örnek olmasını ve tüm dargınlıkların bu ve benzeri özel gün ve organizasyonlar vesilesiyle bir şekilde son bulmasını ümit ediyoruz....
Bu konuda ön ayak olan Orhan Yazıcı kardeşimize de tekrar teşekkür ediyoruz...

 
Ramazan Bayramı Türbe Ziyareti... (2017)
ImageRamazan Bayramı'nın 1.günü İkindi Namazı'na müteakiben; köyümüzün Doruk olarak tabir edilen bölgesinde yıllardır esrarını koruyan Türbemiz de yine geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu sene de toplu olarak ziyaret edilerek dualar okundu...




 
Ramazan Bayramı-Bayramlaşma... (2017)
ImageRamazan Bayramında Namaz Saati sabah saat: 06.02'de olmasına rağmen; tüm köylülerimizle birlikte sabah saat:05.30'da köy camimizdeki saflarımızı aldık ve hocamızın vaazını dinlemeye başladık.

Bayram namazının kılınmasıyla birlikte de her yıl geleneksel olarak olduğu üzere yine köy meydanına geçerek tüm köylülerimizle birlikte toplu Bayramlaşmalarımızı yaptık ve dualarımızı okuduk.

Bu vesileyle tüm köylülerimizin Ramazan Bayramını bir kez daha kutluyor, daha nice bayramlarda yine birlikte olabilmeyi ümit ediyoruz...



 
Ramazan Bayramı Mezarlık Ziyareti... (2017)
ImageBayram öncesi Arefe Günü her yıl olduğu gibi bu sene de Köyümüzde İkindi namazını müteakip tüm köylülerimizle birlikte toplu olarak Mezarlık Ziyaretlerimiz yapıldı. 

Yapılan dualar sonrasında da her bir köylümüz kendi yakınlarının ve aile büyüklerinin mezarlarında dualarını yaptılar. 
Allah tüm köylülerimizi dualarını kabul etsin. Vefat eden tüm köylülerimize Allah Rahmet Eylesin...

 
Memiş Çevrük ve Vahit Baydın'ın Bayram Yemeği...
ImageRamazan Bayramı Arefe Günü Köylülerimiz Memiş Çevrük ve Vahit Baydın tüm köylülerimize hayrına bir iftar yemeği verdi. (Çankırı-Atkaracalar-Üyük Köyü)
Havanın da güzel olmasıyla köy konağımızn önünde verilen bu davete tüm köylülerimiz geniş bir katılım gösterdi. 
Yaklaşık 400 kişinin katılmış olduğu bu iftar organizasyonu vesilesiyle tüm köylülerimiz Bayram öncesinde güzel bir sohbet ortamında bir ön hasret gidermesi yapmış oldular...
İftara ev sahipliği yapan köylülerimiz Memiş Çevrük ve Vahit Baydın'a tüm köy halkımız adına teşekkür ediyor, hayırlarının kabul olmasını diliyoruz...


 
KÖYÜMÜZDEN KIŞ MANZARALARI (11 Aralık 2016 Pazar Günü)

Image 11 Aralık 2016 Pazar Günü köyümüzde çekilen Kış Görüntüleri...







 
KÖYÜMÜZDE KURBAN BAYRAMI'NDA ÇEKİLEN RESİMLER... (TIKLAYIN)

Image Kurban Bayramı'nda Cami içinde Bayram Namazı sırasında, Cami dışında Bayramlaşma sırasında ve Bayramın 2.günü yapılan Türbe Ziyareti sırasında çekilen resimler sitemize eklenmiştir.









 
RAMAZAN BAYRAMI HAFTASI KÖYÜMÜZ VE ÇEVRESİNDEN ÇEKİLEN RESİMLER...

Image Ramazan Bayram Haftası Köyümüz ve çevresinden çekilen resimler...











 
RAMAZAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMA RESİMLERİ

Image Ramazan Bayramında Bayram Namazı Sonrasında Köy Meydanında yapılan Bayramlaşma Merasimi sırasında çekilen resimler...





 
RAMAZAN BAYRAMI'NIN İLK GÜNÜ YAPILAN ODA YEMEKLERİ RESİMLERİ...

ImageRamazan Bayramı'nın ilk günü yapılan ODA YEMEKLERİ Resimleri...









 
RAMAZAN BAYRAMI ARİFE GÜNÜ YAPILAN MEZARLIK ZİYARETİ...

ImageRamazan Bayramı Haftasında Arife Günü İkindi Namazı sonrası yapılan Mezarlık ziyareti sırasında çekilen resimler...









 
RAMAZAN BAYRAMI İLK GÜNÜ TÜRBE ZİYARETİ...

ImageRamazan Bayramı'nın ilk günü yapılan Türbe Ziyareti Resimleri...






 
2015 YILI KURBAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMA MERASİMİ....

Image2015 yılı Kurban Bayramı'nda Köy Meydanında yapılan Bayramlaşma Merasimi sırasında çekilen resimler ekte tüm köylülerimizle paylaşılmaktadır...






 
2015 YILI KURBAN BAYRAMI MEZARLIK ZİYARETİ...

Image 2015 yılı Kurban Bayramı'nda Mezarlık Ziyareti sırasında çekilen resimler ekte tüm köylülerimizle paylaşılmaktadır...







 
...VE KÖYÜMÜZDE KIŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ...

ImageKöylümüz Bilal Abanik'in 10 Kasım 2015 tarihli Çankırı, Çerkeş ve köyümüzdeki ilk kar yağışlarını resimleyerek göndermiş olduğu fotoğrafları tüm köylülerimizle de paylaşıyoruz... 

Kendisine paylaşımı için teşekkür ediyoruz...
















 
KÖYÜMÜZDE 2015 YILI RAMAZAN BAYRAMINDA ÇEKİLEN RESİMLER...

Image Köyümüzde 2015 yılı Ramazan Bayramı kutlamaları sırasında çekilen resimler köylümüz Birol Çevrük tarafından geçen hafta gönderilmiş olup; ekte tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır. Birol Çevrük arkadaşımıza gönderdiği resimler için teşekkür ediyoruz...

Bir süre önce köyümüz girişinde bulunan ve hepimizin KOCA KAYA diye tabir ettiği büyük kaya parçasından çekilen resimler de köylümüz Ali İnceöz tarafından gönderilmiş olup; Ali İnceöz kardeşimize de teşekkür ediyoruz...


 
------------DUYURU------------- (Burayı Tıklayın)
Arsalarına Ev Yaptırmak İsteyen Köylülerimizin Dikkatine...
Köyümüzdeki parsel sahibi köylülerimiz, arsalarında konut yapmak üzere ana sayfada belirtilen proje örneklerine uygun olacak şekilde daha önce de bilgisi verildiği üzere aşağıdaki firmalarla temasa geçebilecekleri gibi, aynı projelere sadık kalmak kaydıyla diledikleri firma ile anlaşma yoluna gidebilirler.

(Önemli Not: İnşaat çalışmaları öncesinde yapılması gerekli tüm yasal mevzuat işlemleri (inşaat izni, proje onayı, vs.) ilgili müteahhit firma ile birlikte arsa sahiplerinin kendileri tarafından takip edilmek zorundadır.) 

Proje örnekleri sitemizin ana sayfasındaki http://www.uyukluler.com/index.php?option=com_content&task=view&id=507&Itemid=86  link adresinden tekrar incelenebilir. 

1-Kardeşler Prefabrik(Atkaracalar) - Prefabrik bina seçeneği:
Tel : 0216 494 18 13
Tel : 0376 712 12 00

* Tek katlı 107 m2'lik projenin bedeli anahtar teslim olarak 53.000 TL
(Su basmanı ve zemin, fayans, seramik, mutfak dolabı hariç teslim fiyatı: 33.000 TL)

* Dublex 170 m2'lik projenin bedeli anahtar teslim olarak 85.000 TL (Su basmanı ve zemin, fayans, seramik, mutfak dolabı hariç teslim fiyatı: 65.000 TL)
şeklinde olup; ilk alınan teklife göre peşinat %50, kalan bakiye ise 12 ay vadeli olarak teklif edilmektedir.

2-Işık Mühendislik - Orhan Dengiz (Çerkeş)- Betonarme bina seçeneği:
Tel : 0533 771 25 98
Tel : 0212 230 46 75

Bu firmanın geçen sene vermiş olduğu ancak toplu sipariş halinde geçerli olan anahtar teslim fiyat teklifi şu şekildedir:

* (90 m2 konut+10 m2 depo+17 m2 teraslı) Tek Kat Konut Projesinin anahtar teslim fiyatı: 60.000 TL'dir.

* (135 m2 konut+12 m2 depo+25 m2 teraslı) Dublex Konut Projesinin anahtar teslim fiyatı: 90.000 TL'dir.

(Ancak bireysel olarak ev projesini betonarme olarak anahtar teslimi şeklinde yaptırmak isteyenlerin; bireysel fiyat teklifi için firmayla görüşmesi gerekmektedir.)

 

 
YENİ KONUT PROJE ÖRNEKLERİ...

Image 21.12.2014 günü Dernek Merkezimizdeki Genel Kurulumuza müteakiben yapılan köy yeni yerleşim yerindeki proje çalışmaları konusundaki örnek proje alternatiflerinin sunumları yapılmış olup; ekte tüm Üyüklü hemşerilerimizle paylaşılmaktadır.

Buna göre;

1- Tek katlı 107 m2'lik projenin bedeli anahtar teslim olarak 53.000 TL (Su basmanı ve zemin, fayans, seramik, mutfak dolabı hariç teslim fiyatı: 33.000 TL)

2- Dublex 170 m2'lik projenin bedeli anahtar teslim olarak 85.000 TL (Su basmanı ve zemin, fayans, seramik, mutfak dolabı hariç teslim fiyatı: 65.000 TL)
şeklinde olup; ilk alınan teklife göre peşinat %50, kalan bakiye ise 12 ay vadeli olarak teklif edilmektedir.
Ekte mimari/plan projeleri verilen projelerin köylülerimiz tarafından tekrar incelenmesi sonrasında nihai bir değerlendirme yapılacaktır.

 
KÖY PARSELLERİMİZDE SON DURUM... (06.12.2014)

ImageKöy parsellerimizdeki proje uygulamaları konusunda köylülerimizin devletin sunduğu kredi imkanlarından yararlandırılabilmesi amacıyla bilindiği üzere, ilk olarak Çankırı İl Çevre Orman Müdürlüğü ile, daha sonra da Milletvekilimiz Hüseyin Filiz ile bir görüşme yapılmıştır.


Ancak aradan geçen zaman diliminde bir gelişme olmayınca, bu konudaki taleplerimiz Çevre ve Orman Bakanı İdris Güllüce'ye, hatta son olarak da Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu'na kadar mail geçilerek sorunumuz iletilmiştir.


Aradan geçen uzun bir süre sonra Çevre ve Orman Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden ekteki şekilde bir yazı gönderilmiş olup; mevcut durumda bu parsellerimizdeki yapılaşma için bir kredilendirmenin yapılamayacağı ifade edilmektedir.


Nitekim; yazıda bahsi geçen kanun maddeleri incelendiğinde ise kredi verilme koşullarının son derece ağırlaştırıldığı hatta imkansız hale getirildiği görülmektedir:


Buna göre örneğin; bahsi geçen kanuna göre arsa yada ev sahibi olması gereken kişinin:


         - SSK kaydının olmaması,
         - Bağkur veya Emekli Sandığı kaydının olmaması,
         - Köyde asgari 1 yıl ikamet ediyor olması, kendine ait bir evinin var olması ve bu evin kullanılamayacak durumda  olduğunu belgeleyerek noter huzurunda bu evini yıktırmış olması, vs.


gibi yerine getirilmesi mümkün olmayan son derece saçma ve mantıksız sayılabilecek şartların öne çıkarıldığı görülmektedir.


Dolayısıyla bahsi geçen şartları bizim tek bir köylümüzün bile sağlayabilmesi söz konusu olamamaktadır.


Bu nedenle bahsi geçen parselasyonlar üzerinde kendi imkanlarımızla belirleyeceğimiz projeler üzerinden yola çıkarak uygun koşullarda ödeme imkanı sağlayabilecek müteahhit firmalarla görüşmeler yapmamız gerekmektedir.

 

Köylülerimizin genel ekonomik koşullarını da dikkate aldığımızda bu konuda bizlere ekonomik sayılabilecek ve ödeme koşullarında kolaylık sağlayabilecek firmalarla da görüşülmeye başlanmış olup, bu firmalardan birisi tarafından da 21 Aralık’taki Genel Kurul Toplantımıza müteakiben bu konuda tüm köylülerimize bir bilgilendirme yapılacaktır.

 

Tüm parsel sahibi köylülerimize önemle duyurulur...

 

 
KÖY PARSELLERİMİZDE SON DURUM... (06.12.2014)

ImageKöy parsellerimizdeki proje uygulamaları konusunda köylülerimizin devletin sunduğu kredi imkanlarından yararlandırılabilmesi amacıyla bilindiği üzere, ilk olarak Çankırı İl Çevre Orman Müdürlüğü ile, daha sonra da Milletvekilimiz Hüseyin Filiz ile bir görüşme yapılmıştır.


Ancak aradan geçen zaman diliminde bir gelişme olmayınca, bu konudaki taleplerimiz Çevre ve Orman Bakanı İdris Güllüce'ye, hatta son olarak da Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu'na kadar mail geçilerek sorunumuz iletilmiştir.


Aradan geçen uzun bir süre sonra Çevre ve Orman Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden ekteki şekilde bir yazı gönderilmiş olup; mevcut durumda bu parsellerimizdeki yapılaşma için bir kredilendirmenin yapılamayacağı ifade edilmektedir.


Nitekim; yazıda bahsi geçen kanun maddeleri incelendiğinde ise kredi verilme koşullarının son derece ağırlaştırıldığı hatta imkansız hale getirildiği görülmektedir:


Buna göre örneğin; bahsi geçen kanuna göre arsa yada ev sahibi olması gereken kişinin:


-  SSK kaydının olmaması,
-  Bağkur veya Emekli Sandığı kaydının olmaması,
- Köyde asgari 1 yıl ikamet ediyor olması, kendine ait bir evinin var olması ve bu evin kullanılamayacak durumda  olduğunu belgeleyerek noter huzurunda bu evini yıktırmış olması, vs.


gibi yerine getirilmesi mümkün olmayan son derece saçma ve mantıksız sayılabilecek şartların öne çıkarıldığı görülmektedir.


Dolayısıyla bahsi geçen şartları bizim tek bir köylümüzün bile sağlayabilmesi söz konusu olamamaktadır.


Bu nedenle bahsi geçen parselasyonlar üzerinde kendi imkanlarımızla belirleyeceğimiz projeler üzerinden yola çıkarak uygun koşullarda ödeme imkanı sağlayabilecek müteahhit firmalarla görüşmeler yapmamız gerekmektedir.


Köylülerimizin genel ekonomik koşullarını da dikkate aldığımızda bu konuda bizlere ekonomik sayılabilecek ve ödeme koşullarında kolaylık sağlayabilecek firmalarla da görüşülmeye başlanmış olup, bu firmalardan birisi tarafından da 21 Aralık’taki Genel Kurul Toplantımıza müteakiben bu konuda tüm köylülerimize bir bilgilendirme yapılacaktır.


Tüm parsel sahibi köylülerimize önemle duyurulur...



 
KÖY ARSALARINDA KALAN PARSELLERİN KURA ÇEKİMİ...

ImageKöyümüzde kalan son 10 parsel için ödemelerini yapan 6 köylümüzün isimleri aşağıdaki şekilde olup; kura çekimleri ekte parsel listesi üzerindeki 12-17-29-30-42-43 nolu 6 adet parsel üzerinden yapılacaktır.
13-14-15-16 nolu parseller ise 2015 yılına devredilerek talep olması durumunda 2015 yılı için belirlenen yeni birim fiyatlar üzerinden satılacaktır.


Tüm köylülerimize önemle duyurulur...


23 Kasım 2014 Pazar günü Saat: 13.00'de köyümüzde yapılacak Kura Çekimine katılmaya hak kazanan ve aşağıda isimleri belirtilen köylülerimiz, köye gelerek bu kura çekimine kendileri katılabilecekleri gibi, köyde ikamet etmekte olan herhangi bir yakınını veya bir başka köylümüzü vekil olarak tayin edebilecektir.

Bu nedenle kura çekimine katılamayacak olan köylülerimizin kura çekimi öncesinde mutlak suretle Köy Muhtarımız Nevzat Akca'yı bilgilendirmek zorundadır. Aksi halde katılım yapmayan köylümüz adına kura çekimi köy ihtiyar heyeti huzurunda Köy Muhtarımız tarafından yapılacaktır.

1-Muammer Berçindar - 0533 776 03 82
2-Rasim Çevrük - 0537 932 02 90
3-Halil Köknar - 0535 357 58 42
4-Ercan Ören - 0532 411 89 18
5-Engin Karapinar - 0506 703 05 18
6-Savaş Yanık - 0538 254 34 90

 
Köy Parsel Tapuları Hakkında Son Durum...

ImageKöy parsellerimiz için başvuru yapan ve ödemelerini gerçekleştirmiş olan 39 köylümüzün tapularının tamamı çıkmıştır. 

Köylülerimiz ilave bir bedel ödemeksizin tapularını kendileri veya vekil gösterecekleri kişiler tarafından Köy Muhtarımız Nevzat Akça'dan teslim alabilirler...


Ekteki krokide de görüldüğü üzere, kalan 10 parsel için aşağıda isimlerini kaydettirerek arsa sahibi olmak isteyen köylülerimizin en geç 10 Kasım Pazartesi günü saat: 11.00’e kadar kadar 4.000 TL tutarındaki ödemelerini yapmaları gerekmekte olup; bahsi geçen tarihe kadar ödemelerini yapmayanların kayıtları silinerek yedek olarak yazılan köylülerimize parsel satışı yapılacaktır.

Bu nedenle çeşitli nedenlerle isimlerini bildiremeyen ya da kayıt yaptıramayan köylülerimizin de 0533 473 81 31 nolu telefona bilgi vererek yedek olarak isimlerini yazdırmalarında yarar vardır.
10 Kasım 2014 Pazartesi Saat: 11.00'e kadar 4.000 TL ödemelerini yapmaları gereken köylülerimizin isimleri ve telefon numaraları aşağıdadır:

1-Muammer Berçindar – 0533 776 03 82
2-Halil İnceöz – 0536 839 73 77
3-Adil Akça – 0530 327 18 34 (Civan Oğlu)
4-Rasim Çevrük – 0537 932 02 90
5-Halil Köknar- 0535 357 58 42
6-Ercan Ören – 0532 411 89 18
7-Yusuf Ören – 0543 424 41 69
8-Cevat Karapinar – 0543 743 14 18
9-Engin Karapinar – 0506 703 05 18
10-Savaş Yanık – 0538 254 34 90


Ödemelerin tahsil edilmesine müteakiben aynı gün içinde 10 köylümüzün kendisi veya köyde vekalet verecekleri kişilerin katılımıyla Köy Muhtarlığı ve ihtiyar heyetinin huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Ödemelerini yapmayanlar kura çekimine katılamayacaklardır.


Köy parselleri için devletten kredi kullanımı konusunda ise henüz bir gelişme olmamıştır.


(Konu hakkında Milletvekillerimiz ile yapılan görüşmelerin yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na da e-mail mesajı gönderilmiştir. )


Ancak bugüne kadar parsel başvurusu yapan tüm köylülerimizin 500’er m2’lik tapuları çıkarılmış olup; her bir köylümüzün arsasına en geç 5 yıl içinde inşaat yapabilme hakları her zaman mevcut durumdadır.


(Önemli Not: Kalan 10 parsel için kayıt yaptıran köylülerimizden alım yapılmaması ve bu sene içinde başka bir köylümüz tarafından alıcı çıkmayan bir parsel kalması durumunda mevzuat gereği, kalan parseller 2015 yılı içinde devletçe belirlenen komisyon tarafından belirlenecek yeni birim fiyat üzerinden satışa çıkarılacaktır. Bu nedenle 2014 yılı içinde 8 TL/M2 asgari fiyat üzerinden satılmış olan parsel birim fiyatlarının büyük bir ihtimalle 9 TL/M2’nin altında olmayacağı tahmin edilmektedir. Bu durumda 2015 yılına sarkacak olan parsellerin yeni satış fiyatı da 4.000 TL değil, büyük bir ihtimalle 4.500 TL üzerinden yapılabilecektir.)


Tüm Köylülerimize Önemle Duyurulur…


 
Kurban Bayramı'nda çekilen resimler... (Tıklayın)

Image Bu seneki Kurban Bayramında Köylümüz Birol Çevrük tarafından çekilen resimler ektedir.

Bu seneki bayram haftası boyunca yurt dışında (Avusturya-Viyana'da) bulunmam nedeniyle, uzun yıllar sonra ilk kez köyümüzdeki bir Bayram Etkinliğine katılamamış oldum. Kısmet olursa haftaya dönmüş olacağım.

Bu yüzden bu bayramın benim açımdan biraz buruk geçmiş olduğunu itiraf etmeliyim. Bu vesileyle tüm köylülerimizin geçmiş Bayramını bir kez daha kutluyor, nice mutlu ve sağlıklı bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum.

Selamlar... Saygılar...

Yasin Sarıçamlık

 
Köy Konut Projeleri ve Kredi Kullanımı Konusunda Açıklama...
ImageKonut Projeleri için Alınan Teklifler ve Kredi Kullanımı Konusunda Açıklama:


* Daha önce de bilgisi verildiği üzere İskan Müdürlüğü tip projelerinden 2 ve 11 numaralı projeler köylülerimiz tarafından seçilmiştir.

* Çerkeş ve Atkaracalar ilçelerimizde çok sayıda konut prıjesi gerçekleştiren Işık Isı Mühendislik firması sahibi Orhan Dengiz'in vermiş olduğu teklife göre;

* (90 m2 konut+10 m2 depo+17 m2 teraslı) Tek Kat Konut Projesinin anahtar teslim fiyatı: 60.000 TL'dir.

* (135 m2 konut+12 m2 depo+25 m2 teraslı) Dublex Konut Projesinin anahtar teslim fiyatı: 90.000 TL'dir.


* Kredi kullanımı konusunda ise Çankırı İl İskan Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde kredi kullanım konusundaki şartların zorlaştırıldığı görülmekte olup; şu aşamada şifahen yaptığımız görüşmelerde bu konuda henüz net bir olumlu sonuç alınamamıştır.

Daha önce de bilgisi verilmiş olduğu üzere, Devletten konut başına 55.000 TL kredi kullanımı ve bununda 2 yıl ön ödemesiz ve yıllık %2 faiz ile 10 yıl içinde geri ödemeli kredi kullanımı için şartlar zorlanmaya devam edilecek olup; yakın bir zaman içinde Atkaracalar Belediye Başkanımız Rıfat Altıntop ve Köy Muhtarımız Nevzat Akca ile birlikte Çankırı Milletvekillerimiz ile randevu alınarak sorunun çözümü ve gerekli kolaylıkların sağlanması konusunda bir görüşme yapılacaktır.

Tüm Köylülerimize önemle duyurulur...

 
KÖY PROJE SEÇENEKLERİ... (ÖNEMLİ)
ImageKöy Yeni Yerleşim Bölgesinde Arsa Sahibi olan Köylülerimizin Dikkatine,


Bahsi geçen arsalar üzerinde İskan Daire Başkanlığı tarafından belirlenmişve sizlere daha önce görsel sunumları yapılmış olan projelerden birinin seçilmesi ve toplu bir başvuru yapılması halinde devlet tarafından K.E.Y.Y. (Kendi Evini Yapana Yardım) kredisi adı altında 55.000 TL kredi imkanı sağlanmaktadır.


Bu kredinin geri ödemesi ise ilk 2 yıl hiç bir geri ödeme yapılmayacak, 2 yılın sonunda ise 10 yıl boyunca senelik geri ödeme şeklinde olacaktır.


Örnek olarak; şayet seçmiş olduğumuz bir projenin maliyeti diyelim ki 70.000 TL oldu. Bu durumda 15.000 TL'lik kısmı arsa sahibi tarafından karşılanacak, kalan bakiye olan 55.000 TL ise ödemesi 2 yıl sonra başlamak üzere yıllık sadece %2 faizli taksitlerle 10 yıl içinde devlete ödenmiş olacak. (Normal banka konut kredi faizleri ise yıllık bazda %10'un üzerinde olup çok daha yüksektir.)


Bir başka örnek olarak, diyelim ki seçmiş olduğumuz projenin bedeli 55.000 TL'nin altında kalır ise, bu durumda ise tek bir kuruş ödeme yapmaksızın geri ödemelere 2 yıl sonra başlanmış olacaktır.


İskan Daire Başkanlığı'nın projeleri dışında farklı bir proje uygulamasıdüşünülürse böyle bir kredilendirme imkanı olmamaktadır.


Yani farklı bir proje seçimi yapılırsa arsa sahiplerinin ödemeleri ilgili müteahhit firma ile yapacakları anlaşmaya bağlı olacaktır.
Ancak bilindiği üzere hiç bir özel müteahhit firmanın 10 yıl geri ödeme hususuna sıcak yaklaşabilmesi de mümkün görünmemektedir.


Bu nedenle arsa sahibi köylülerimizin ilgili iskan tip projelerinden birinin seçimini yaparak oldukça cazip olan bu kredi avantajlarından istifade etmeleri kendi yararlarına olacaktır.


Bu fırsattan istifade edebilmek için yaklaşık 15-20 kişilik toplu bir başvurunun yapılmasının da yeterli olabileceği bilgisi verilmiştir.

BU NEDENLE TÜM ARSA SAHİBİ KÖYLÜLERİMİZİN AŞAĞIDA GÖNDERİLMEKTE OLAN PROJE ÖRNEKLERİ ÜZERİNDE AİLELERİYLE DE BİRLİKTE İŞTİŞARE EDEREK BİR PROJE SEÇİMİ YAPMALARI VE BU TERCİHLERİNİ EN GEÇ 20.08.2014 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT: 12.00'YE KADAR 0533 473 81 31 NOLU TELEFONA İLETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Örnek bir bilgi olarak şayet TEK KATLI 100 m2 ve altında bir proje seçimi yapılması halinde konutların anahtar teslim maliyetleri 55.000-60.000 TL rakamının altında kalabileceğinden köylülerimiz 0 (sıfır) peşinat yada sadece 5000 TL peşinat verecek olup; ödemeler ise inşaatların teslimine müteakiben ilk 2 yıl ödemesiz olarak yıllık sadece %2 faizli taksitlerle sonraki 10 yıl boyunca taksitlere bağlanacaktır. (Yaklaşık aylık 450-500 TL taksitlerle)

(Normal banka konut kredi faizleri ise yıllık bazda %10'un üzerindedir.)


TOKİ seçeneğinde ise proje bedeli her ne olursa olsun, toplam maliyetin %15-20'si peşin olarak alınmakta, bakiye bedel yine 120 aya bölünmekle birlikte yıllık faizler %9 civarında olmaktadır. Ancak bu seçenekte tüm parsel sahiplerinin istisnasız tümünün başvuru yapması gerekmektedir.


Bu proje çalışması ile ilgili olarak; İstanbul'daki projelerinin yanı sıra özellikle Çerkeş ve Atkaracalar İlçelerimizde bir çok konut projesine imza atan Müteahhit Orhan Dengiz ile de bir ön görüşme yapılmış olup; köylülerimiz tarafından yapılacak olan proje seçimi sonrası -şayet maliyetler konusunda bir mutabakat sağlanır ise- kredi başvurularının onaylanmasına müteakiben inşaat çalışmalarına hemen başlanabilecektir.


Bu nedenle köylülerimizin zaman kaybetmeden karar vermesi önemlidir.


Tüm arsa sahibi köylülerimize önemle duyurulur...


İK-02 (90 m2 konut+10 m2 depo+17 m2 teraslı) Tek Katlı Konut Projesini Seçenler:


1-Nurullah Baydın

2-Muammer Baydın

3-Ahmet Baydın

4-Ramazan Baydın

5-Nihat Çatak

6-Mevlüt Alkan

7-Sedat Ören

8-Zühre (Ragıp) Çatak

9-Muharrem İnceöz

10-Keramet İnceöz

11-Alaattin İnceöz

12-Hatice İnceöz

13-Döndü Yazıcı

14-Sinan Sarıçamlık

 

No: İK-11 (135 m2 konut+12 m2 depo+25 m2 teraslı) Dublex Konut Projesini Seçenler:

 

1-Yusuf (Veysel) Abanik

2-Ömer Demirciçesmesi

3-Haydar Demirciçeşmesi

4-Hüseyin Demirciçeşmesi

5-Adnan Sarıçamlık

6-Atilla Sarıçamlık

7-Şerife (Zeki) Çatak

8-İmdat Ören

9-Osman Yanık


İskan Daire Başkanlığı'nın 2014 yılı kredi limitleri konusundaki duyurusu aşağıdadır:

www.iskan.gov.tr/haber.php?type=2&hid=12

2014 KREDİ LİMİTLERİ BELİRLENDİ...


Bakanlığımız 2014 yılı İskân Hizmetleri DKH - Kırsal Alan Planlaması sektörü yatırım programında yer alacak işlerde, 5543 Sayılı İskân Kanunu 16. Maddesi doğrultusunda verilen Kendi Evini Yapana Yardım kredisi (K.E.Y.Y.) limitinin 2014 yılı için Kamu sabit sermaye yatırım ve dış para deflâtörlerine göre güncellenerek;
1- Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerimizin hazırladığı, yönetmeliklere uygun özel ve eski tip projeler için hak sahiplerine yapacakları imalatlarla ilgili olarak konut başına 36.000.-TL miktarında ödenek ayrılması;
2- Genel Müdürlüğümüzce 2011 yılında elde edilmiş olan iskân konutlarına ait yeni projelerden K.E.Y.Y. (Kendi Evini Yapana Yardım) kredisi kullanmak isteyen hak sahiplerine yapacakları imalatlarla ilgili olarak devam eden ve yeni işlerde konut başına 55.000.-TL miktarında ödenek ayrılması;
3- Genel Müdürlüğümüzce üretilmiş projelerden 60m²lik işletme binası için 16.000.-TL, 120 m²lik işletme binası için 26.000.-TL ve 240 m²lik işletme binası için 55.000.-TL kredi tahsis edilmesi, inşaatların ilerleme aşamasınagöre tek katlı konut pursantaj dilimi dikkate alınarak haksahiplerine ödemenin yapılması;
4- Özel projeli işletme (ahır, samanlık, vb.) binaları için kredi limitinin 10.000 TL olması ve inşaatların ilerleme aşamasına göre konut pursantaj dilimleri dikkate alınarak haksahibine ödemenin yapılması Makam oluruyla yürürlüğe girmiştir… 

 
KÖYDE BAYRAM NAMAZI VE BAYRAMLAŞMA...

Image Üyük Köyümüz Ramazan Bayramı'nda her sene olduğu gibi bu sene de  gurbetçi hemşerilerimizin akınına uğradı. Bayramlarını baba topraklarında geçirmek ve hasret gidermek için köylerine gelen hemşerilerimiz Bayram Namazı'nda köy camimizi doldurdu.

Camii hocamızın vermiş olduğu güzel mesajlar içeren vaazına müteakiben Bayram Namazı'na geçildi. Bayram namazı sonrasında ise havanın da müsait olması nedeniyle Geleneksel Bayramlaşma merasimimiz geçen sene olduğu gibi bu sene de köy meydanımızda yapıldı.

Genç, yaşlı, çocuk geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirilen Bayramlaşma Merasimimiz Cami hocamız tarafından yapılan dualarla sona erdi.

 
ARİFE GÜNÜ MEZARLIK ZİYARETLERİMİZ YAPILDI...

Image Bayram arifelerinde her yıl Geleneksel olarak gerçekleştirilen Mezarlık Ziyaretlerimiz bu sene de yapıldı.

Arife Günü İkindi namazına müteakiben tüm köy halkımızın çocuklarıyla birlikte katılımıyla köy mezarlığımız ziyaret edilerek hocalarımız eşliğinde Kuran-ı Kerim okunarak dualar yapıldı.

Yine her mezarlık ziyaretinde olduğu üzere başta çocuklarımız olmak üzere tüm köylülerimize şeker ve lokum dağıtımları yapıldı.

Yapılan toplu dualara müteakiben her bir köylümüz kendi yakınlarına ait mezarların başında dualarını okuyarak yakınlarını rahmetle andılar.

 
KÖY ODALARI İFTAR ORGANİZASYONLARI...

Image Ramazan Bayramı öncesinde Arife Günü tüm köy odalarımızda yapılan geleneksel iftar yemeği organizasyonları bu bayramda da yapıldı. Bir tarafta Sarıgil'in odası ve Çolakgilin odasında, diğer tarafta ise Abaniklerin ve Hacıgillerin odasında tüm köy halkımızın katılımıyla coşkulu bir iftar yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.

Tüm bayanlarımız ve çocuklarımızın da katılmış olduğu bu iftar programları vesilesiyle tüm köylülerimiz bir kez daha birlik beraberlik mesajları vererek bu güzel geleneğimizi yaşatmaya devam etmişlerdir.

Bu güzel ve anlamlı geleneksel organizasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm köylülerimize teşekkür ediyoruz...

 
BAYRAMDA TÜRBE ZİYARETLERİMİZ DE YAPILDI...

Image Köyümüzde her bayramda olduğu gibi bu bayramda da, bayramın 1. günü öğle namazına müteakiben türbe ziyaretimiz yapıldı. Tüm köy halkımızın genç ve çocuklarımızla birlikte katılım gösterdiği türbe ziyaretinde Kuranı Kerim okunarak dualar yapıldı.

Daha önceki yıllarda yapılan ikramlardan farklı olarak bu seneki türbe ziyaretinde köylülerimize baklava ikramları da yapıldı.

(Konuyla ilgili olarak köylümüz Müjdat Çevrük tarafından gönderilen resimler ektedir.)

 
KÖY ODASI SOHBETLERİ...

Image Her bayramda olduğu gibi bu seneki Ramazan Bayramı'nda da artık geleneksel hale geldiği üzere, tüm köylülerimiz, gerek köy konağımızda, gerekse diğer kabile köy odalarında bir araya gelerek sohbet ederek hasret giderdiler...

Köyümüz ve köylülerimizle ilgili genel konuların görüşüldüğü bu içten ve samimi ortamların yaşandığı sohbetlerden çekilen ve köylümüz Ali İnceöz tarafından gönderilen resimler ektedir.

 
ARSA İSTEK FORMU...

ImageKöy parsellerimizden talepte bulunan köylülerimizden istenen evraklar konusunda Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünden istenen tüm belgeler hazırlanmaya devam etmektedir.
Bu amaçla köy muhtarımız, tüm parsel sahiplerimiz adına Atkaracalar Nüfus Müdürlüğünden Nüfus Kayıt Belgelerini çıkarmış durumdadır.
Ancak parsel sahipleri tarafından imzalanması gereken Arsa İstek Formlarının ilgili tapu sahibi kişi tarafından bizatihi imzalanması gerekmektedir.

Konuyla ilgili olarak bahsi geçen Arsa İstek Formu'nun boş nüshası ekte gönderilmekte olup; bu formun SADECE İMZA HANESİNE İMZA ATILARAK ve BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU KİŞİ SAYISI (Örneğin 3 yada 5 kişi gibi) yazılarak köy muhtarlığımıza en geç 3 gün içinde posta ile gönderilmesi gerekmektedir. Aynı zarf içinde ayrıca kimlik fotokopileri eksik olanların kimlik fotokopilerini de muhakkak göndermeleri gerekmektedir. (ADRES: Nevzat AKCA, Üyük Köyü Muhtarlığı, ATKARACALAR-ÇANKIRI, TEL: 0542 434 26 58)

Tüm arsa sahiplerine önemle duyurulur...

Not: Sitemizdeki Arsa İstek Formunun yazıcıdan çıkarılabilmesi için aşağıda belirtilen işlem basamaklarının yerine getirilmesi gerekmektedir.

1-Bilgisayar mouse'u Arsa İstek Formu'nun üzerine getirilerek mouse'un sağ tuşa basılır,
2-Çıkan menüden  "Print Picture..." veya "Resimi yazdır..." seçilerek çıkan menüden yazıcı çıktısı alınır...

Bu konuda teknik bilgisi olmayan köylülerimiz herhangi bir internet kafeye giderek rica etmek suretiyle sitemizden bu formun indirilmesini sadece 1 TL karşılığında gerçekleştirebilir.

Yada bilgisayardan form indirme imkanı olmayan köylülerimiz var ise; 0533 473 81 31 nolu telefonla irtibata geçerek bu formu fax ile talep edebilirler. 

Formlar üzerinde sadece Bakmakla Yüküm Olduğu Kişi Sayısı yazılacak olup; İmza hanesine de SADECE İMZA ATILACAKTIR. Formdaki diğer tüm bilgiler köy muhtarlığımızca doldurulacaktır.

İmzalanan Arsa İstek Formunun en geç 3 gün içinde kimlik fotokopileriyle birlikte muhakkak PTT postayla Köy Muhtarlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.   

 
TAPU TESLİMLERİ BAŞLADI...
Image Değerli Üyüklü Hemşerilerimiz,

Köyümüzde 3337 sayılı kanuna göre yapılan Köy Yeni Yerleşim Projesi Parselasyon Çalışması sonucunda oluşturulan arsalardan ödemelerini yaparak, gerekli belgelerini zamanında teslim eden 17 köylümüzün tapuları çıkarılmış olup; tapu sahibi köylülerimiz bizatihi veya 1.derece yakını ile Köy Muhtarlığımıza başvurarak tapularını hemen alabileceklerdir. 

Tapuları çıkan 17 kişilik liste aşağıda yayınlanmıştır. Evrakları geç tamamlayan 22 köylümüzün tapuları ise Temmuz ayı sonuna kadar teslim edilmiş olacaktır.

Tüm köylülerimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.

Saygılarımızla,

Muhtarlık ve Dernek Yönetimi

1-Bekir Sevim (Şerefiye farkı yok)
2-İbrahim Sevim (1000 TL şerefiye farkı verecek)
3-Hüseyin Demirciçeşmesi (Şerefiye farkı yok)
4-İmdat Ören (1000 TL şerefiye farkı verecek)
5-Sedat Ören (1000 TL şerefiye farkı geri alacak)
6-Neriman Abanik (Şerefiye farkı yok)
7-Yusuf Abanik (1000 TL şerefiye farkı geri alacak)
8-Muharrem İnceöz (Şerefiye farkı yok)
9-Keramet İnceöz (Şerefiye farkı yok)
10-Hatice İnceöz (1000 TL şerefiye farkı alındı)
11-Sinan Akça (Şerefiye farkı yok)
12-Nezaket Berçindar (1000 TL şerefiye farkı alındı)
13-Nihat Çatak (1000 TL şerefiye farkı verecek)
14-Şerife Çatak (1000 TL şerefiye farkı alındı)
15-Hasan Sarıçamlık (Şerefiye farkı yok)
16-Alaattin Karapınar (1000 TL şerefiye farkı verecek)
17-Döndü Yazıcı (1000 TL şerefiye farkı alındı)

 
KÖY ARSALARI İÇİN ÖZEL AÇIKLAMA...
Image

KÖYÜMÜZDE ARSA TALEBİNDE BULUNAN KÖYLÜLERİMİZ İÇİN

ÖZEL AÇIKLAMA...

Köyümüzde 3337 sayılı kanuna göre yapılan köy yerleşim yerinde oluşturulan ve halen Köy Muhtarlığı Tüzel Kişiliğine ait olan parsellerden talepte bulunan ve parsel numaraları belirlenmiş olan köylülerimizin Köy tüzel kişiliğinden bu parsellerin tapu devrinin yapılabilmesi için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ile görüşülmüş olup; bu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için aşağıdaki işlemlerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Buna göre;

1-Parsel tapusu almak isteyen hemşerilerimizin mutlak suretle nüfus kütüklerinin Çankırı-Atkaracalar-Üyük Köyünde bulunması zorunluluğu bulunmaktadır. Hemen hemen tüm köylülerimizin nüfus kütüklerinin köyümüzde bulunduğu bilinmekle birlikte, bu kritere uymayan köylülerimizin ivedilikle nüfus kütüklerini Atkaracalar-Üyük Köyüne aldırmaları gerekmektedir.

2-Köy parsel tapularından talepte bulunan 39 köylümüzün arsa tapusu alabilmeleri için halen köyümüzde mülkiyeti kendi ismine kayıtlı bir evinin bulunmaması gerektiği bildirilmiştir. Bu nedenle 39 kişilik listemizdeki köylülerimiz içinde mülkiyeti doğrudan kendi isimlerine ait olan bir evi bulunanlar var ise söz konusu arsa tapusu talep işlemlerini bu şartlara uyan bir yakınına (çocuklarına veya diğer yakınlarına) devrederek tapu alımlarını bu şekilde gerçekleştirebileceklerdir.

3-Söz konusu parsel tapularını alan köylülerimizin söz konusu arsalar üzerinde hemen bir inşaat yapma zorunlulukları bulunmamakla birlikte en geç 5 yıla kadar ev inşaatlarını yapmaları tavsiye edilmekte olup; aksi halde köy muhtarlığının bu parselleri geri alma hakkının bulunduğu belirtilmektedir.

4-Köy tüzel kişiliğinden tapu devri alan köylülerimizin bu parselleri 10 yıl boyunca bir başka kişiye devredemeyeceği bildirilmiştir. 10 yıl sonra bu devrin olabilmesi için de ayrıca bahsi geçen arsa üzerinde bir evin inşa edilmiş olması şartı aranmaktadır.

Yukarıdaki ön şart ve açıklamalar doğrultusunda, 39 parsel için isimleri belirlenmiş olan köylülerimizin tapularını alabilmeleri için; Çankırı Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından her bir köylümüz için ayrı bir dosya içerisinde aşağıda belirtilen belgelerin hazırlanması ve bahsi geçen formalitelerin yerine getirilmesi talep edilmektedir.

"Parsel talebinde köylülerimizin Atkaracalar Nüfus Müdürlüğü'nden alacakları Nüfüs Kayıt Belgesi

(Bu belge Köylülerimiz adına Köy Muhtarımız Nevzat Akca tarafından temin edilebilecektir.)

"Parsel talebine bulunan köylümüzün almak istediği parselin tapu fotokopisi...

(Köy Muhtarımız Nevzat Akca tarafından temin edilecektir.)

"Parsel talebinde bulunan köylülerimizin almak istedikleri parselin m2’si başına 8 TL’nin Ziraat Bankası Atkaracalar Şubesi’ndeki Üyük Köyü Tüzel Kişiliği hesabına yatırıldığına dair banka dekont belgesi…”

(Bu işlem de köylülerimiz adına muhtarımız Nevzat Akca tarafından yapılacaktır.)

"Parsel talebinde bulunan köylülerimizin bu isteklerini yazılı bir dilekçe şeklinde vermeleri gerektiği belirtilmiş olup; bu konuda Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan Arsa Talep Formu Belgesi…”

(Bu formun doldurulması işlemi de Köy Muhtarlığımız tarafından yapılabilecek olmakla birlikte bu formun köylülerimizce bizatihi imzalanması ve nüfus cüzdan kimlikleri eksik olan köylülerimizin acilen kimlik fotokopilerini fax yada posta yoluyla iletmeleri gerekmektedir.)

 "Köy Muhtarlığımızın da İhtiyar Heyeti ile birlikte arsa talepleri ve arsa dağılımları konusunda almış olduğu kararların yazıldığı Muhtarlık Karar Defteri’ndeki ilgili sayfaların fotokopileri

 (Bu konudaki kararlar da Karar Defterine yazılmış olup, yine Köy Muhtarımız tarafından dosyaya eklenecektir.)

Sonuç olarak;

Konuyu tekrar özetlemek gerekirse, arsa alımı talebinde bulunan bir köylümüzün tapu devrinin yapılabilmesi için, Köy Muhtarlığı tarafından aşağıda belirtilen evrakların her bir köylümüz için ayrı ayrı bir dosya hazırlanmak suretiyle Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne iletilmesi ve Valilikçe onayının alınması beklenecektir:

1-Köy Muhtarlığı Karar Defterindeki ilgili sayfaların ve 39 tapunun dağılım fotokopileri...

2-Arsa talebinde bulunan ve yukarda belirtilen şartlara haiz olan köylümüzün bahsi geçen arsa alımına yönelik yatırmış olduğu banka dekontu...

3-Arsa talebinde bulunan köylümüzce imzalanmış ve Köy Muhtar ve İhtiyar Heyeti tarafından da tasdik edilmiş olan Arsa Talep Formu... (Bu konuda köylülerimizle ayrıca irtibata geçilecektir.)

4-Köylümüz tarafından talep edilen parsel tapusunun fotokopisi...

5-İlgili köylümüzün kimlik fotokopisi...

6-Atkaracalar Nüfus Müdürlüğünden alınacak Nüfus Kayıt Belgesi...

Yukarda belirtilen bu 6 evrak eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra Köy Muhtarlığımız tarafından Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne gönderilerek; Valilik onayına sunulacak olup; bu onay sonrasında Atkaracalar Tapu Dairesi'nden ilgili köylümüz adına tapu devri yapılabilecektir.

Tüm Köylülerimizin Bilgisine sunulur...

Üyük Köyü Muhtarlığı

Üyük Köyü Derneği

Not: Henüz satışı yapılmamış olan parsellerin satışları ise yine 8 TL/M2 asgari birim fiyat ve 4.000 TL sabit fiyat üzerinden yapılacak olup; bu konuda tüm köylülerimize ayrıca bir bilgilendirme duyurusu yapılacaktır.

Tüm köy arsa müstakil tapularının tam listesi aşağıda isim bazında köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.

 
KÖY PARSELLERİ DAĞILIMI

Image Köyümüzde 20.05.1987 tarih 3337 sayılı kanunun uygulanması ile köy yeni yerleşim alanı planlanmış ve yine aynı kanunun uygulanması ile ilgili esasları düzenleyen yönetmeliğin 9.maddesi uyarınca hazırlanan imar planındaki mevcut parsellerin satışına esas olmak üzere gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra 27.03.2014 tarihinde Kurşunlu Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda toplanan Köy Yeni Yerleşim Yeri Fiyat Tespit Komisyonu'nda alınan karar uyarınca 2014 yılı arsa birim fiyatları 8 TL/M2 şeklinde tespit edilmiştir.

Buna göre köy yerleşim yerindeki arsaların satışı konusunda Köy Muhtarlığı tarafından yapılan ilan, duyuru ve bilgilendirmeler sonrasında köylülerimizden gelen talepler doğrultusunda; Köy Tüzel Kişiliğinin mülkiyetinde olan 49 parselden 39 adedi için bir başvuru bulunmuş olup; söz konusu parsellerin kişi bazında dağılımı ekte tabloda tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.
Kalan 10 adet parsel için de ayrıca Köy Muhtarlığımız ve Köy Derneğimiz tarafından bir talep duyurusu yapılacaktır.

 "Tapu Devri" için ismi geçen tüm köylülerimizin yukarda belirtilen 27.03.2014 tarihli Fiyat Tespit Komisyonu Kararında da belirtildiği şekilde 8 TL/m2 birim fiyat üzerinden, arsa toplam bedeli olan 4.000 TL’yi, Çankırı İli, Atkaracalar İlçesi, Üyük Köyü Tüzel Kişiliğinin Atkaracalar Ziraat Bankası Şubesindeki banka hesabına yatırdıktan sonra ilgili dekont ile birlikte Köy Muhtarlığı'na başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Tüm Köylülerimize Duyurulur. 


Saygılarımızla,

Üyük Köyü Muhtarlığı
Üyük Köyü Derneği

 
Köylümüz Müteahhit Orhan Akça tarafından hazırlanan Proje Örneği....

ImageKöylümüz Müteahhit Orhan Akça tarafından hazırlanmış olan örnek bir dublex konut projesi ekte tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır. (Yaklaşık 160 m2)... Diğer projelerle birlikte bu proje de Cumartesi Günü tüm köylülerimizle birlikte değerlendirilecek olup; kısa süre içinde yapmış olduğu bu güzel proje çalışması nedeniyle köylümüz Orhan Akça'ya çok teşekkür ediyoruz.

 
KÖY PROJE ÖRNEKLERİ...

Image Daha önce de tüm köylülerimize bilgisi verilmiş olduğu üzere; 17 Mayıs Cumartesi Günü yapılacak köy arsaları talep değerlendirmeleri sırasında parsel sahipleri tarafından oylama yapılmak suretiyle seçim yapılması düşünülen proje örnekleri bir kez daha tüm Üyüklü Hemşerilerimizin bilgisine sunulmaktadır.


Bahsi geçen tüm projeleri 49 parsel sahibinin önceden inceleyerek tercihlerini belirlemesi ve bu konuda yapılacak oylamada tercihini belirlemiş olması gerekmektedir. 

Bu sayfada yayınlamış olduğumuz projeler dışında, benzer tipte birçok başarılı projelere imza atan değerli inşaat müteahhidi hemşerimiz Orhan Akça da köylülerimiz için ayrıca bir proje çalışmasına start vermiş olup; kısmet olursa kura çekim gününde tüm Üyüklü hemşerilerimizin bilgisine sunulacaktır.


Önemli Notlar:

 

1-Arsa bedellerinin bakiye ödemeleri, parsel sahiplerinin belirleneceği gün öncesinde doğrudan Köy Muhtarlığı tüzel kişi hesabına yatırılmış olacaktır...

2-Arsa taleplerinin belirlenmesine yönelik yapılacak olan toplantıya çeşitli sebeplerle şahsen katılamayacak olan köylülerimiz arsa bedellerini ödemeleri kaydıyla bir başka köylümüze vekalet verebileceklerdir.

 
KÖY PARSELLERİMİZLE İLGİLİ DUYURU-27.04.2014
Image Köy arsalarımızın 2014 yılı değer tespit çalışmaları tamamlanmış olup; arsalarımızın birim m2 değerleri 8 TL/M2 olarak tescil edilmiştir. Buna göre beklentilerimiz doğrultusunda arsa fiyatlarımızda farklı bir değişiklik olmamıştır. Bu konuyla ilgili olarak Valilikçe imzalanmış olan “Fiyat Tespit Komisyonu Tutanağı” aşağıda tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.

Toplam 49 parsel olan arsalarımız daha önce de bilgisi verilmiş olduğu üzere, ortalama 500'er m2 olup, arsalarımızın beher bedeli; daha önce de tüm köylülerimize tebliğ edildiği üzere (m2) ayrımı yapılmaksızın her biri 4.000 TL olarak kesinleşmiştir. (8 TL X 500 M2 = 4.000 TL)Arsaların m2 değerleri konumlarına göre değişebilmektedir. Bu nedenle tüm parsellerin tapuya esas m2 değerleri de aşağıda tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.

Arsalarımızın ayrıca bulundukları konuma göre şerefiye bedelleri de belirlenmiş olup; 49 parselin 16 adedi 5.000 TL, 17 adedi 4.000 TL ve 16 adedi de 3.000 TL olmak üzere kura çekimine sunulacaktır. (Şerefiye bedellerinin farkları kura çekimi sonrasında tahsil edilecek veya iade edilecektir.)Şerefiyeli arsaların konumları da aşağıdaki parselasyon krokisinde tüm Üyüklü hemşerilerimizin bilgisine sunulmaktadır.


Bu nedenle tüm bu tespit ve değerlendirmeler sonucunda; artık tüm arsalarımız için kura çekim aşamasına gelinmiş olup; kura çekimi İstanbul Dernek Merkezimizde 17 Mayıs 2014 Cumartesi Saat: 13.30 'da yapılacaktır.

Kura çekim gününde 1.000 TL peşinatlarını yatıran tüm arsa sahiplerinin bakiye 3.000 TL tutarındaki ödemelerini MUTLAK SURETLE ödemiş olmaları gerekmekte olup; toplam arsa bedeli olan 4.000 TL'yi ödemeyen hiç bir kimse kura çekimine katılamayacaktır. Kura çekimi öncesi 4.000 TL tutarındaki ödemelerini yapmaları halinde kura çekimine katılacak olan 49 kişilik liste, bir kez daha aşağıda tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.

Kura çekimine katılacak olan tüm köylülerimizin; ayrıca gerek kendilerinin, gerekse 1.derece yakınlarının (eş ve çocuklarının); şayet var ise derneğimize olan tüm geçmiş borçlarının da ödenmiş olması gerekmektedir. Ödemelerini yaparak kura çekimine katılan, ancak daha sonra da arsa alımından vazgeçmek isteyenlere HİÇ BİR ŞEKİLDE geri ödeme yapılmayacaktır.

Köy Arsaları, “ham arsa satışı” şeklinde olup; bu arsalar için ödemesi yapılan 4.000 TL içinde, bu arsaların bulunduğu saha üzerinde ilerde yapılması gereken; alt yapı, su, elektrik, vs. gibi muhtemel harcamalar kesinlikle bu fiyata dahil değildir. Dolayısıyla arsa alımı yapan hemşerilerimize bu konudaki hizmetlerin bilabedel yapılması konusunda, ne köy muhtarlığımızın, ne de köy derneğimizin bir taahhüdü yada maddi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Ancak arsa satışları sonrasında elbette ki bahsi geçen tüm bu çalışmaların; yani hafriyat, yol açma, kanalizasyon, içme suyu, elektrik, su deposu, vs. gibi hizmetlerin devletten bilabedel alınması konusunda, gerek köy muhtarlığı, gerekse köy derneği azami çabayı gösterecektir.

Söz konusu arsalar üzerinde; 49 kişilik arsa sahiplerinin (oylama yoluyla) müşterek olarak seçeceği tek tip bir proje seçimi yapılacaktır. Arsalar üzerinde oylama yoluyla seçimi yapılan bu projenin dışında, kesinlikle farklı bir proje yada eklenti yapılamayacak olup; kura çekimine iştirak eden tüm köylülerimizin bu durumu peşinen kabullenmiş olması gerekmektedir.

Köy arsaları için tahsis edilen paraların da “bu arsalar için ortaya çıkabilecek muhtemel masraflar için” kullanılması konusunda da KESİNLİKLE bir zorunluluk bulunmamaktadır. Arsalar için toplanacak olan paralar, sadece bu arsaları alacak olan kişilerin ihtiyaçları için değil, öncelikli olarak tüm köylümüzün genel ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarını çözmek için kullanılacaktır.

Kura çekimine iştirak edecek olan tüm arsa sahibi hemşerilerimizin şimdiden bakiye arsa bedeli olan 3.000 TL tutarındaki bedellerini ivedilikle hazırlamaları gerekmekte olup; kura çekim gününde ödemelerin sonradan yapılabilmesi konusunda kesinlikle ısrarcı olmamaları gerekmektedir.

Ekteki listede ismi geçen muhtemel arsa sahibi köylülerimizin yukarda belirtilen tüm şartları kabul etmek kaydıyla kura çekimine katılarak tapularını alabilecek olup; bu şartları kabul etmek istemeyen köylülerimiz ise kura çekimine katılmayarak ödemiş oldukları peşinatları geri talep etmek suretiyle arsa alımından vazgeçebileceklerdir.

Bu durumda arsa alımından vazgeçen köylülerimiz yerine yine köylülerimiz arasından yeni başvurular alınarak, aynı şekilde kura çekimi yapmak suretiyle arsa dağıtımı yapılacaktır.

Tüm Üyüklü Hemşerilerimize Saygıyla Duyurulur...

Köyü Muhtarlığı                  Üyük Köyü Derneği
 
NEVZAT AKÇA YENİ KÖY MUHTARIMIZ OLDU...

Image 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonucunda Üyük Köyümüzde yapılan muhtarlık seçimlerinde kullanılan toplam 367 geçerli oyun 207’sini alan Nevzat Akça önümüzdeki 5 yıllık dönemde Üyük Köyü Muhtarlığını yapacaktır.

Dernek Yönetimi olarak kendisini tebrik ediyor, köyümüz ve köylümüz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.
Saygılarımızla,
Dernek Yönetimi

 
...VE KÖYÜMÜZDE PARKE TAŞ ÇALIŞMALARI YENİDEN START ALDI...

Image Bir süre önce ilk bölümü yapılan köy içi parke taşı çalışmalarına yeniden start verilmiştir. Hatırlanacağı üzere geçen sene içinde özellikle köy içi meydanı ağırlıklı olarak yapılan parke taşı çalışmaları köyümüzün görsel görünümünü ciddi bir şekilde değiştirmiş olup; tüm köy halkımızın büyük beğenisini kazanmıştı.


Konuyla ilgili olarak Köy Muhtarımız Sabri Akça ve Yardımcısı Muharrem Çatak'ın da özel gayretleri ve girişimleriyle kalan diğer öncelikli bölgelerin parke taşı döşenmesi çalışmalarına da başlanmış durumdadır.

Bu nedenle özellikle köy giriş tabelamızın bulunduğu yerden köy içine uzanan güzergah üzerindeki yolun parke taşı döşenmesi çalışmalarına başlanılmış olup; konuyla ilgili çekilen resimler ekte tüm Üyüklü hemşerilerimizin bilgisine sunulmaktadır.

 
KÖY TAPULARIMIZDA SON DURUM... (07.11.2013)
ImageDeğerli Üyüklü Hemşerilerimiz,

Bir süre öncesinde duyurusu da yapıldığı üzere, 51 köylümüzün peşinat yatırdığı arsalarımız konusunda, 2 köylümüzün arsa alımından vazgeçmesi nedeniyle, 1.000 TL peşinatını yatıran ve ekte isimleri listelenmiş olan 49 köylümüzün tamamı da herhangi bir eleme yapılmaksızın arsa sahibi olabilecektir.

Dolayısıyla bundan sonraki süreçte yapılacak olan kura çekimi "kimin hangi parsele sahip olacağına yönelik" bir kura çekimi olacaktır.

Bu arada, İskan Müdürlüğü’nce arsalarımızın “NOMİNAL ALT LİMİT SATIŞ BEDELLERİ”; 2012 yılı içinde bizlere 4.000 TL olarak alınabileceği bildirilmiş olmakla birlikte, arsaların tapularının 2013 yılına kayması nedeniyle yeniden bir değer tespiti yapılması gerektiği bilgisi verilmiştir.

Bu nedenle Değer Tespit Komisyonu’nun bu çalışmayı en erken Ocak 2014'de (yani 2 ay sonra) yapabileceği bilgisi verilmiş olup; arsa bedellerinin ise takriben m2 fiyatı 7.000-10.000 TL arasında bir rakam olabileceği, dolayısıyla 500 m2'lik arsalarımızın minimum satış bedellerinin ise yine 3.500-5.000 TL aralığında olabileceği ifade edilmektedir.

Yani arsa satış bedellerinin, yine de daha önceki değerlerden daha yüksek olmayacağı görünmekle birlikte, tapuların resmi olarak verilebilmesi, işin resmiyeti nedeniyle Ocak ayından önce gerçekleşemeyecektir.

Ancak bu süreç beklenmeksizin köylülerimizin hangi parselin sahibi olacağına yönelik olarak önümüzdeki günlerde yapılacak olan bir duyuru ile de şimdiden kura çekiminin yapılması düşünülmektedir.

Diğer taraftan parselasyon çalışması yapılan arazi üzerinde geçtiğimiz hafta içinde "TÜM PARSELLERİN KAZIK ÇAKMA ÇALIŞMASI" da tamamlanmış durumda olup; tüm hemşerilerimiz kura sonucu kendilerine tahsis edilecek olan arazisini yerinde bizatihi görebilecek ve arazisi üzerinde incelemelerini yapabilecektir.

Duyurusu yapılacak kura çekimi günü sırasında; ayrıca tip ev projeleri, alt yapı ve üst yapı inşaat çalışmaları, kredi kullanma imkanları, vs.  gibi konularında da sizlere teknik bilgi aktarılacaktır.

Saygılarımızla,

Muhtarlık ve Dernek Yönetimi

Not: Konuyla ilgili olarak nihai arsa listesi, arsların krokisi ve araziye yönelik fotoğraflar aşağıda tüm köylülerimizin bilgisine sunulmaktadır.

 
KÖY ARSALARININ LİSTESİ VE KROKİSİ

Image Köy parsellerimizin krokileri ve arsa bazında metrekare değerleri aşağıda tüm Üyüklü hemşerilerimizin dikkatine sunulmaktadır... 
(Bir fikir vermek açısından) Krokinin alt ucunda yer alan 2 park sahasının hemen önünde eski köy okulumuz bulunmaktadır.)




 
Köyümüzün parselasyon hizmet faturası...

Image Köyümüzdeki 49 adet imarlı parselin tapularının çıkarılması konusunda hizmet alınan BE-SA Mühendislik Firmasının kesmiş olduğu ve ödemesi tarafımızca yapılmış olan 30.000 TL + KDV tutarındaki fatura ekte tüm Üyüklü hemşerilerimizin bilgisine sunulmaktadır.

Saygılarımızla,


Muhtarlık ve Dernek Yönetimi








 
KÖY TAPULARIMIZDA SON DURUM... (Revize)
ImageKöy tapuları için 1.000 TL peşinat yatıran kişi sayısı 51 olup; çıkan parsel sayısı ise 49 adettir.

Buna göre tapu kura çekilişi sırasında 2 kişi (yapılacak ayrı bir kura çekilişi ile) çekiliş dışında kalacaktır.

Tapu kura çekilişi tarihi konusunda kısa bir süre içinde hemşerilerimiz bilgilendirilecek olup; peşinat dışında kalan 3.000 TL'lik bedeller kura çekimi öncesinde tahsil edilecektir.

Bu nedenle hemşerilerimizin bahsi geçen meblağ konusunda şimdiden ihtiyatlı olmalarında yarar vardır.

1000 TL'lik peşinatlarını yatıran ve Kura çekimine iştirak edecek olan hemşerilerimizin listesi ana sayfada yayınlanmıştır.

Not-1: Hemşerimiz Hasan Sarıçamlık'ın peşinat bedelini 15 Şubat 2012 günü Saat: 14.20'de 1.000 TL şeklinde ödemiş olduğu banka dekontundan görülmüştür. Bu nedenle hemşerimiz Hasan Sarıçamlık da bahsi geçen listeye dahil edilmiştir.

Not-2: Bugüne kadar arsa konusunda başvuruda bulunamayan veya başvuruda bulunmuş olmasına rağmen peşinatlarını vermeyen/veremeyen hemşerilerimiz için yakın bir süre sonra yine aynı bölgede 20 dönümlük bir arazi üzerinde yaklaşık 30 parsellik yeni bir parselasyon çalışması yapılacaktır.)

Saygılarımızla,

Muhtarlık ve Dernek Yönetimi

Image


Bu arada bugüne kadar yazışmalar yapılarak onayları alınan Devlet Kurumlarının listesi de aşağıda tekrar tüm Üyüklü Hemşerilerimizin bir kez daha bilgisine sunulmaktadır:

1-Çankırı İl Özel İdaresi – Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü Jeolojik Etüd Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

2- Çankırı Valiliği – Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yazısı -(Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

3- 56 parselin genel yerleşim planı haritası - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

4- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

5- Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

6- Çankırı Valiliği – İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

7- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

8- Ulaştırma Bakanlığı – Karayolları Genel Müdürlüğü 15.Bölge Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

9- Çankırı Valiliği – İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

10- Çankırı İl Özel İdaresi – Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

11- Çevre ve Orman Bakanlığı – Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

12- Çankırı Valiliği – İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

13- Çankırı Müze Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)

14- Başbakanlık-Milli Emlak Genel Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alınmıştır.)


 
...VE TAPULARIMIZ HAZIR...
Image…TÜM ÜYÜKLÜ HEMŞERİLERİMİZİN MERAKLA BEKLEDİKLERİ  KÖY TAPULARIMIZ ÇIKTI… TÜM KÖYLÜLERİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN…

Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız ve tüm Üyüklü hemşerilerimizi imarlı arsa sahibi yapabilmek amacıyla gerek Köy Muhtarlığımız, gerekse Dernek Yönetimi olarak yürütülen uzun soluklu çalışmalar sonucunda, nihayet tüm köylülerimizin merakla bekledikleri köy arsa tapularımız bugün (27.09.2013) Saat: 17.30 itibarıyla Köy Muhtarlığımız tarafından Atkaracalar Tapu Dairesi’nden teslim alınmıştır.

Toplam 49 adet ve her biri 500 m2 olan arsaların tapuları Köy Muhtarımız Sabri Akça ve İhtiyar Heyeti Üyesi Muharrem Çatak tarafından bugün tapu dairesinden teslim alınmıştır. Bu konuda uzun süredir Üyük Köyü-Çankırı-Atkaracalar-Çerkeş arasında adeta mekik dokuyan ve büyük emekleri geçen Köy Muhtarımız Sabri Akça’ya ve Muharrem Çatak’a tüm köylülerimiz adına özellikle teşekkür ediyoruz.

Ekli resimlerden de görüldüğü üzere; Üyük Köyü Tüzel Kişiliği adına çıkan toplam 49 adet parselin köylülerimiz adına satışlarının nasıl, ne zaman ve ne şekilde yapılacağına yönelik olarak yakın zamanda tüm köylülerimize ayrıca bir bilgilendirme yapılacaktır.

Tüm Üyüklü Hemşerilerimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun…

Saygılarımızla,


Üyük Köyü Muhtarlığı ve Üyük Köyü Dernek Yönetimi
 
KÖYÜMÜZDE RAMAZAN BAYRAMI YİNE COŞKUYLA KUTLANDI...
Image Bu seneki Ramazan Bayramı köyümüzde yine coşkuyla kutlandı. İlk olarak Arife Günü İkindi Namazına müteakiben Köy Mezarlığımıza geleneksel Toplu Mezarlık Ziyareti yapılarak dualar okunmuştur.

Aynı gün akşamı köy içinde Sarıgil'in oda önündeki yol üzerine kurulan masalarda tüm köylümüzün katılım gösterdiği toplu bir yemek organizasyonu düzenlenmiştir.

Bayramın 1.Günü ise Bayram Namazında köy Camimiz her Bayram olduğu gibi bu bayramda da dolup taşarak bazı köylülermiz namazlarını üst katta bayanlar için ayrılan özel bölümlerde kılmak zorunda kalmışlardır.

Bayram Namazı sonrasında ise, havanın müsait olması nedeniyle Bayramlaşma Merasiminin Köy Meydanında yapılmasına karar verilmiş olup; oldukça açık ve güneşli bir havada tüm hemşerilerimizin katılımıyla toplu bir Bayramlaşma Merasimi düzenlenmiştir.

Aynı gün öğleden sonra tüm Üyüklü gençlerimizin katılımıyla düzenlenen Futbol Turnuvası organizasyonu her bayram olduğu gibi bu sene de düzenlenmiştir.

Turnuvada bu sene de yine 4 takım yer almış olup; turnuva sonunda Şaban Abanik ve ekibinin yer almış olduğu Abanikler takımı Şampiyon olarak tamamlamıştır.
Emre Sarıçamlık ve ekibinin yer almış olduğu takım 2'liği, İmdat Ören ve ekibinin yer almış olduğu takım 3.'lüğü, İsmail Çatak ve ekibinin yer almış olduğu takım ise 4.'lüğü kazanmıştır.

Bayramın 2. ve 3. günlerinde köy içinde aileler arası Bayramlaşma ziyaretleri de gerçekleştirilmiş olup; ayrıca köy konağımızda Bayanlar arası müzikli eğlence organizasyonları da düzenlenmiştir.

(Konularla ilgili resimler ana sayfaya eklenmiştir...)

 

 
Ramazan Bayramındaki Bayramlaşma sırasında çekilen resimler...
Image Ramazan Bayramında Köy Meydanında Bayramlaşma merasimi sırasında çekilen resimler...











 
Arife Günü Köy Mezarlığı'na yapılan ziyaret resimleri...
Image Arife Günü Köy Mezarlığı'na yapılan ziyaret sırasında çekilen resimler...




 
Köylümüz Ahmet Akça tarafından yapılan Mezarlık Mescidinin resimleri...
Image Köylümüz Ahmet Akça tarafından yapılan Mezarlık Mescidinin son resimleri...




 
Arife Günü Sarıgil'in odası önünde yapılan yemek organizasyonu resimleri...
Image Arife Günü Sarıgil'in odası önünde yapılan yemek organizasyonu resimleri...








 
Bu sene (2013) köyümüzde verilen iftar yemeklerinden çekilen resimler...
Image Bu sene (2013) köyümüzde hemşerilerimiz Erdoğan Karapınar, Bilal Abanik, Mehmet Yanık ve Fazlı Sarıçamlık tarafından verilen iftar yemeği organizasyonundan çekilen resimler…





 
Kayık Meydanı'nda dikimi yapılan 40.000 adet fidanların son resimleri...
Image Yakın zaman önce Kayık Meydanı'nda dikimi yapılan 40.000 adet fidanların son resimleri...





 
Köy Arsalarımızda Son Durum... (Tıklayın)
Image Değerli Üyüklü Hemşerilerimiz,

Köyümüzdeki arsa çalışmalarıyla ilgili olarak süreç halen devam etmekte olup; yaşanılan gecikme devlet yapısındaki bürokrasiden kaynaklanmaktadır.

Nitekim konuyla ilgili olarak; Çankırı, Çerkeş ve Atkaracalar ilçelerimizin yönüyle hemen hemen tüm işlemler tamamlanmış olup; konu şu aşamada Başbakanlık - Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde onay aşamasında beklemektedir.

Ekteki yazıdan da görülebileceği üzere Başbakanlık - Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne Mayıs ayında gönderilen yazıya halen cevap beklenmektedir.

Sonuç olarak; k
onuyla ilgili olarak teknik açıdan herhangi bir problem bulunmayıp sadece en son onay mekanizmasının tamamlanması beklenmektedir.

Not: Sürecin uzaması nedeniyle bu projeden ayrılmak isteyen üyelerimiz, diledikleri anda Yönetim Kurulumuzla görüşerek ön peşinatlarını geri alabilirler.

Image

Bu arada, bugüne kadar yazışmalar yapılarak onayları alınan Devlet Kurumlarının listesi de aşağıda tekrar tüm Üyüklü Hemşerilerimizin bilgisine sunulmaktadır:

1-Çankırı İl Özel İdaresi – Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü Jeolojik Etüd Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

2- Çankırı Valiliği – Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

3- 56 parselin genel yerleşim planı haritası - (Uygunluk Onayı Alındı.)

4- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

5- Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

6- Çankırı Valiliği – İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

7- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

8- Ulaştırma Bakanlığı – Karayolları Genel Müdürlüğü 15.Bölge Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

9- Çankırı Valiliği – İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

10- Çankırı İl Özel İdaresi – Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

11- Çevre ve Orman Bakanlığı – Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

12- Çankırı Valiliği – İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

13- Çankırı Müze Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Alındı.)

14- Başbakanlık-Milli Emlak Genel Müdürlüğü Yazısı - (Uygunluk Onayı Bekleniyor.)
 
KÖY MUHTARIMIZ ÇANKIRI MİLLETVEKİLİMİZ HÜSEYİN FİLİZ'İ ZİYARET ETTİ...
ImageKöy Muhtarımız Sabri Akça, yardımcısı Muharrem Çatak ve köylümüz Muhammet Güneytepe Ak Parti Çankırı Milletvekilimiz Hüseyin Filiz’i makamında ziyaret etti.

Köy Muhtarımız aracılığıyla Milletvekilimiz ile köyümüzün sorunları ve çözüm yolları hakkında kendilerinden beklentilerimize yönelik olarak genel görüş, düşünce ve isteklerimiz gündeme getirilmiştir.
Nitekim; Milletvekilimiz Hüseyin Filiz; başta köyümüzle Atkaracalar arasında yolun asfaltlanması ve köy içinin yollar dahil komple parke taş yapılması olmak üzere; köyümüzde yakın zaman önce tamamlanmış olan yeni parselasyon sahasına konut yapımı gibi konularda gerekli çalışmaların en kısa süre içinde başlatılacağı müjdesini vermiştir.

Yoğun siyasi gündemine rağmen köylülerimizin bu ziyaret talebini kabul ederek büyük teveccüh gösteren Ak Parti Çankırı Milletvekilimiz Hüseyin Filiz’e; köyümüz nüfusuna kayıtlı 103 kişi dışında ayrıca köyümüz dışında ikamet eden ancak köyümüzle bağıntısını koparmayan yaklaşık 1.500 kişinin üzerindeki tüm Üyüklü hemşerimiz adına adına çok teşekkür ediyoruz.

Çankırı için özverili çalışmalarını yakınen takip ettiğimiz Milletvekilimiz Hüseyin Filiz’i yeni dönemde de Çankırı ilimize bu ve benzeri şekilde katkıları sağlamak üzere uzun yıllar Milletvekili ve hatta Bakan olarak hizmetlerinin devam etmesini ümit ve temenni ediyoruz…
 
Devamı...

Üye Girişi

Üye Girişi

Duyurular

Duyuru: Aidat borçları hk.
Duyuru: Aidat borçlarını ödemeyen üyelerimizin aidat borçlarını öğrenmek için yönetimden bilgi alabilir, geçmiş dönem aidatların Mart ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor, ödenmediği takdirse mesaj sisteminden çıkarılacaktır.
Aidat borçlarını Dernek İban numarasına yatırınız. ÜYÜKLÜLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ IBAN NO. TR28 0006 4000 0011 2140 5231 43


Dernek Genel Kurul Toplantısı Duyurusu...
Derneğimizin yeni yönetiminin seçileceği Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Aralık 2022 Pazar günü yapılacaktır, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise ikinci toplantı 25 Aralık Pazar günü çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Adres: Orhan Gazi Camii Salonu, Orhan Gazi Mah. Vatan Cad. Rüzgar Gülü Sok. No:20 Güzelyalı / İstanbul. Tüm üyelerimizin katılımını bekleriz. Dernek Yönetimi.

Köylülerimize önemli bilgilendirme...
(Köylülerimize önemli bilgilendirme)

Bilindiği üzere 2014-2015 yıllarında köyümüzde ev yapacak yeri olmayan köylülerimiz için 20.05.1987 tarih 3337 sayılı kanunun uygulanması ile köy yeni yerleşim alanı planlanmış ve köyümüz "Karşı Geçe" mevkiinde yapılan parselasyon çalışmaları sonucunda köy tüzel kişiliğimiz adına yaklaşık 500'er m2'lik 49 adet imarlı parsel oluşturulmuştur.

Daha sonra bu parseller devletin öngörmüş olduğu en düşük bedellerle (sadece 4.000 TL) köyümüzde ev yapmak isteyen ihtiyaç sahibi köylülerimize satışları yapılmış ve köy tüzel kişiliğine ait bu tapulu parseller, ilgili köylülerimiz adına tapu devir işlemleri de yapılarak tapuları kendilerine teslim edilmiştir.

Yine daha önce de bilgilendirmesi yapılmış olduğu üzere; söz konusu bu parseller üzerinde en geç 5 yıl içinde bina yapılması gerektiği konusunda yasal mevzuat bulunduğu hatırlatılmış, aksi halde ise bu arsaların köy muhtarımız tarafından tekrar köy tüzel kişiliğine geçirilebileceği bilgisi hem sözlü olarak dernek genel kurulumuzda; hem de yazılı olarak köy internet sitemizde bilgi olarak verilmiştir.

Ancak daha önce 31.12.2020 olarak belirlenen bu son inşaat yapma tarihi, 442 sayılı Köy Kanunu’nun geçici 5 inci maddesindeki “31/12/2020” tarihi değiştirilerek, “31/12/2024” tarihine kadar uzatılmıştır...

Bu nedenle köylülerimizin satın almış oldukları bu arsalar üzerinde en geç 31.12.2024 tarihine kadar mutlak suretle içinde oturulabilir şekilde resmi ve proje onaylı bir inşaat yapma zorunlulukları bulunmakta olup; bu hususa uyulmaması halinde söz konusu arsalarının köy tüzel kişiliğine devri riski bulunmaktadır.

Ek bir not olarak; arsa sahibi köylülerimizin ilgili kanun maddesi gereğince; tapu edinme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile bu arsaları başkalarına satış, satış vaadi sözleşmesi, devir veya temlik edebilmeleri mümkün olamayacaktır.

Tüm arsa sahibi köylülerimizin mağduriyet yaşamaması açısından bu konuda bir kez daha bilgilendirme yapılmasında yarar olacağı düşüncesiyle bu paylaşım yapılmıştır... ✋🙋🏽‍♂️


Dernek İftar Yemeği Duyurusu...
Duyuru: Geleneksel İftar Yemeğimiz 17 Nisan Pazar günü Eyüp Sultan Arasta Restaurant' ta verilecektir. (Eyüp Sultan Camii Karşısı) İftarımıza katılacak köylülerimiz Rezervasyon için 14 Nisan'a kadar mutlaka kişi sayısı bildirmelidir. İrtibat Dursun Yanık 0534 613 01 73
Dernek Yönetimi

Güncel Telefon Listesi


...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....
Değerli üyelerimiz, aidat borcu olan üyelerimizin bu ay sonuna kadar aidatlarını ödemeleri gerekmektedir, ödemeyen üyelerimiz aidatlarıni ödeyene kadar mesaj listesinden silinecektir. Köyde bulunan üyelerimiz yönetimden Kadir Çevrük ve Dursun Yanık'a, Ankara'da olanlar Mehmet Yazıci'ya, İstanbul'da bulunanlar Satılmış Karapınar ve Zeki Çatak'a ödeme yapabilirler. Dernek yönetimi.

Köyimüzdeki yeni elektrik direklerinin duyurusu...
Duyuru: 20 Nisan Salı günü köyümüzün yeni elektrik direklerinin yerleri kazılacak olup yeraltı kablosu ile elektriğini almış olan köylülerimiz bilgi akmak için muhtar ile irtibat kurabilirler. Nevzat Akca 0542 434 26 58 

GENEL KURUL DUYURUSU
Duyuru: Seçimli Olağan Genel Kurulumuz sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 2 Nisan 2021 Cuma, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 9 Nisan 2021 Cuma gününe alınmıştır, çoğunluk gözetmeksizin Seçimli Olağan Genel Kurulumuz Dernek binamızda yapılacaktır. Dernek Yönetimi 

...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....

Köylülerimize Büyük Müjde...
Köylerde ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen arsalara ev yapma süresi 4 yıl uzatıldı...
Daha önce 31 Aralık 2020 olarak belirlenen son tarih, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ertelendi.
Buna göre köyümüzde arsa sahibi olan köylülerimizin ev yapma için artık önlerinde 4 yıllık bir ek süre verilmiş oldu...


Haberi bize ilk ulaştıran köylümüz Ali İnceöz\'e teşekkür ediyoruz...


http://www.corumhakimiyet.net/guncel/koye-ev-yapma-suresi-uzatildi-h19123.html


Konu resmi gazetede yayınladığında diğer detay bilgilerde köylülerimize aynı anda aktarılacaktır...



Su sayaçları hakkında duyuru
Duyuru: Değerli köylülerimiz, köydeki evlerine henüz su saatini taktırmamış olan köylülerimiz bu ay sonuna kadar mutlaka taktırması gerekiyor aksi takdirde idari işlem yapılacaktır. Muhtar Nevzat Akca 



HABERLER & RESİMLER & VİDEOLAR
Sitemize üye olan tüm Üyüklü Hemşerilerimiz siteye üye adları ve şifreleri ile giriş yaptıkları takdirde diledikleri konudaki haberleri kendileri girebilme imkanına sahiptirler. (Haberler kendi isimleri ile yayınlanacaktır.)
Ayrıca siteye üye olan-olmayan tüm hemşerilerimiz sitemizde yayınlanmasını istedikleri haber, video kaydı yada resimler var ise, ysaricamlik@mynet.com adresine iletmeleri halinde mutlaka değerlendirilecektir.
Uygun görülen haberler "HABERLER" Bölümü'ne, resimler "RESİM GALERİSİ" ne, videolar ise "VİDEO GALERİSİ"ne eklenecektir.

Sitemizde "ADI-SOYADI" veya "kimliği" net olarak belirtilmeyen kişi yada kişilerin ise, haber, resim yada mesajları kesinlikle yayınlanmamaktadır…


Kaybettiklerimiz

Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
Dernek Yönetimi
Kurban Bayramı'nın 3. günü köyümüzde rah
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

SİTE TASARIM & PROGRAMLAMA - KDS | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi