Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler
Haberler
Derneğimiz Geleneksel İftar Yemeği İstanbul'da yapıldı...
ImageDernek Geleneksel İftar Yemeğimiz 2 Nisan Pazar günü İstanbul'da Pendik-Kurtköy Şeyhli Akşemsettin Camii Salonunda yapıldı...
 
Derneğimiz iftar yemeği (2 Nisan Pazar günü)
ImageRamazan ayının İslam alemine ve ülkemize sağlık ve huzur getirmesini dileriz.

Bu seneki Geleneksel İftar yemeğimiz 2 Nisan Pazar günü Şeyhli Akşemsettin Camii Salonunda verilecektir.

Adres: Şeyhli, Sancaktepe Sok. No.3 Kurtköy/Pendik. Kurtköy Metro durağına 100 Metre mesafededir.

İftarımıza katılacak köylülerimizin Dernek yöneticilerimizden Dursun Yanık'a 0534 613 01 73 ve Yusuf Palaz'a 0543 728 18 28 önümüzdeki Perşembe akşamına kadar gelecek kişi sayılarını bildirmelerini rica ederiz.
 
Deprem Bağışlarımız yerine ulaştırıldı...
Image Dernek Üyelerimizin Bilgisine,
Dernek olarak Depremin ikinci günü başlattığımız yardım kampanyasına gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Kampanyamızda bugüne kadar yönetimin de katkıları ile birlikte 101.000 TL toplanmıştır ve yaptığınız yardımlar bugün itibariyle Derneğimiz tarafından AFAD'a bağışlanmıştır.(Bağış Dekontu aşağıdadır.)
Allah yardımlarınızı kabul etsin.🤲🤲🤲
Dernek Yönetimi
Image
 
DERNEK GENEL KURULUMUZ 23.12.2018 PAZAR GÜNÜ YAPILDI...

Image Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin Genel Kurul Toplantısı 23.12.2018 Pazar Günü Okmeydanı Dernek Merkezimizde yapılmış olup; bu toplantıya Şişli Belediye Başkan Adayı Sn. Mustafa Sarıgül de iştirak ederek bizleri onurlandırmıştır.


Genel Kurul Toplantısı sonucunda yeni oluşan Yönetim ve Denetleme Kurulu (Asil+Yedek) Üyeleri ekteki tabloda yer alan isimlerden oluşmuş olup; 2019-2020 yılları arasında da Dernek Yönetimimiz Sn.Ömer Karapınar’ın Başkanlığı’nda faaliyetlerine devam edecektir. Köyümüz ve köylümüz için tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.


Genel Kurulda yapılan görüşmeler sonrasında “Derneğimiz Hayır İşleri”nde kullanılmak üzere 2019 Yılı için aylık bağış taahhüdünde bulunan bazı köylülerimizin isimleri aşağıda listelenmiş olup; bu listeye dahil olarak bağış taahhüdünde bulunmak isteyen diğer tüm köylülerimiz de arzu ederlerse Dernek Yönetimimiz ile irtibata geçebilirler:


1-MUSTAFA CAN (ÇANKIRILILAR VAKFI BŞK.) – 100 TL X 60 AY = 6.000 TL (5 Yıllık)
2-BİLAL ABANİK – 100 X 12 AY = 1.200 TL
3-ÖMER KARAPINAR– 100 X 12 AY = 1.200 TL
4-YASİN SARIÇAMLIK– 100 X 12 AY = 1.200 TL
5-YUSUF PALAZ– 100 X 12 AY = 1.200 TL
6-VAHŞT BAYDIN– 100 X 12 AY = 1.200 TL
7-MUSTAFA ALKAN– 100 X 12 AY = 1.200 TL
8-KAZIM YANIK– 100 X 12 AY = 1.200 TL
9-NEVZAT AKÇA– 100 X 12 AY = 1.200 TL
10-HÜSEYİN ÇATAK– 100 X 12 AY = 1.200 TL
11-İDRİS AKÇA – 100 X 12 AY = 1.200 TL
12-MEHMET YAZICI – 100 X 12 AY = 1.200 TL
13-ALAATTİN KARAPINAR – 100 X 12 AY = 1.200 TL
14-SABRİ ÇATAK – 100 X 12 AY = 1.200 TL
15-MAHMUT ABANİK– 100 X 12 AY = 1.200 TL
 
Köylülerimizin bağış veya aidat ödemelerini yatırabilecekleri hesap bilgileri aşağıdadır:


Dursun Yanık
Denizbank
Kapalıçarşı Şubesi – İSTANBUL
TR39 0013 4000 0048 9276 4000 05


Genel Kurulda alınan bir diğer önemli karar olarak, bugüne kadar üye olmamış (20 yaş üstü) köylülerimizin 6 ay içinde üyeliklerini gerçekleştirmeleri beklenmektedir. Bu süre içinde üyeliklerini yapmayan köylülerimizin daha sonraki dönemlerde üye olmayı düşünmeleri halinde 20 yaşından itibaren kendi yaşına kadar geçen sürelerin yıl farkı kadar aidat ödemeleri gerekecektir. 

 

Örneğin yaşı 35 olduğu halde bugüne kadar üyeliği bulunmayan bir köylümüz şayet 30 Haziran tarihine kadar üyeliğini gerçekleştirmez ve bu tarihten sonraki dönemlerde üyelik başvurusunda bulunacak olur ise 35-20=15 yıllık aidat bedeli ödemek zorunda kalacaklardır. (Yani 120 TL X 15 = 1.800 TL)


Güncel aidat bedellerimiz aylık 10 TL, Yıllık 120 TL’dir.


Aidat borcunu öğrenmek ve ödemek isteyen köylülerimiz Dernek Yönetimi ile irtibata geçebilirler.


Dernek Yönetimindeki tüm arkadaşların irtibat telefonları aşağıdaki yönetim listesi tablosunda görülmektedir.



 
Derneğimizin Genel Kurulu 18.12.2016 Pazar Günü yapıldı... (Tıklayın)

ImageÜyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin Genel Kurulu 18.12.2016 Pazar Günü yapıldı. Yapılan bu genel kurulumuz sonrasında Derneğimiz yeni Yönetim Kurulu da belirlenmiş oldu. 

(Genel Kurulumuz sırasında ayrıca rahmetli Zühtü Palaz'ın da yemeği verildi. Allah kabul etsin.)


Yeni Yönetim Kurulumuzu tebrik ediyor, önümüzdeki 2 yıllık dönem içinde başarı ve muvaffakiyetler diliyoruz.

 

Buna göre yeni yönetim kurulumuz şu isimlerden oluştu:

 
Dernegimiz Iftar yemegi duyurusu...
ImageİFTAR YEMEĞİ: Değerli Üyelerimiz, Derneğimizin 12 Mayıs Pazar günü vereceği İftar yemeğine tüm üyelerimiz ailesiyle birlikte davetlidir, gelecek olan üyelerimizin yönetime perşembe gününe kadar kişi sayısı bildirmelerini önemle rica ederiz. Adres: Maltepe Çankırılılar Derneği, Başöğretmen Cad. Girne Mah. No: 17/4 Maltepe İstanbul (Oruç Marketin Üstü) 
 
GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİMİZ YAPILDI... (2017)

Image Köyümüz geleneksel iftar yemeğimiz her yıl olduğu gibi bu sene de dernek merkezimizde yapıldı. Tüm köylülerimizin bir araya gelerek bir sohbet etme fırsatını da buldukları bu iftar yemeğimizde çekilen resimler aşağıdadır:










 
DERNEĞİMİZ 2016 YILI İFTAR PROGRAMI YAPILDI...

Image2016 yılı derneğimiz Geleneksel İftar Yemeği Organizasyonumuz bu sene de Dernek Merkezimizde yapıldı. Tüm Üyüklü hemşerilerimizin bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma imkanlarının yaratıldığı bu ve benzeri organizasyonlarımız tüm köylülerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmakta olup; bundan sonra da dernek yönetimince bu ve benzeri türden organizasyonların düzenlenmesine çalışılacaktır. 

Bu vesileyle tüm Üyüklü Hemşerilerimizin Ramazan ayını kutluyor, mutlu, sağlıklı ve hayırlı bir Ramazan dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz


Saygılarımızla,


Dernek Yönetimi

 
GELENEKSEL DERNEK İFTAR YEMEĞİMİZ YAPILDI...

Image Her yıl yapılan Geleneksel İftar Yemeği Organizasyonumuz bu sene de aynı şekilde İstanbul Dernek Merkezimizde 5 Temmuz 2015 Pazar Günü gerçekleştirildi.
Dernek Yönetimimiz tarafından tertip edilen ve yaklaşık 150 kişilik bir katılımla yoğun bir ilginin gösterildiği bu iftar yemeği organizasyonunda çekilen resimler ektedir.

 
DERNEĞİMİZ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI...
Image Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 21.12.2014 Pazar Günü yapıldı. Son 2 yılın değerlendirmesine müteakiben yapılan yeni dernek yönetimi seçimi sonucunda 2015-2016 dönemi için Halil Çevrük, Eyüp Palaz, Nüfel Köknar, Alaattin Karapınar, Vahit Baydın, Yasin Sarıçamlık ve Dursun Berk'den oluşan yeni dernek yönetimi görevlendirilmiş oldu.

Genel kurulumuza Atkaracalar Belediye Başkanımız Rıfat Altıntop'da teşrif ederek ilçemiz ve köylerimizdeki çalışmalar ve projeler konusunda bir bilgilendirme konuşması yaparak yeni dernek yönetimine başarılar diledi.

Yeni seçilen dernek yönetimi, Genel Kurula müteakiben hemen kendi arasında yapmış olduğu bir toplantı sonucunda yeni görev dağılımı da şu şekilde belirlenmiş oldu:

Dernek Başkanı : Halil Çevrük
Başkan Yardımcısı: Dursun Berk
Genel Sekreter : Alaattin Karapınar
Muhasip : Vahit Baydın 
Muhasip : Eyüp Palaz
Üye : Yasin Sarıçamlık
Üye : Nüfel Köknar

Tüm Köylülerimiz için hayırlı ve uğurlu olsun...
 
 
DERNEKTE BAYRAMLAŞMA...

Image Her sene olduğu gibi bu sene de İstanbul Dernek Merkezimizde Bayramlaşma merasimi yapıldı.

SMS yoluyla ve internet sitemizden konuyla ilgili duyurularımızın yapılmasına rağmen, köylülerimizin büyük çoğunluğunun Bayram Haftasını Üyük Köyü'nde yada farklı tatil beldelerinde geçirmeleri nedeniyle, çok fazla katılım olmasa da derneğimize gelen köylülerimiz birlikte bayramlaşarak sohbet etme imkanını bulmuşlardır.

Bayramlaşma sırasında köylümüz Şaban Abanik tarafından çekilen ve bize gönderilen resimler ektedir.

 
2014 Yılı Üyük Köyü İftar Yemeği Organizasyonumuz yapıldı...

Image Geleneksel İftar Yemeği Organizasyonumuz bu sene de İstanbul Okmeydanı'ndaki Dernek Merkezimizde gerçekleştirildi. (İftardan çekilen resimler aşağıda eklenmiştir.)
Bu vesileyle tüm Üyüklü Hemşerilerimizin hayırlı bşr Ramazan Ayı geçirmelerini diliyor, tutmuş oldukları oruçlarının, hayır ve dualrının kabul olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla,

Dernek Yönetimi

 
2014 YILI KÖY TAKVİMLERİMİZİN DAĞITIMINA BAŞLANDI...

Image 2014 yılı köy takvimlerimizin basımı tamamlanmış olup; siz değerli Üyüklü hemşerilerimize "ücretsiz olarak" dağıtımına başlanmıştır.

Saygılarımızla,

Dernek Yönetimi






 
2013 YILI DERNEK İFTAR YEMEĞİMİZ YAPILDI... (Tıklayın)
ImageHer sene geleneksel olarak yapılan Dernek İftar Yemeğimiz 21 Temmuz 2013 Pazar Günü Dernek Merkezimizde yapıldı.

Özellikle gençlerimizin büyük ilgi ve katılım göstermiş olduğu bu iftar yemeğimizde Üyüklü hemşerilerimiz bu vesileyle birbirleriyle sohbet ederek hasret giderme fırsatı da bulmuşlardır.
Söz konusu iftar yemeği organizasyonu için değerli katkılarını esirgemeyen hayırsever köylümüz Mehmet Yanık'a da bu vesileyle Dernek Yönetimi olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz.
(İftarda çekilen toplam 65 resim aşağıdadır.)



 
DERNEK YÖNETİM KURULUMUZ CANDEF KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ...
Image Dernek Yönetim Kurulumuz İstanbuldaki Çandef kahvaltısında bir araya geldi.
Yönetim Kurulu üyelerimiz Mustafa Kocaconduk, Hüseyin Çatak, Satılmış Çatak ve Ali Palaz'ın yanı sıra federasyon temsilcimiz Bilal Abanik bu vesileyle aynı kahvaltıda Çankırılı CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile de bir araya gelebilme imkanı bulmuş oldular...







 
Dernek merkezimizde verilen iftar yemeğinde çekilen resimler...
Image Rıfat ve Gürcü Çevrük hayrına oğulları Süleyman, Üzeyir ve Sefer Çevrük tarafından 5 Ağustos Pazar günü dernek merkezimizde verilen iftar yemeğinde çekilen resimler aşağıda tüm hemşerilerimizin bilgisine sunulmaktadır.



 
ÜYÜKLÜLER GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİMİZDE BULUŞTU... (Tıklayın)
Image 14 Ağustos 2011 günü dernek merkezimizde düzenlenen ve yaklaşık 100 kişilik bir katılımla gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğimizde tüm Üyüklü hemşerilerimiz tekrar biraraya gelerek her zaman olduğu gibi güzel bir birlik, beraberlik ve dayanışma örneği daha gerçekleştirmiş oldular. İftar yemeği organizasyonunu köy ağamız seçilen değerli hemşerimiz Mehmet Yanık üstlenmiş olup; kendisine bu vesileyle teşekkür ediyoruz.
 
...DERNEK BİNAMIZ YENİLENDİ... (Tıklayın)
Image  Uzun süredir tadilat görmeyen ve bakıma ihtiyaç gösteren dernek binamız komple elden geçirilerek, mutfağı, yönetim odası, kapısı, penceresi, lavabosu, boyası, badanası, ampulüne varıncaya kadar yenilenmiş olup; tüm Üyüklü hemşerilerimizin hizmetine sunulmuş durumdadır.

Tüm dernek yönetim kurulu arkadaşlarımız tarafından büyük özveri gösterilerek yenilenmiş olan dernek binamızın önceki ve sonraki durumlarını gösteren fotoğraflar aşağıda sunulmaktadır.


Yenilenmiş ve yeni dizayn edilmiş olan dernek binamızın tüm Üyüklü Hemşerilerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz...

 
(Tıklayın)
Image DERNEĞİMİZİN TAPUSU






 
KÖY TAKVİMLERİMİZİN DAĞITIMINA BAŞLANDI...
Image Üyük köyümüze ait duvar takvimlerimizin basımı tamamlanmış olup; tüm Üyüklü hemşerilerimize ücretsiz olarak dağıtımına başlanmıştır...
Tüm Üyüklü hemşerilerimize duyurulur...




 
DERNEK YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ...
ImageÜyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin 12.12.2010 Günü gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı’na müteakiben göreve başlayan yeni yönetim kurulumuz; 19.12.2010 günü Güzelyalı’da yapılan ilk toplantısında görev dağılımını oy birliği ile aşağıdaki şekilde oluşturmuştur.

Buna göre;


                                 1-Yasin Sarıçamlık – Yönetim Kurulu Başkanı
                                 2-Mustafa Kocaconduk – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
                                 3-Muharrem Kocaconduk  - Genel Sekreter
                                 4-Nüfel Köknar - Muhasip
                                 5-Hüseyin Çatak - Muhasip
                                 6-Osman Palaz - Üye
                                 7-Recep Çevrük - Üye 

Yeni oluşan Yönetim Kurulu görev dağılımının köyümüz ve köylümüz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz...
 
...DERNEK GENEL KURULUMUZ YAPILDI... (Tıklayın)
ImageÜyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 12.12.2010 Pazar Günü Saat: 12.00'de Dernek Merkezimizde yapılmıştır. 

Genel Kurulda yapılan oylama sonucunda; derneğimizin yeni Yönetim ve Denetim Kurulları oy birliği ile şu şekilde oluşmuştur: 

Yönetim Kurulu – Asil Üyeler 

1-Yasin Sarıçamlık
2-Mustafa Kocaconduk
3-Nüfel Köknar
4-Osman Palaz
5-Muharrem Kocaconduk
6-Hüseyin Çatak
7-Recep Çevrük 

Yönetim Kurulu – Yedek Üyeler 

1-Fevzi Karapınar
2-Mahmut Abanik
3-Tevfik Ören
4-Alaattin Karapınar
5-Süleyman Çevrük
6-Satılmış Çatak
7-Osman İnceöz 

Denetleme Kurulu – Asil Üyeler

1-Mehmet Yanık
2-Halil Çevrük
3-Nevzat Akça 

Denetleme Kurulu – Yedek Üyeler 

1-Rıza Demirciçeşmesi
2-İsmail Ören
3-Nusrettin Berçindar 

Bir önceki Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni Yönetim ve Denetleme Kurullarımıza da başarılar dileriz. 

Yeni yönetim kadromuzun köyümüz ve köylümüz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz...

Bir önceki Dernek Yönetimi adına Dernek Başkanı Mevlüt Alkan'ın Açılış Konuşması

Image

Genel Kuruldaki Divan Kurulu

Image





 
 
Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin Olağan Genel Kurulu Yapılacaktır... (Tıklayın)
ImageÜyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 12.12.2010 Pazar Günü Saat: 12.00'de Dernek Merkezimizde yapılacaktır.  
Tüm Üyüklü hemşerilerimize önemle duyurulur. 

Dernek Yönetimi
 
2010 yılı Sılayı Rahim Programı Üyük Köyümüzde Yapıldı...
Image Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği 2010 yılı sılayı rahim programı, bir süre önce Dursun Abanik tarafından gönderilen mesajda belirtilen kutlama programı doğrultusunda, Üyük Köyümüzde 26 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilmiş olup; konuyla ilgili çekilen resimler (20 resim)ektedir. Program ile ilgili olarak elinde farklı resim yada video bulunan yada ayrıca yazı ve bilgi geçmek isteyen tüm hemşerilerimiz e-mail ile bilgi aktarabilecekleri gibi sitemize doğrudan haber olarak giriş yapabileceklerdir.
 
...DUYURU... (Tıklayın)
Image Dursun Abanik
Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel sılayı rahim programı 26 Haziran Cumartesi günü saat 10 00 da Üyük köyünde törenle başlayacak.
Bu yıl geleneksel 14. sılayı rahim programı 26 Haziran Cumartesi günü Üyük köyünde saat 10.00 da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayacak. Ardından her yıl olduğu gibi Kuran-ı Kerim tilavet edilecek, gündemin okunmasıyla birlikte Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği adına açılış ve köy muhtarı tarafından hoş geldiniz konuşmaları yapılacak.
Daha sonra dernek tarafından hazırlanan gündeme geçilecek. Katılımcılar tarafından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapılacak. Yine sılayı rahimin önemi, gençlerimizin ana babalarının doğup büyüdükleri topraklara bakışları, milli, manevi, ahlaki sorumlulukları anlatılacak. Öğle namazından sonra yemekle devam edecek. Tüm köylülerimizin davetli olduğu sılayı rahim ikindi namazı ardından yapılacak kabir ziyareti sonrası serbest bölüme geçilecek. 27 Haziran Pazar günü ise Hayrettin ABANİK in ruhuna atfen saat 11.00 da bir program düzenlenecek ,17.00 dönüş yoluna geçilecek. Gidiş-dönüş biletlerinin 40 lira olarak belirlendiği otobüsler 25 Haziran saat 22.00 da Okmeydanı'ndan 23.00'da Güzelyalı'dan kalkacak.

İrtibat tel.: ZEKİ ÇATAK 05325202932, ŞEMSEDDİN ABANİK 05337659404

ÜYÜKLÜLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
 
KUTLU DOĞUM HAFTASI (Tıklayın)
ImageKainatın En Güzel Gülü
Kainatın sultanı Hz.Muhammed (s.a.v)'in dünyaya teşriflerinin 1439.yılı anısına, Atkaracalar Dernekler Birliğince 18 Nisan Pazar günü, iki kez dünya Kuran okuma şampiyonu olan Selman Okumuş'un katılımıyla, Altunizade İETT Sosyal Tesisleri büyük salonda Resuluzişan Efendimizin şanına yakışır şekilde, bir kutlu doğum programı yapılmaya çalışılacak. Saat 13.00'da Selman Okumuş'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayacak; İstanbul Merkez Emekli Vaizlerinden Mehmet Taşkıran'ın sohbetiyle devam edecek; program, sema gösterileri ve tasavvuf korosu ardından, yapılacak dua ile sona erecek. Ulusal düzeyde yayın yapan iki televizyon kanalı da çekim yapacak Bilindiği üzere ülkemizde 14 ila 20 Nisan tarihleri uzun yıllardır Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmakta. Atkaracalar Dernekler Birliği'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği programa, Atkaracalar ve köylerinin yanı sıra tüm Çankırılı hemşerilerimiz de davetlidir.
Bu ve benzeri programları düzenlemekteki amaç yaratanı, yaratılışı ve kainatı tefekkür etmek; Resul-u Ekrem (s.a.v) anlamaya çalışmak ve misyonerlik faaliyetlerinin kol gezdiği günümüz dünyasında çocuklarımıza islamı, onun yüce peygamberini anlatmak; ortaçağın karanlığında kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü zamanda, insana ve insanlığa neler getirdiğini, neler kazandırdığını düşünmek; o koşullarda ortaya koyduğu, bugün bile özlemi çekilen insani ve ahlaki değerleri tasavvur etmek; yaşananların arkasında ilahi bir destek olmadan gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini sorgulamak; kısaca derin bir tefekkür etmeye yeni bir kapı aralamak. Bir saatlik tefekkürün, 60 günlük ibadete eş değer olduğu düşünülürse yapılan işin ciddiyeti daha kolay anlaşılacak. İşte "Yapılacak bu büyük ve anlamlı organizasyonda, benimde peygamberime verecek bir hediyem var." Diyenler, duası 18 Nisan Pazar günü yapılmak üzere kutlu doğum etkinliğine kadar birkaç kişi bir araya gelerek hatim indirebilirler, yine aynı yöntemle 70 bir bin 1 Kelime-i Tevhid okuyabilirler, sayılı veya sayısız Salat-ü Selam getirebilirler.
Hiç şüphe yok ki okunacak hatimlere, Kelime-i Tevhidlere veya Salat-ü Selamlara Hz.Muhammed (s.a.v)'in hiç ama hiç ihtiyacı yok. Yüce Allah; "Seni yaratmasaydım hiçbir şeyi yaratmazdım." diye buyurmuş, "Makamların en yücesi Makam-ı Mahmuttur." vaat etmiş; Allah vadine sadıktır, öyleyse niye hatimler, Kelim-i Tevhidler, Salat-ü Selamlar okuyoruz ki? Sizlerde takdir edersiniz ki ibadete ihtiyacı olan, ahiret hayatı konusunda bir güvencesi bulunmayan bizleriz. Durum böyle olunca, bu ibadetlere mahşerde, Mahkeme-i Kübrada mizanımıza konması, Liva-ül Hamd sancağı altında yer alabilmemiz ve şefaat isteme hakkını kendimizde bulabilmemiz için bize lazım. Okunacak hatim, Kelim-i Tevhid ve Salat-ü Selamlar için girişte özel bir masada görevli bulunacak, sayıları toplayacak ve program sonunda birlikte duası yapılacak. Asrımızın gönül erlerinden birinin şu sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum; "Dünya için çabaladığımız kadar ahirete çalışsak, veli oluruz; ahirete çalıştığımız kadar bu dünyaya çalışsak, aç kalırız." Demiştir. Verilen ömür süreli, bir gün bitecek; o büyük gün için şimdiden çalışıp hazırlık yapalım. Gün bu gün; yarın geç olabilir.
Dursun Abanik
 
28 Mart 2010 Pazar günü dernekte buluşalım. (Tıklayın)
ImageDursun Abanik : Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği Okmeydanı'ndaki dernek merkezinde iftar programı, bayram tebrikleşmesinin yanı sıra zaman zamanda benzeri amaçlarla veya geçmişlerimizi hayırla yad etme adına çeşitli etkinlikler düzenleyerek köylülerimizi bir araya getirmeye çalışmakta. Bu faaliyetlere köylülerimizin katılımı, ilgisi yoğun olunca işlerini güçlerinin bırakarak çoluk çocuğuna ayıracağı zamanı feda eden dernek yöneticileri ve onlara yardımcı olan bir avuç gönüllünün gerçekleştirdiği bu organizasyonların meydana getirdiği yorgunluğun eseri kalmıyor. Zira verilen mücadele, harcanan çaba boşa gitmemişti; karşılığında akın akın köylülerimiz programa katılmıştı. Ya tersi durumda onca emeğin, bunca çabanın karşılığı koskoca bir hiç. Yine derneğin birkaç müdavimi orada eliniz kolunuz kırılıyor; "İşte bizim insanımız bu." demekten kendilerini alamıyorlar.
 
...ÖNEMLİ DUYURU... (Devamı için tıklayın)
Image5 Eylül 2008 tarihi itibarıyla yayın hayatına başlayan www.uyukluler.com sitemiz bugün (26.05.2009) itibarıyla “Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği” nin resmi sitesi olarak yayın hayatına devam edecektir.
Tüm Üyük Köyüne ve Üyüklülere hayırlı ve uğurlu olsun... 
Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği
Yönetim Kurulu
 
"KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ" (Tıklayın)
Dernek Yönetim Kurulumuzun kararıyla,19 Nisan 2009 Pazar günü saat 12:00-18:00 arası dernek binamızda sadece köyümüz bayanlarının katılacağı bir "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği gerçekleştirilecektir.

Bu vesileyle köyümüzün tüm bayanlarının bir araya gelerek birbirlerini tanımaları ve kaynaşmalarının sağlanması da amaçlanmıştır.

Program şu şekilde gerçekleştirilecektir:
 
....DERNEK GENEL KURULUMUZ YAPILDI... (Tıklayın)
ImageÜyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği Olağanüstü Genel Kurulu 10 Aralık 2008 Çarşamba günü İstanbul Okmeydanı’ndaki dernek merkezinde yapıldı.Divan Başkanlığı’nı Bilal Abanik, yazıcı katipliklerini Ömer Karapınar ve Recep Çevrük’ün yaptığı kongre sonucunda yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Tek liste olarak verilen yeni yönetim kurulu oy çokluğu ile kabul edildi.
Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:


 
BAYRAMIN 3. GÜNÜ DERNEK MERKEZİ'NDE BULUŞALIM...
ImageBayramın 3.günü dernek merkezimizde "3 önemli organizasyon" tertip edilecektir:
1-Tüm Üyüklüler'in bir araya gelerek bayramlaşma organizasyonu yapılacaktır...
2-Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz rahmetli Murtaza Çatak'ın yemeği verilecektir...
3-Derneğimizin yeni yönetim kurulu seçilecektir...
 
DERNEKTE İFTAR DAVETİ...

Üyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel
İFTAR YEMEĞİ 14 Eylül Pazar günü Okmeydanı’ndaki dernek merkezimizde gerçekleştirilmiş olup; tüm hemşehrilerimiz bu vesileyle birbirleriyle hasret gidererek bu güzel geleneği devam ettirmiştir...


Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz...
 
Dernekten Haberler 2 Başlık
Dernekten Haberler 2 içerik özeti
 
Dernekten Haberler 1 Başlık
Dernekten Haberler 1 içerik özeti
 
DERNEK İFTAR YEMEĞİMİZ 30 AĞUSTOS GÜNÜ YAPILACAK...

ImageÜyüklüler Kültür ve Dayanışma Derneğimizin 2009 yılı iftar programı 30 Ağustos Pazar günü Dernek Merkezimizde gerçekleştirilecektir.
Tüm Üyüklü hemşerilerimiz davetli olup; bu organizasyona katkıda bulunmak isteyen hemşerilerimiz dernek yönetimi ile temasa geçebilirler.
(Not: Ayrıca 2009 ve önceki yıllara yönelik aidat borcu olan hemşerilerimizin de Dernek Yönetimimizle irtibata geçerek aidatlarını ödemeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri de önemle rica olunur.) İrtibat bilgileri için başlığı tıklayınız...

Dernek Yönetimi

İrtibat Bilgileri:

1- Başkan        :  Mevlüt Alkan (Tel: 0532 590 85 96)

2- Başkan Yrd.: Vahit Baydın (Tel: 0533 814 55 18)

3- Başkan Yrd.: Satılmış Karapınar (Tel: 0542 432 54 68)

4- Muhasip      : Dursun Yanık (Tel: 0534 613 01 73)

5- Muhasip:     : Zeki Çatak (Tel: 0532 520 29 32)

6- Sekreter      : Şemsettin Abanik (Tel: 0533 765 94 04)


7- Sekreter      : İdris Akça (Tel: 0532 272 00 30)

 

Üye Girişi

Üye Girişi

Duyurular

Duyuru: Aidat borçları hk.
Duyuru: Aidat borçlarını ödemeyen üyelerimizin aidat borçlarını öğrenmek için yönetimden bilgi alabilir, geçmiş dönem aidatların Mart ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor, ödenmediği takdirse mesaj sisteminden çıkarılacaktır.
Aidat borçlarını Dernek İban numarasına yatırınız. ÜYÜKLÜLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ IBAN NO. TR28 0006 4000 0011 2140 5231 43


Dernek Genel Kurul Toplantısı Duyurusu...
Derneğimizin yeni yönetiminin seçileceği Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Aralık 2022 Pazar günü yapılacaktır, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise ikinci toplantı 25 Aralık Pazar günü çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Adres: Orhan Gazi Camii Salonu, Orhan Gazi Mah. Vatan Cad. Rüzgar Gülü Sok. No:20 Güzelyalı / İstanbul. Tüm üyelerimizin katılımını bekleriz. Dernek Yönetimi.

Köylülerimize önemli bilgilendirme...
(Köylülerimize önemli bilgilendirme)

Bilindiği üzere 2014-2015 yıllarında köyümüzde ev yapacak yeri olmayan köylülerimiz için 20.05.1987 tarih 3337 sayılı kanunun uygulanması ile köy yeni yerleşim alanı planlanmış ve köyümüz "Karşı Geçe" mevkiinde yapılan parselasyon çalışmaları sonucunda köy tüzel kişiliğimiz adına yaklaşık 500'er m2'lik 49 adet imarlı parsel oluşturulmuştur.

Daha sonra bu parseller devletin öngörmüş olduğu en düşük bedellerle (sadece 4.000 TL) köyümüzde ev yapmak isteyen ihtiyaç sahibi köylülerimize satışları yapılmış ve köy tüzel kişiliğine ait bu tapulu parseller, ilgili köylülerimiz adına tapu devir işlemleri de yapılarak tapuları kendilerine teslim edilmiştir.

Yine daha önce de bilgilendirmesi yapılmış olduğu üzere; söz konusu bu parseller üzerinde en geç 5 yıl içinde bina yapılması gerektiği konusunda yasal mevzuat bulunduğu hatırlatılmış, aksi halde ise bu arsaların köy muhtarımız tarafından tekrar köy tüzel kişiliğine geçirilebileceği bilgisi hem sözlü olarak dernek genel kurulumuzda; hem de yazılı olarak köy internet sitemizde bilgi olarak verilmiştir.

Ancak daha önce 31.12.2020 olarak belirlenen bu son inşaat yapma tarihi, 442 sayılı Köy Kanunu’nun geçici 5 inci maddesindeki “31/12/2020” tarihi değiştirilerek, “31/12/2024” tarihine kadar uzatılmıştır...

Bu nedenle köylülerimizin satın almış oldukları bu arsalar üzerinde en geç 31.12.2024 tarihine kadar mutlak suretle içinde oturulabilir şekilde resmi ve proje onaylı bir inşaat yapma zorunlulukları bulunmakta olup; bu hususa uyulmaması halinde söz konusu arsalarının köy tüzel kişiliğine devri riski bulunmaktadır.

Ek bir not olarak; arsa sahibi köylülerimizin ilgili kanun maddesi gereğince; tapu edinme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile bu arsaları başkalarına satış, satış vaadi sözleşmesi, devir veya temlik edebilmeleri mümkün olamayacaktır.

Tüm arsa sahibi köylülerimizin mağduriyet yaşamaması açısından bu konuda bir kez daha bilgilendirme yapılmasında yarar olacağı düşüncesiyle bu paylaşım yapılmıştır... ✋🙋🏽‍♂️


Dernek İftar Yemeği Duyurusu...
Duyuru: Geleneksel İftar Yemeğimiz 17 Nisan Pazar günü Eyüp Sultan Arasta Restaurant' ta verilecektir. (Eyüp Sultan Camii Karşısı) İftarımıza katılacak köylülerimiz Rezervasyon için 14 Nisan'a kadar mutlaka kişi sayısı bildirmelidir. İrtibat Dursun Yanık 0534 613 01 73
Dernek Yönetimi

Güncel Telefon Listesi


...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....
Değerli üyelerimiz, aidat borcu olan üyelerimizin bu ay sonuna kadar aidatlarını ödemeleri gerekmektedir, ödemeyen üyelerimiz aidatlarıni ödeyene kadar mesaj listesinden silinecektir. Köyde bulunan üyelerimiz yönetimden Kadir Çevrük ve Dursun Yanık'a, Ankara'da olanlar Mehmet Yazıci'ya, İstanbul'da bulunanlar Satılmış Karapınar ve Zeki Çatak'a ödeme yapabilirler. Dernek yönetimi.

Köyimüzdeki yeni elektrik direklerinin duyurusu...
Duyuru: 20 Nisan Salı günü köyümüzün yeni elektrik direklerinin yerleri kazılacak olup yeraltı kablosu ile elektriğini almış olan köylülerimiz bilgi akmak için muhtar ile irtibat kurabilirler. Nevzat Akca 0542 434 26 58 

GENEL KURUL DUYURUSU
Duyuru: Seçimli Olağan Genel Kurulumuz sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 2 Nisan 2021 Cuma, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 9 Nisan 2021 Cuma gününe alınmıştır, çoğunluk gözetmeksizin Seçimli Olağan Genel Kurulumuz Dernek binamızda yapılacaktır. Dernek Yönetimi 

...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....

Köylülerimize Büyük Müjde...
Köylerde ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen arsalara ev yapma süresi 4 yıl uzatıldı...
Daha önce 31 Aralık 2020 olarak belirlenen son tarih, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ertelendi.
Buna göre köyümüzde arsa sahibi olan köylülerimizin ev yapma için artık önlerinde 4 yıllık bir ek süre verilmiş oldu...


Haberi bize ilk ulaştıran köylümüz Ali İnceöz\'e teşekkür ediyoruz...


http://www.corumhakimiyet.net/guncel/koye-ev-yapma-suresi-uzatildi-h19123.html


Konu resmi gazetede yayınladığında diğer detay bilgilerde köylülerimize aynı anda aktarılacaktır...



Su sayaçları hakkında duyuru
Duyuru: Değerli köylülerimiz, köydeki evlerine henüz su saatini taktırmamış olan köylülerimiz bu ay sonuna kadar mutlaka taktırması gerekiyor aksi takdirde idari işlem yapılacaktır. Muhtar Nevzat Akca 



HABERLER & RESİMLER & VİDEOLAR
Sitemize üye olan tüm Üyüklü Hemşerilerimiz siteye üye adları ve şifreleri ile giriş yaptıkları takdirde diledikleri konudaki haberleri kendileri girebilme imkanına sahiptirler. (Haberler kendi isimleri ile yayınlanacaktır.)
Ayrıca siteye üye olan-olmayan tüm hemşerilerimiz sitemizde yayınlanmasını istedikleri haber, video kaydı yada resimler var ise, ysaricamlik@mynet.com adresine iletmeleri halinde mutlaka değerlendirilecektir.
Uygun görülen haberler "HABERLER" Bölümü'ne, resimler "RESİM GALERİSİ" ne, videolar ise "VİDEO GALERİSİ"ne eklenecektir.

Sitemizde "ADI-SOYADI" veya "kimliği" net olarak belirtilmeyen kişi yada kişilerin ise, haber, resim yada mesajları kesinlikle yayınlanmamaktadır…


Kaybettiklerimiz

Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
Dernek Yönetimi
Kurban Bayramı'nın 3. günü köyümüzde rah
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

SİTE TASARIM & PROGRAMLAMA - KDS | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi