Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Haberler arrow ...16 Mayıs 2009 Ağaç Dikme Etkinliği... (Tıklayın)
...16 Mayıs 2009 Ağaç Dikme Etkinliği... (Tıklayın)
ImageDeğerli Üyüklü Hemşerilerimiz, 

Bilindiği üzere; köyümüzün doruk bölgesine, daha önce de sizlere tarihi önceden duyurulmuş olduğu şekilde; 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü bir ağaç dikim çalışması programlandığı şekilde gerçekleştirilecektir.
 

Bu nedenle, köyümüzde gerçekleştirilmesi düşünülen bu ağaç dikme çalışmaları ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmaların son durumu hakkında sizlere tekrar bir özet bilgi aktarmakta yarar görüyorum:
 

Köyümüzde Ağaç dikilmesi konusuyla ilgili olarak bu konuda destek verip veremeyecekleri konusunda Çankırı İl Çevre ve Orman Müdürü Sn. Necdet Demir ile bir görüşme yapılmıştır.
Kendisi ile yapılan bu görüşme sonucunda, yaklaşık 3.000 adet fidanın bizlere bila bedel olarak verilebileceği bilgisi verilmiştir. 

Bu ağaç dikme çalışması ile ilgili olarak o dönemdeki Köy Muhtarımız Sn. Kadir Demirçeşmesi’ne bilgi verildiği gibi ayrıca muhtar adayı pozisyonunda olan Sn. Erdoğan Karapınar ve Sn. Sabri Akça’ya da konu hakkında bilgi verilmiş, gelişmeler hakkında her bir hemşerimiz seçim öncesinde tek tek telefonla aranarak kendilerine bilgi aktarılmıştır.

Mevcut köy muhtarımız olduğu gibi söz konusu muhtar adaylarımız Erdoğan Karapınar ve Sabri Akça’da konuya sıcak baktıklarını, seçim sonrasında da üzerine düşen görevleri yapacaklarını belirtmişlerdir.
 

Daha sonra söz konusu bedelsiz 3000 ağacın temin edilmesi için haliyle işin resmiyet kazanması açısından köy muhtarının yazılı bir başvuruda bulunması gerektiğinden, o dönemdeki köy muhtarımızla birlikte “köyümüzün doruk bölgesinin ağaçlandırılması için” 3000 adet bedelsiz ağaç temini konusunda ilgili birimlere bir dilekçe verilmiştir.
 

Image

Sonuçta doruk bölgesinin ağaçlandırılması için toplam 3000 adet ağacın onayı şu an itibarıyla alınmış durumdadır. Söz konusu ağaçların alınıp alınmaması ve yerlerine dikilip dikilmemesi ise tamamen kendi elimizde olup; bu konuyla ilgili bir zorunlulukta bulunmamaktadır.
 

Bu nedenle söz konusu ağaçların doruk bölgesindeki yerlerine dikilmesi için; sizlere daha önce de bildirildiği üzere 16 Mayıs Cumartesi günü itibarıyla bir ağaç dikme çalışması yapılacaktır. 
 

Ancak yukarda bahsi geçen doruk bölgesindeki ağaç dikme çalışmasından farklı olarak, İl Çevre ve Orman Müdürümüz Sn. Necdet Demir; kendilerine ağaç dikimine uygun bir arazi gösterilmesi durumunda “şayet arzu eder isek” 100.000 adet ağacın üzerinde bir ağaç dikme çalışmasını tüm masraflarıyla birlikte tamamen devletin üstlenmesi şeklinde bedelsiz olarak yapılabileceğini ifade etmiştir.

Bunun üzerine kendisine bu konunun bizi aşabileceği, ancak konuyla ilgili olarak bir orman mühendisinin köyümüze gelerek bir inceleme yapmasına müteakiben köylülerimizin de görüşü doğrultusunda bir karar verebileceği ifade edilmiştir.
 

Sonuçta, Necdet Bey geçtiğimiz hafta orman mühendisi arkadaşımız Kazım Çandar’ı köyümüze göndermiştir. Mühendis arkadaşımız yeni seçilen köy muhtarı arkadaşımız  Sabri Akça ile birlikte bir inceleme yapmış olup; kayık meydanı olarak tabir edilen bölgenin bu çalışma için uygun bir yer olduğunu ve bu meydana yaklaşık 120.000 ağacın dikilebileceği bilgisini vermiştir. 
 

Image

Köyümüze dilersek 120.000 adet fidan dikilebileceğini fade eden Orman Mühendisi arkadaşımız Kazım Çandar

Ancak mühendis arkadaşımız bu bölgenin ağaç dikilmesine engel bir durumun olup olmadığının tespiti amacıyla kadastrodaki durumunun açıklığa kavuşturulmasının gerekli olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle köy muhtarımız ve ihtiyar heyeti ile birlikte Çerkeş Kadastro Müdürü Alparslan Yılmaz ile görüşülerek kadastrodan teknik bir eleman getirtilmiş olup; gerek kayık meydanında, gerekse doruk bölgesinde gerekli ölçüm ve incelemeler yaptırılmıştır.

Yapılan ölçüm ve incelemeler sonucunda da bu bölgelerin ağaç dikimine engel bir durumunun bulunmadığı anlaşılmıştır.
 Yani sonuçta bizler Üyük Köyü ve Üyüklüler olarak şayet uygun görür isek, devlet kayık meydanında tam 120.000 adet ağacın dikimini bilabedel üstlenmiş olacaktır.

Bu konuda bugüne kadarda hiçbir resmi adım atılmamış olup; bu konu, Üyük Köyü ve Üyüklü hemşerilerimiz çoğunluğunun “evet” demesine bağlı çok özel bir durumdur.
 Şayet bu teklife "evet" denilmesi durumunda, devlet bu bölgenin arazisinin ağaç dikimi için işlenmesini, 120.000 adet ağacın temin edilmesini, yerlerine dikilmesini, 3 yıl boyunca sulama ve bakımlarının yapılmasını ve arazinin tamamının tel örgü ile çevrilmesi işini tamamen bir kuruş talep etmeden üstlenmiş olacaktır.
(Bu projenin kabul edilmesi halinde 2010 yılının Nisan ayında ağaç dikimlerinin tamamlanacağı belirtilmiştir. Ancak yaklaşık 500 dönüm civarındaki bu alandaki ağaçların büyüme aşamasında iken zarar görmemesi açısından; bu alandan en az 3 yıl boyunca köyümüz ve köylümüz özellikle hayvancılık yönüyle istifade edemeyecektir.)

Image

Köyümüzde Kayık Meydanı Olarak Tabir Edilen Yer

Unutmadan şu konuyu da hatırlatmakta özellikle büyük fayda görüyorum. Bu konu hakkında her ne kadar 120.000 adet fidandan bahsedilmekte ise de bu rakam konusunda da bir zaruretimiz bulunmamaktadır. Yani Üyük Köyü olarak dilersek 60.000 adet, dilersek 30.000 adet çam fidanı dikilmesi konusunda karar vermek yine bizlerin elinde olacaktır.  Sayının 120.000 adet olması da şart değildir.

Nitekim; Atkaracalar ilçesi son 2 yıldır devletten toplam 79.000 ağaç dikim desteği almış ve uygulamasını tamamlamıştır. Demirli Köyü’de bu sene yine aynı şekilde 12.000 adet ağaç dikimi konusunda gerekli onayları almış olup; bu sene içinde devlet tarafından ağaç dikme çalışmaları başlatılacaktır.
 

Şu ana kadar anlatılan gelişmelerin her bir kademesi hakkında; yukarda da bahsetmiş olduğum şekilde, gerek o dönemdeki mevcut köy muhtarımıza ve diğer 2 muhtar adayımıza; gerekse derneğimizi temsilen Köy dernek başkanımız Mevlüt Alkan ve Dursun Yanık arkadaşlarımıza da işin her safhasında bilgi aktarılmıştır.
 

Hatta bu konuyla ilgili olarak köy sakinlerimiz ile de köy odamızda bir toplantı tertip edilerek bu çalışmalar hakkında özel projeksiyon cihazıyla kendilerine detaylı bir bilgi verilmiştir. Bu toplantı sonucunda da köy sakinlerimizin tamamının doruk bölgesindeki bir ağaçlandırmaya karşı olmadıkları ifade edilmiştir. Dolayısıyla bu konuda bir sorun bulunmamaktadır.
 

Ancak kayık meydanı bölgesindeki devletin yapacağı 120.000 fidanlık ağaç dikimi ile ilgili olarak ise yine köy sakinlerimizin büyük çoğunluğu olumlu görüş bildirmiş olmakla birlikte, sadece birkaç hemşerimiz olumsuz görüş bildirmiştir. Yeni köy muhtarımız ve ihtiyar heyeti ise bu konuya sıcak yaklaşmıştır.
 

Sonuç olarak; kayık meydanı bölgesine 120.000 adet fidanın devlet tarafından bedelsiz olarak dikilmesi konusundaki karar; şu yada bu kişilerin görüşleri yada kararları doğrultusunda olmayacaktır. Bu konudaki karar, Tüm Üyük Köyü’ne ve Üyüklülerin kendisine ait bir karar olacaktır.  

Şurası net olarak bilinmelidir ki, hiçbir özel kişi yada grup; Üyük Köyünün üzerinde olamaz ve Üyük Köyü hakkında bir karar veremez. Üyük Köyünün bir Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Yönetimi ve ayrıca İstanbul’da bu köyü temsilen bir Dernek Yönetimi vardır. Kararlar bu mercilerce verilmelidir.
 

Benim bugüne kadar yapmakta olduğum çalışmalar ise, sadece ortaya çıkan fırsatları köyümüz ve köylümüzün önüne tüm ana hatlarıyla sunmak ve bu konudaki kararı ise Köy Muhtarlığımıza ve Köy Derneğimize bırakmaktan ibarettir. 
 

Kayık meydanı bölgesine 120.000 adet fidanın bedelsiz dikimi işine; sonuç olarak Köy Muhtarlığı ve ihtiyar heyetimiz ile köy halkımızın çoğunluğu olumlu yaklaşmış olup; İstanbul’daki köy dernek yönetimimiz ise olumsuz olarak yaklaşmıştır. 
 

Dolayısıyla, bu konudaki karar hususunda özellikle şu aşamadan itibaren bizlerin hiçbir tasarrufu olamayacak olup; karar tamamen Üyük Köyü Muhtarlığı ile İstanbul’daki dernek yönetimine ve Üyük Köyü halkının insiyatifine bırakılmıştır.


Doruk bölgesine ağaç dikilmesi konusunda ise; Üyük Köyü Muhtarlığımız, köyümüzde ikamet eden tüm hemşerilerimiz ve İstanbul’daki Köy Dernek Yönetimimiz görüş birliği göstererek olumlu görüş bildirmişler olup; bu konuda olumsuz görüş bildiren hiçbir kimse olmamıştır.
 

İstanbul’dan bu konuyla ilgili olarak köye otobüs kaldırılıp kaldırılmaması konusu da tamamen dernek yönetiminin tasarrufuna bırakılmıştır. Nitekim İstanbul'dan köye bir otobüsün gidiş-dönüş bedelinin yaklaşık 1.300 TL civarında olması nedeniyle 50 kişilik bir otobüs için kişi başı yaklaşık 25 TL ödenmesi gerekeceğinden derneğimizin bu konuda bir organizasyon yapamaması halinde, İstanbul'daki hemşerilerimizin bu etkinliğe katılabilmeleri ancak kendi imkanları dahilinde olabilecektir.

Ankara bölgesindeki hemşerilerimiz için de aynı durum sözkonusu olmakla birlikte otobüs fiyatları mesafenin yakın olması nedeniyle elbetteki İstanbul’a göre daha makul olacağından, Ankara ilimizden İstanbul’a göre daha geniş bir katılım gerçekleşmesi de mümkün olabilir. 
 

Dolayısıyla, köyümüzün doruk bölgesine daha önce de tarihi belirtilmiş olduğu şekilde 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü bir ağaç dikim çalışması programlandığı şekilde gerçekleştirilecek olup; bu etkinliğe katılım tüm Üyüklü Hemşerilerimizin tamamen kendi uhdelerinde olacaktır. 

Ayrıca bu ağaç dikme çalışması vesilesiyle, Ankara’dan Orhan Yazıcı arkadaşımız da yine köy muhtarlığımızın ve ilçe kaymakamlığımızın bilgisi dahilinde doruk bölgesinde bir bayrak dikim projesini de gerçekleştirmiş olacaktır. 
 

Kendisini de köyümüzde sağlayacağı bu güzel ve anlamlı etkinliği nedeniyle bir kez daha tebrik ediyor, tekrar teşekkür ediyoruz…
 

Üye Girişi

Üye Girişi

Duyurular

Duyuru: Aidat borçları hk.
Duyuru: Aidat borçlarını ödemeyen üyelerimizin aidat borçlarını öğrenmek için yönetimden bilgi alabilir, geçmiş dönem aidatların Mart ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor, ödenmediği takdirse mesaj sisteminden çıkarılacaktır.
Aidat borçlarını Dernek İban numarasına yatırınız. ÜYÜKLÜLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ IBAN NO. TR28 0006 4000 0011 2140 5231 43


Dernek Genel Kurul Toplantısı Duyurusu...
Derneğimizin yeni yönetiminin seçileceği Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Aralık 2022 Pazar günü yapılacaktır, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise ikinci toplantı 25 Aralık Pazar günü çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Adres: Orhan Gazi Camii Salonu, Orhan Gazi Mah. Vatan Cad. Rüzgar Gülü Sok. No:20 Güzelyalı / İstanbul. Tüm üyelerimizin katılımını bekleriz. Dernek Yönetimi.

Köylülerimize önemli bilgilendirme...
(Köylülerimize önemli bilgilendirme)

Bilindiği üzere 2014-2015 yıllarında köyümüzde ev yapacak yeri olmayan köylülerimiz için 20.05.1987 tarih 3337 sayılı kanunun uygulanması ile köy yeni yerleşim alanı planlanmış ve köyümüz "Karşı Geçe" mevkiinde yapılan parselasyon çalışmaları sonucunda köy tüzel kişiliğimiz adına yaklaşık 500'er m2'lik 49 adet imarlı parsel oluşturulmuştur.

Daha sonra bu parseller devletin öngörmüş olduğu en düşük bedellerle (sadece 4.000 TL) köyümüzde ev yapmak isteyen ihtiyaç sahibi köylülerimize satışları yapılmış ve köy tüzel kişiliğine ait bu tapulu parseller, ilgili köylülerimiz adına tapu devir işlemleri de yapılarak tapuları kendilerine teslim edilmiştir.

Yine daha önce de bilgilendirmesi yapılmış olduğu üzere; söz konusu bu parseller üzerinde en geç 5 yıl içinde bina yapılması gerektiği konusunda yasal mevzuat bulunduğu hatırlatılmış, aksi halde ise bu arsaların köy muhtarımız tarafından tekrar köy tüzel kişiliğine geçirilebileceği bilgisi hem sözlü olarak dernek genel kurulumuzda; hem de yazılı olarak köy internet sitemizde bilgi olarak verilmiştir.

Ancak daha önce 31.12.2020 olarak belirlenen bu son inşaat yapma tarihi, 442 sayılı Köy Kanunu’nun geçici 5 inci maddesindeki “31/12/2020” tarihi değiştirilerek, “31/12/2024” tarihine kadar uzatılmıştır...

Bu nedenle köylülerimizin satın almış oldukları bu arsalar üzerinde en geç 31.12.2024 tarihine kadar mutlak suretle içinde oturulabilir şekilde resmi ve proje onaylı bir inşaat yapma zorunlulukları bulunmakta olup; bu hususa uyulmaması halinde söz konusu arsalarının köy tüzel kişiliğine devri riski bulunmaktadır.

Ek bir not olarak; arsa sahibi köylülerimizin ilgili kanun maddesi gereğince; tapu edinme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile bu arsaları başkalarına satış, satış vaadi sözleşmesi, devir veya temlik edebilmeleri mümkün olamayacaktır.

Tüm arsa sahibi köylülerimizin mağduriyet yaşamaması açısından bu konuda bir kez daha bilgilendirme yapılmasında yarar olacağı düşüncesiyle bu paylaşım yapılmıştır... ✋🙋🏽‍♂️


Dernek İftar Yemeği Duyurusu...
Duyuru: Geleneksel İftar Yemeğimiz 17 Nisan Pazar günü Eyüp Sultan Arasta Restaurant' ta verilecektir. (Eyüp Sultan Camii Karşısı) İftarımıza katılacak köylülerimiz Rezervasyon için 14 Nisan'a kadar mutlaka kişi sayısı bildirmelidir. İrtibat Dursun Yanık 0534 613 01 73
Dernek Yönetimi

Güncel Telefon Listesi


...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....
Değerli üyelerimiz, aidat borcu olan üyelerimizin bu ay sonuna kadar aidatlarını ödemeleri gerekmektedir, ödemeyen üyelerimiz aidatlarıni ödeyene kadar mesaj listesinden silinecektir. Köyde bulunan üyelerimiz yönetimden Kadir Çevrük ve Dursun Yanık'a, Ankara'da olanlar Mehmet Yazıci'ya, İstanbul'da bulunanlar Satılmış Karapınar ve Zeki Çatak'a ödeme yapabilirler. Dernek yönetimi.

Köyimüzdeki yeni elektrik direklerinin duyurusu...
Duyuru: 20 Nisan Salı günü köyümüzün yeni elektrik direklerinin yerleri kazılacak olup yeraltı kablosu ile elektriğini almış olan köylülerimiz bilgi akmak için muhtar ile irtibat kurabilirler. Nevzat Akca 0542 434 26 58 

GENEL KURUL DUYURUSU
Duyuru: Seçimli Olağan Genel Kurulumuz sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 2 Nisan 2021 Cuma, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 9 Nisan 2021 Cuma gününe alınmıştır, çoğunluk gözetmeksizin Seçimli Olağan Genel Kurulumuz Dernek binamızda yapılacaktır. Dernek Yönetimi 

...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....

Köylülerimize Büyük Müjde...
Köylerde ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen arsalara ev yapma süresi 4 yıl uzatıldı...
Daha önce 31 Aralık 2020 olarak belirlenen son tarih, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ertelendi.
Buna göre köyümüzde arsa sahibi olan köylülerimizin ev yapma için artık önlerinde 4 yıllık bir ek süre verilmiş oldu...


Haberi bize ilk ulaştıran köylümüz Ali İnceöz\'e teşekkür ediyoruz...


http://www.corumhakimiyet.net/guncel/koye-ev-yapma-suresi-uzatildi-h19123.html


Konu resmi gazetede yayınladığında diğer detay bilgilerde köylülerimize aynı anda aktarılacaktır...



Su sayaçları hakkında duyuru
Duyuru: Değerli köylülerimiz, köydeki evlerine henüz su saatini taktırmamış olan köylülerimiz bu ay sonuna kadar mutlaka taktırması gerekiyor aksi takdirde idari işlem yapılacaktır. Muhtar Nevzat Akca 



HABERLER & RESİMLER & VİDEOLAR
Sitemize üye olan tüm Üyüklü Hemşerilerimiz siteye üye adları ve şifreleri ile giriş yaptıkları takdirde diledikleri konudaki haberleri kendileri girebilme imkanına sahiptirler. (Haberler kendi isimleri ile yayınlanacaktır.)
Ayrıca siteye üye olan-olmayan tüm hemşerilerimiz sitemizde yayınlanmasını istedikleri haber, video kaydı yada resimler var ise, ysaricamlik@mynet.com adresine iletmeleri halinde mutlaka değerlendirilecektir.
Uygun görülen haberler "HABERLER" Bölümü'ne, resimler "RESİM GALERİSİ" ne, videolar ise "VİDEO GALERİSİ"ne eklenecektir.

Sitemizde "ADI-SOYADI" veya "kimliği" net olarak belirtilmeyen kişi yada kişilerin ise, haber, resim yada mesajları kesinlikle yayınlanmamaktadır…


Kaybettiklerimiz

Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
Dernek Yönetimi
Kurban Bayramı'nın 3. günü köyümüzde rah
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

SİTE TASARIM & PROGRAMLAMA - KDS | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi