Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Ziyaretçi Defteri

Ziyaretçi Defteri

Ziyaretçi Defterine Yaz


Admin    15 Nisan 2014 22:19 |
Köylümüz Basri Sarıçamlık'ın kızı Neda'nın 4 Mayıs 2014 Pazar Günü Saat: 18.00'de, Inkilap Mahallesi, Küçüksu Cd.No: 68, Carrefour yanındaki Ümraniye Nikah Sarayı'nda Nikah Töreni vardır.

Tüm Üyüklü hemşerilerimiz davetlidir...

Kına Gecesi: 2 Mayıs 2014 Cuma Günü, Saat: 19.00'da Hamidiye Mh. Barış Yolu Cd. Askeriye Yanındaki Çekmeköy Doğa Parkı Kafe'dedir.

Muhtarlık ve Dern.Yn    14 Nisan 2014 14:55 |
Köy arsalarımızın 2014 yılı değer tespit çalışmaları tamamlanmış olup; arsalarımızın birim m2 değerleri 8 TL/M2 olarak tescil edilmiştir.

Buna göre beklentilerimiz doğrultusunda arsa fiyatlarımızda farklı bir değişiklik olmamıştır.
Toplam 49 parsel olan arsalarımız daha önce de bilgisi verilmiş olduğu üzere, ortalama 500'er m2 olup, arsalarımızın beher bedeli; daha önce de tüm köylülerimize tebliğ edildiği üzere -m2 ayrımı yapılmaksızın- her biri 4.000 TL olarak kesinleşmiştir. (8 TL X 500 M2 = 4.000 TL)

Arsaların konumuna göre şerefiye bedelleri de 3000 TL, 4000 TL ve 5000 TL şeklinde belirlenecek olup; kura çekimi öncesi tüm köylülerimize bu konuda sitemizde ayrıca bilgi verilecektir.

Bu nedenle artık tüm arsalarımız için kura çekim aşamasına gelinmiş olup; kura çekimi yapılacak tarih konusunda tüm köylülerimize ayrıca bir bildirim yapılacaktır.

Muhtemelen en geç 1 ay içinde yapılacak olan kura çekimi öncesinde tüm arsa sahiplerinin bakiye 3.000 TL tutarındaki ödemelerini MUTLAK SURETLE ödemiş olmaları gerekmekte olup; toplam arsa bedeli olan 4.000 TL'yi ödemeyen hiç bir kimse kura çekimine katılamayacaktır.

Diğer taraftan kura çekimine katılacak olan tüm köylülerimizin; gerek kendilerinin, gerekse 1.derece yakınlarının (eş ve çocuklarının); şayet var ise derneğimize olan tüm geçmiş borçlarının da ödenmiş olması gerekmektedir.

Ödemelerini yaparak kura çekimine katılan, ancak daha sonra da arsa alımından vazgeçmek isteyenlere HİÇBİR ŞEKİLDE geri ödeme yapılmayacaktır.

Köy Arsaları, ham arsa satışı şeklinde olup; bu arsalar için ödemesi yapılan 4.000 TL içinde, bu arsaların bulunduğu saha üzerinde yapılması gereken alt yapı, su, elektrik, vs. gibi muhtemel harcamalar kesinlikle bu fiyata dahil değildir. Dolayısıyla arsa alımı yapan hemşerilerimize bu konudaki hizmetlerin bilabedel yapılması konusunda, ne köy muhtarlığımızın, ne de köy derneğimizin bir taahhüdü yada maddi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Ancak arsa satışları sonrasında elbette ki bahsi geçen tüm bu çalışmaların; yani hafriyat, yol açma, kanalizasyon, içme suyu, elektrik, su deposu, vs. gibi hizmetlerin devletten bilabedel alınması konusunda, gerek köy muhtarlığı, gerekse köy derneği azami çabayı gösterecektir.

Diğer taraftan, söz konusu arsaların tapu dağıtımı sonrasında inşaat aşamasına gelindiğinde ise; yine arsa sahipleri tarafından oy çokluğuyla belirlenecek olan proje dışında farklı bir proje yada yapılaşma yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

Köy arsaları için tahsis edilen paraların da bu arsalar için ortaya çıkabilecek muhtemel masraflar için kullanılması konusunda da KESİNLİKLE bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Arsalar için toplanacak olan paralar, sadece bu arsaları alacak olan kişilerin ihtiyaçları için değil, öncelikli olarak tüm köylümüzün genel ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarını çözmek için kullanılacaktır.

Kura çekimine iştirak edecek olan tüm arsa sahibi hemşerilerimizin şimdiden bakiye arsa bedeli olan 3.000 TL tutarındaki bedelleri hazırlamaları gerekmekte olup; kura çekim gününde ödemelerin sonradan yapılabilmesi konusunda kesinlikle ısrarcı olmamaları gerekmektedir.

49 kişilik listede ismi geçen muhtemel arsa sahibi köylülerimizin yukarda belirtilen tüm şartları kabul etmek kaydıyla kura çekimine katılarak tapularını alabilecek olup; bu şartları kabul etmek istemeyen köylülerimiz ise kura çekimine katılmayarak ödemiş oldukları peşinatları geri talep etmek suretiyle arsa alımından vazgeçebileceklerdir.

Bu durumda arsa alımından vazgeçen köylülerimiz yerine yine köylülerimiz arasından yeni başvurular alınarak, aynı şekilde kura çekimi yapmak suretiyle arsa dağıtımı yapılacaktır.

Tüm Üyüklü Hemşerilerimize Saygıyla Duyurulur&

Üyük Köyü Muhtarlığı
Üyük Köyü Derneği

Admin    11 Nisan 2014 20:37 |
Arsalarımızın m2 değeri 8 TL olarak tescil edilmiştir.

Buna göre arsa fiyatlarımızda bir değişiklik olmamıştır.

Detay bilgiler Pazartesi günü sitemizde açıklanacaktır...

Admin    09 Nisan 2014 09:36 |
Köylümüz (İsmail Sevim Kızı) Mavi Sevim'in kızı Şerife'nin 11 Mayıs 2014 Pazar Saat:13.00-17.00 arası düğün töreni yapılacaktır.
İrtibat Tel: 0537 660 70 99

Köylümüz Osman Çevrük'ün kızı Zeliha'nın 18 Mayıs 2014 Pazar Günü Eyüp Evlendirme Dairesi'nde Saat: 15.00'de Nikah Töreni yapılacaktır.
Adres: Eyüp Belediyesi Nikah Salonu Merkez Mh. Silahtaraga Cd. No:18 Yunus Gösteri Merkezi Yanı İrtibat Tel: 0532 440 75 48 - 0532 440 75 48 - Osman Çevrük

Kına Gecesi: 16.05.2014 Cuma Gnü Saat 19.00'da Eski Edirne Asfaltı Çevre Yolu Girişi 100 yıl cd. No:15 Yıldırım Mh. Beşyüzevler- İstanbul

Köylümüz Tevfik Ören'in kızının 25 Mayıs 2014 Pazar günü Saat: 13.30'da Nikah töreni yapılacaktır.
İrtibat Tel: 0545 683 14 00  Tevfik Ören

Köylümüz Üzeyir Çevrük'ün kızı Öznur'un 31 Mayıs 2014 Cumartesi Günü Saat: 15.00'de Küçükçekmece Evlendirme Dairesi'nde Nikah Töreni yapılacaktır.
İrtibat Tel: 0535 824 79 51 - 535 824 79 51 - Üzeyir Çevrük

Tüm köylülerimize şimdiden duyurulur...

Admin    31 Mart 2014 21:44 |
Merak eden köylülerimiz için Köy Muhtarının görev ve sorumlulukları konusunda bir bilgilendirme yapmayı uygun gördük.

Bu bağlamda yeni köy Muhtarımız Nevzat Akça'ya tekrar bu yeni ve anlamlı görevinde başarılar diliyor, köyümüz ve köylümüzün menfaatleri doğrultusunda geçmişte de olduğu gibi her daim kendisiyle birlik, beraberlik ve iş birliği içinde her türlü yardım ve desteğe hazır olduğumuzun da bilinmesini arzu ve temenni ediyoruz.

Muhtar, köylerde ve mahallelerde halk tarafından seçilir. Muhtarların seçiminde partiler aday gösteremez. Muhtarların görev dönemi 5 senedir. Muhtar aynı zamanda köy tüzel kişiliğini temsil eder. Muhtar köyle alakalı kararları 4 üyeyle beraber alır. Muhtar köyün yol, köprü, çeşme vb ortak mallarını yaptırır, inşa olunanların bakım ve onarımını yaptırır. Muhtar köyde yapılması gereken işleri imece usulu ile gerçekleştirir. Bu arada muhtar, genel idarenin temsilcisi sıfatıyla da yasaları ve hükümet buyruklarını halka duyurur, köy içinde dirlik ve düzeni sağlar. Genel idareyle alakalı işlerin köyde uygulanmasına yardımcı olur.

Köy muhtarının diğer görevleri:

Köy kanununa göre muhtarın görevleri


Muhtar; Köy kanunu ile köye verilen işleri görmek için görevlendiriliyor. Kanuna göre, muhtar, köyün başı olarak kabul ediliyor. Köy işlerinde söz söylemek, emir vermek ve emrini yaptırmak muhtarın hakkı olarak ifade ediliyor.

Köy kanununa göre muhtarın görevleri nelerdir?

Köyün sınırı içinde köylüye ait işleri yapmak ve yaptırmak muhtarla onun başında bulunduğu ihtiyar meclisinin vazifesidir. Muhtarın göreceği işler ikiye ayrılır:

1 - Devlet işleri
2 - Köy işleri

Madde 36:  Muhtarın göreceği Devlet işleri şunlardır:

1 - Hükümet tarafından bildirilecek kanunları, nizamları köy içinde ilan etmek ve halka anlatmak ve kanunlar, nizamlar, talimatlar, emirler ile kendisine verilecek işleri görmek;

2 - Köyün sınırı içinde dirlik ve düzenliği korumak (asayişi korumak);

3 - Salgın ve bulaşık hastalıkları günü gününe Hükümete haber vermek;

4 - Hekim olmıyanların ve üfürükçülerin hastalara ilaç yapmasını menetmek ve Hükümete haber vermek;

5 - Köylünün çiçek ve bulaşık hastalıklar aşısı ile aşılanıp hastalıktan kurtulmasına çalışmak;

6 - Köye gelip gidenlerin niçin gelip gitmekte olduklarını anlamak ve bunlar içinde şüpheli adamlar veyahut ecnebiler görülürse hemen yakın karakola haber vermek;

7 - Her ay içinde köyde doğan, ölen, nikahlanan ve boşananların defterini yapıp ertesi ayın onuncu gününden evvel nüfus memuruna vermek ve köyün nüfus defterini birlikte götürerek vukuatı yürüttürmek;

8 - Vergi toplamak için gelen tahsildarlara yol göstermek, yardım etmek ve tahsildarların yolsuzluğunu görürse Hükümete haber vermek.

9 - Asker toplamak ve bakaya ve kaçakları Hükümete haber vermek;

10 - Köy civarında eşkıya görürse Hükümete haber vermek ve elinden gelirse tutturmak;

11 - Köylünün ırzına ve canına ve malına el uzatan ve Hükümet kanunlarını dinlemiyen kimseleri köy korucuları ve gönüllü korucularla yakalattırarak Hükümete göndermek;

12 - Köy sınırı içinde yangın ve sel olursa köylüleri toplayıp söndürmeğe ve çevirmeğe çalışmak, (orman yangınlarında sınırdan dışarı olsa dahi yardıma mecburdurlar.);

13 - Mahkemelerden gönderilen celpname ve her türlü tezkere ve hükümleri lazım gelenlere bildirerek istenilen işleri yapmak ve mahkeme mubaşirine ve jandarmaya vazifesinde kolaylık göstermek;

14 - İhzar ve tevkif müzekkereleri (bazı adamların kanun namına tutulmasını emreden mahkeme kağıdı) gösterildikte aranılan kimseleri kağıdı getirenlere tutturmak;

15 - Zarar görenlerin şikayeti ve bilip işidenlerin haber vermesi üzerine sorup araştırmak;

16 - Bu kanunda ismi geçen davaları ihtiyar meclisine söyleyip hükmünü almak.

Madde 37:  Muhtarın göreceği köy işleri şunlardır:

1 - 13 üncü maddede sayılan işleri ihtiyar meclisi ile görüşerek yapmak ve yaptırmak;

2 - 14 üncü maddede sayılan işlerin yapılabilmesi için köylülere öğüt vermek;

3 - İhtiyar meclisi ile görüştükten sonra köylüyü işe çağırmak;

4 - İhtiyar meclisi kararı ile köy işlerine harcanacak parayı toplamak;

5 - Köy işlerine harcanacak parayı topladıktan sonra harcamak için emir vermek;

6 - Bir ay içinde nerelere ve ne kadar para harcamış ise gelecek ay başında hesabatını ihtiyar meclisine vermek;

7 - Köy işlerinde hem davacı, hem hasım olarak mahkemede bulunmak ve isterse mahkemeye diğer birini yerine (vekil) göndermektedir.

Madde 38:  Köy muhtarına köy işlerini gördükleri zaman karşı gelen ve kötü söyliyenler Devlet memuruna karşı koyanlar gibi ceza görürler.

Madde 39:  Muhtar yazılarını köy katibine yazdırır. Köyde katip bulunmazsa bu işi köyün muallimine ve yoksa imamına yaptırır.

Madde 40:  Köy muhtarının köylü faydasına olmayan kararlarını kaymakam bozabilir. Fakat, onun yerine kaymakam kendiliğinden karar veremez. Karar, yine köylü tarafından verilir.

Madde 41:  (Değişik: 18/7/1963 - 286/2 md.)

İl merkezine bağlı köylerde vali, ilçelere bağlı köylerde kaymakamlar, muhtarın köy işlerini ve kanunlarla verilen diğer görevlerini yapmadığını görürlerse muhtara yazılı ihtarda bulunurlar. Buna rağmen iş görmiyen muhtar, yetkili idare kurulu karariyle görevinden uzaklaştırılır.

Köy Muhtarlarının maaşları konusuna gelince;

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapılan düzenlemeyle, muhtar maaşlarının hesaplanmasına ilişkin gösterge rakamı artırılmıştı. Yeni maaşların miktarını Bakanlar Kurulu belirleyecekti ve geçtiğimiz ay alınan kararla muhtar maaşları 457 liradan 871 liraya yükseltildi.

Muhtarlıkta yeni maaş artışlarının yanı sıra; normalde emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden vatandaşlardan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyor.

Fakat emekli olduktan sonra muhtar seçilenler hem emekli aylıklarını hem de muhtarlık maaşlarını kesintisiz alabiliyorlar.

Henüz emekli olmayan muhtarlar ise görev süreleri boyunca Bağ-Kur primlerini kendileri ödüyor. Bu durumdaki Köy muhtarları aylık 240 lira, mahalle muhtarları ise 342 lira prim ödüyor.

Dernek Yönetimi    31 Mart 2014 21:36 |
Değerli Üyüklü Hemşerilerimiz,

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonucunda Üyük Köyümüzde yapılan muhtarlık seçimlerinde kullanılan toplam 367 geçerli oydan Sabri Akça 160 oy alırken, Nevzat Akça 207 oy almıştır.

Bu sonuçlara göre; önümüzdeki dönemde Üyük Köyü Muhtarlığını köylümüz Nevzat Akça kazanmıştır.

Dernek Yönetimi olarak kendisini tebrik ediyor, köyümüz ve köylümüz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla,

Dernek Yönetimi

Nevzat Akça    30 Mart 2014 23:14 |
Degerli Uyuklu Hemserilerim,

2014 yili muhtarlik secimi sonucunda hayirlisiyla onumuzdeki donem Uyuk Koyu Muhtarlik vazifesini ustlenmis bulunuyorum.

Bu onemli gorevi ustlenmem de, uzaktan yakindan gelerek destek veren tum Uyuklu hemserilerime sonsuz tesekkurlerimi iletiyor, oy veren veya vermeyen tum Uyuklu hemserilerime de sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

Koyumuz icin hayirli ve ugurlu olsun...

Nevzat Akca

Dernek Yönetimi    26 Mart 2014 21:30 |
Köylümüz Selami Palaz'ın eşi Meryem Palaz Ankara Numune Hastanesinde yoğun bakımdadır.

Kendisine tüm köylülerimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz...

Dernek Yönetimi

Admin    22 Mart 2014 23:05 |
KÖYDES 5 milyon 148 bin liralık yatırım yapacak...

2014 yılı KÖYDES yatırımları ile ilgili dün bir toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Vahdettin Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Ayvaz Çal ile Mustafa Çıbık ve KÖYDES yetkilileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özcan, bu yıl KÖYDES projelerine Türkiye genelinde 346 milyon TLlik bir ödenek ayrıldığını belirterek, 30 büyükşehirimiz hariç geriye kalan 51 ilde toplam 346 milyon liralık bir KÖYDES ödeneği var. Bu 346 milyon TLnin 5 milyon 148 bin 273 TLsi ise Çankırıya ayrıldı dedi.

Çankırıya ayrılan bütçenin büyük bir kısmının yol projelerinde kullanılacağını aktaran Vali Özcan, 5 milyon 148 bin liranın, 4 milyon 864 lirasını yol ve kilit parke, 284 bin lirasını ise içmesuyu projelerinde harcayacağız. Bu sene KÖYDESte yapmayı planladığımız 55 projemiz var. Bunların 44ü yol, 11ise içmesuyu projesi. Yani bu sene yollarımıza ağırlık veriyoruz ifadelerini kullandı.

Bu sene KÖYDES projeleriyle 134 km asfalt yapmayı planladıklarını dile getiren Vali Özcan, bunun 52 kmsinin 1.kat, 82 kmsinin ise 2.kat asfalt olacağını kaydetti.

KÖYDESten hariç olarak İl Özel İdaresinin de asfaltlama projesi olduğunu ifade eden Vali Özcan, Özel idare bütçesiyle 128 kmlik bir asfalt yapmayı planlıyoruz. Yani bu sene KÖYDES ve özel idare toplam 262 kmlik asfalt yapacağız. Bunun 90 kmsi 1.kat, 172 kmsi ise 2.kat asfalt. Bu sene asfalta özel idare ve KÖYDES olarak toplam 9 milyon 741 bin lira para harcayacağız şeklinde konuştu.

Kanalizasyon ve kilit parke çalışmaları hakkında da bilgiler veren Vali Vahdettin Özcan, 361 köyün 327sinde kanalizasyon olduğunu belirterek, merkez köylerin tamamında kanalizasyon olduğunu söyledi.

Vali Özcan ayrıca, bu sene yapılacak 102 kilit parke çalışmasıyla ile kilit parkede de il genelindeki köylerde yüzde 75lere ulaşacaklarını aktardı.

İlimize tahsis edilen ödeneğin İlçelere göre dağılımı şu şekildedir;

Merkez İlçe 847.265,00 TL, Atkaracalar İlçesi 133.611,00 TL, Bayramören İlçesi 461.277,00 TL, Çerkeş İlçesi 774.097,00 TL, Eldivan İlçesi 261.920,00 TL, Ilgaz İlçesi 706.231,00 TL, Kızılırmak İlçesi 380.686,00 TL, Korgun İlçesi 174.967,00 TL, Kurşunlu İlçesi 258.739,00 TL, Orta İlçesi 316.001,00 TL, Şabanözü İlçesi 285.249,00 TL, Yapraklı İlçesi 548.230,00 TL olarak Bakanlığımız tarafından belirlenmiştir.

KÖYDESten gelen ödenekte geçen yıla göre 293 bin liralık bir artış yaşandığını da söyleyen Özcan, Bu sene planlanan 55 projenin tamamını yıl içinde tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz dedi.

Dernek Yönetimi    22 Mart 2014 20:41 |
Köylümüz (İsmail Sevim Kızı) Mavi Sevim'in kızı Şerife'nin 11 Mayıs 2014 Pazar Saat:13.00-17.00 arası düğün töreni yapılacaktır.

Şimdiden tüm Üyüklü hemşerilerimize duyurulur...

Dernek Yönetimi    21 Mart 2014 11:21 |
Atkaracalar Dernekler Birliği Hayrettin Abanik Futbol Turnuvası 6 Nisan 2014 Pazar Günü başlayacaktır. Turnuvaya katılmak isteyen tüm gençlerimiz Şaban Abanikle irtibata geçebilirler.
Şaban Abanik Tel: 532 634 75 18
(Maç programı ana sayfadadır.)

Saygılarımızla,

Dernek Yönetimi

Admin    16 Mart 2014 13:32 |
Belediye Başkanlığı için 50 bin 463 seçmen sandığa gidecek...

30 Mart Mahalli İdareler Seçimi nedeniyle partiler çalışmalarını sürdürüyor.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde Çankırı merkezde Belediye Başkanlığı için 142 sandıkta toplam 50 bin 463, İl Genel Meclisi için ise 226 sandıkta toplam 59 bin 9 seçmen oy kullanacak.

29 Mart 2009 mahalli idareler seçiminde Çankırı merkezde Belediye Başkanlığı için 10 parti seçime girmiş ve kayıtlı 46 bin 295 seçmenden 39 bin 465'i 154 sandıkta oy kullanmıştı.

Yapılan seçim sonrasında ise 38 bin 286 oyun geçerli sayıldığı seçimde bin 179 oy da geçersiz kabul edildi.

Gerçekleştirilen seçim sonrasında AKP 17 bin 963, MHP 17 bin 90, CHP 874, Saadet Partisi 808, BBP 753, DP 493, DSP 136, BTP 84, TKP 46 ve Millet Partisi 39 oy aldı.

İl Genel Meclisi için ise kayıtlı 55 bin 88 kişiden 47 bin 590'ı 209 sandıkta oy kullanmıştı. 13 partinin seçime girdiği İl Genel Meclisi seçimleri sonucunda; AKP 22 bin 452, MHP 18 bin 124, Saadet bin 496, BBP bin 428, CHP bin 372, DP bin 66, DSP 279, BTP 132, TKP 64, Millet Partisi 60, EMEP 58, İP 57 ve ÖDP 36 oy aldı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde ilçelerde ise seçmen ve sandık sayısı şöyle:

Atkaracalar: Belediye başkanlığı 8 sandıkta toplam bin 965, il genel meclisi 24 sandıkta 4 bin 617 seçmen oy kullanacak.

Çardaklı: Belediye başkanlığı için 6 sandıkta bin 346 siçmen oy kullanacak.

Bayramören: Belediye başkanlığı için 3 sandıkta 524, il genel mecilisi için 30 sandıkta 2 bin 556 seçmen oy kullanacak.

Çerkeş: Belediye başkanlığı için 23 sandıkta 6 bin 47, il genel meclisi için 82 sandıkta 12 bin 493 seçmen oy kullanacak.

Saçak Beldesi: Belediye başkanlığı için 6 sandıkta 1467 seçmen oy kullanacak.

Eldivan: Belediye Başkanlığı için 11 sandıkta 2 bin 524, il genel meclisi için 29 sandıkta 5 bin 235 seçmen oy kullancak.

Ilgaz: Belediye Başkanlığı için 22 sandıkta 5 bin 452, il genel meclisi için 97 sandıkta 11 bin 285 seçmen oy kullanacak.

Kızılırmak: Belediye Başkanlığı için 6 sandıkta bin 495, il genel meclisi için 33 sandıkta 6 bin 112 seçmen oy kullanacak.

Korgun: Belediye başkanlığı için 6 sandıkta bin 412, il genel meclisi için 19 sandıkta 3 bin 287 seçmen oy kullanacak.

Kurşunlu: Belediye Başkanlığı için 16 sandıkta 3 bin 338, il genel meclisi için 47 sandıkta 6 bin 943 seçmen oy kullanacak.

Orta: Belediye başkanlığı için 9 sandıkta 2 bin 232, il genel meclisi için 61 sandıkta 14 bin 414 seçmen oy kullanacak.

Yaylakent: Belediye başkanlığı için 15 sandıkta 3 bin 918 seçmen oy kullanacak.

Şabanözü: Belediye başkanlığı için 23 sandıkta 5 bin 876, il genel meclisi için 41 sandıkta 8 bin 144 seçmen oy kullanacak.

Yapraklı: Belediye başkanlığı için 7 sandıkta 1553, il genel meclisi için 47 sandıkta 6 bin 907 seçmen oy kullanacak.

Dernek Yönetimi    09 Mart 2014 19:31 |
Köylümüz Üzeyir Çevrük'ün kızı Öznur'un 31 Mayıs 2014 Cumartesi Günü Saat: 15.00'de Küçükçekmece Evlendirme Dairesi'nde Nikah Töreni vardır...

İrtibat Tel: 0535 824 79 51 - Üzeyir Çevrük

Köylümüz Osman Çevrük'ün kızı Zeliha'nın ise 18 Mayıs 2014 Pazar Günü Eyüp Evlendirme Dairesi'nde Nikah Töreni yapılacaktır.

İrtibat Tel: 0532 440 75 48 - Osman Çevrük

Şimdiden tüm Üyüklü Hemşerilerimize duyurulur...

Admin    27 Şubat 2014 21:14 |
Şap, Kuduz ve Brusella Aşılama Kampanyaları başladı...

Çankırı İlimiz genelinde Şap, Kuduz ve Brusella aşılama kampanyası başladı. Kampanyalarının başlaması üzerine Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR konuya ilişkin bir açıklama yaparak; 2014 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı gereği Çankırı genelinde 03 Mart-29 Nisan 2014 tarihleri arasında Şap aşılama kampanyasının saha çalışmalarına başlanacaktır.

Kampanya da ilimiz genelinde 120.855 baş 2 aylık ve üzeri yaştaki büyükbaş hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanacaktır.

Yine 03 Mart-02 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kuduz aşılama kampanyası kapsamında 4.150 baş 3 aylıktan büyük Kedi ve Köpekler kuduz hastalığına karşı aşılanacak olup, kullanılacak aşılar Bakanlığımız tarafından projesi kapsamında tahsis edilmektedir.

Ayrıca Bruselloz hastalığına karşı mücadele çalışmaları kapsamında 10 Şubat- 30 Nisan 2014 tarihleri arasında Sığır Bruselloz Hastalığına karşı, 01 Mart-15 Nisan 2014 tarihleri arasında Koyun- Keçi Bruselloz Hastalığına karşı aşılama kampanyalarının saha çalışmalarına başlanacaktır. Kampanya da ilimiz genelinde 35.000 baş 3 aylıktan büyük dişi genç büyükbaş hayvanlar Sığır Bruselloz hastalığına karşı, yine 35.000 baş 3 aylıktan büyük damızlık erkek ve dişi genç küçükbaş hayvanlar Koyun-Keçi Bruselloz hastalığına karşı aşılanacak olup, kullanılacak aşılar Bakanlığımız tarafından projesi kapsamında tahsis edilmektedir.

Halk arasında tabak veya dabag olarak ta bilinen şap hastalığı: Bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalıktır. Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; süt veriminde %15, et veriminde %10 verim kayıplarına neden olur. Özellikle buzağı ve kuzular hastalığa karşı son derece hassas olup %80 lere varan oranlarda ölümlere yol açabilir. Hastalıktan korunmanın yolu, hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez (ilkbahar, sonbahar) aşılanmasıdır. Hayvancılık işletmelerinde, temizlik ve dezenfeksiyon gibi önlemler ile dışarıdan yeni satın alınan hayvanlara şap aşısı yapılıp yapılmadığına dikkat edilmelidir.

Kuduz hastalığı: Bütün sıcakkanlı hayvanlarda görülebilen, insanlara genellikle hayvan ısırması ile bulaşan, sonuçta yaptığı ensefalite bağlı ölümle sonuçlanan viral bir hastalıktır. Hastalıkla mücadelede en etkin yöntem aşılama yapmaktır. Tüm kedi ve köpek popülasyonunun aşılanması hastalıkla mücadelede son derece önemlidir. Şüpheli ısırığa maruz kalındığında vakit geçirmeden sabun, antiseptik vs. ile yara temizliği yapılmalı ve derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Isıran hayvanla ilgili bilgilerin doğru bir şekilde iletilmesi hayvanın müşahede altına alınması ve ısırılan şahsın tedavi planlaması açısından son derece önem arz etmektedir.

Brusella hastalığı: Özellikle sığır, koyun, keçi gibi hayvanlarda yavru atmaya ve randıman düşüklüklerine sebep olan, aynı zamanda zoonoz(insanlara bulaşabilen) bir hastalıktır. Son derece bulaşıcı bir hastalık olan brusella sadece ekonomik kayıplara neden olmakla kalmaz, insan sağlığı açısından da yüksek risk teşkil eder. İnsanlarda tedavisi çok uzun ve yorucu bir süreçtir. İnsanlara bulaşmada direkt temas ve özellikle ısıl işleme tabi tutulmamış süt ve süt ürünleri rol oynar. Brusella hayvanlara atık yavru, rahim akıntısı, yavru zarları, çiğ süt, idrar, dışkı, sperm gibi birçok yolla bulaşabilir. Ancak en önemlisi atık ve spermdir. Zira doğal aşım sırasında hastalığın bulaşma ihtimali yüksektir.

Bulaşma riskini azaltmak için tabii aşım yerine suni tohumlama yaptırmak tercih edilmelidir. Brusella hastalığının hayvanlarda tedavisi yoktur. Dolayısıyla öncelik korumadır. Bu kapsamda büyükbaş hayvanlar hayatlarında iki kez, küçükbaş hayvanlar hayatlarında bir kez brusella konjuktival aşı ile aşılanmalıdır.

Saha çalışmalarında ayrıca her yaştaki daha önce tanımlanmamış olan büyükbaş hayvanlara 30.06.2014 tarihine kadar, heryaştaki küçükbaş hayvanlara ise 31.12.2014 tarihine kadar kulak küpesi takılarak elektronik ortamda veri tabanına kaydedilecektir.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 4. maddesi gereğince yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatmaları zorunlu olup, hayvanlarına aşı yaptırmayanlara 6.651 TL idari para cezası uygulanacaktır. Aşı uygulanmamış hayvanların il dışına sevklerine müsaade edilmeyecektir.

Aşılama kampanyası; Çankırı merkez de İl Müdürlüğümüz (Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü), ilçelerde ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülmektedir.

Üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve daha ayrıntılı bilgi almak için İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.

Çiftçi ve yetiştiricilerimizin hem hayvan sağlığı hem de halk sağlığı açısından gerekli hassasiyeti göstererek hayvanlarına aşı yaptırmaları ve kayıt altına aldırmaları herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına önem arz etmektedir.

Yetiştiricilerimize önemle duyurulur...


1292
Ziyaretçi Defteri Kayıtlar

Üye Girişi

Üye Girişi

Duyurular

Duyuru: Aidat borçları hk.
Duyuru: Aidat borçlarını ödemeyen üyelerimizin aidat borçlarını öğrenmek için yönetimden bilgi alabilir, geçmiş dönem aidatların Mart ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor, ödenmediği takdirse mesaj sisteminden çıkarılacaktır.
Aidat borçlarını Dernek İban numarasına yatırınız. ÜYÜKLÜLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ IBAN NO. TR28 0006 4000 0011 2140 5231 43


Dernek Genel Kurul Toplantısı Duyurusu...
Derneğimizin yeni yönetiminin seçileceği Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Aralık 2022 Pazar günü yapılacaktır, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise ikinci toplantı 25 Aralık Pazar günü çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Adres: Orhan Gazi Camii Salonu, Orhan Gazi Mah. Vatan Cad. Rüzgar Gülü Sok. No:20 Güzelyalı / İstanbul. Tüm üyelerimizin katılımını bekleriz. Dernek Yönetimi.

Köylülerimize önemli bilgilendirme...
(Köylülerimize önemli bilgilendirme)

Bilindiği üzere 2014-2015 yıllarında köyümüzde ev yapacak yeri olmayan köylülerimiz için 20.05.1987 tarih 3337 sayılı kanunun uygulanması ile köy yeni yerleşim alanı planlanmış ve köyümüz "Karşı Geçe" mevkiinde yapılan parselasyon çalışmaları sonucunda köy tüzel kişiliğimiz adına yaklaşık 500'er m2'lik 49 adet imarlı parsel oluşturulmuştur.

Daha sonra bu parseller devletin öngörmüş olduğu en düşük bedellerle (sadece 4.000 TL) köyümüzde ev yapmak isteyen ihtiyaç sahibi köylülerimize satışları yapılmış ve köy tüzel kişiliğine ait bu tapulu parseller, ilgili köylülerimiz adına tapu devir işlemleri de yapılarak tapuları kendilerine teslim edilmiştir.

Yine daha önce de bilgilendirmesi yapılmış olduğu üzere; söz konusu bu parseller üzerinde en geç 5 yıl içinde bina yapılması gerektiği konusunda yasal mevzuat bulunduğu hatırlatılmış, aksi halde ise bu arsaların köy muhtarımız tarafından tekrar köy tüzel kişiliğine geçirilebileceği bilgisi hem sözlü olarak dernek genel kurulumuzda; hem de yazılı olarak köy internet sitemizde bilgi olarak verilmiştir.

Ancak daha önce 31.12.2020 olarak belirlenen bu son inşaat yapma tarihi, 442 sayılı Köy Kanunu’nun geçici 5 inci maddesindeki “31/12/2020” tarihi değiştirilerek, “31/12/2024” tarihine kadar uzatılmıştır...

Bu nedenle köylülerimizin satın almış oldukları bu arsalar üzerinde en geç 31.12.2024 tarihine kadar mutlak suretle içinde oturulabilir şekilde resmi ve proje onaylı bir inşaat yapma zorunlulukları bulunmakta olup; bu hususa uyulmaması halinde söz konusu arsalarının köy tüzel kişiliğine devri riski bulunmaktadır.

Ek bir not olarak; arsa sahibi köylülerimizin ilgili kanun maddesi gereğince; tapu edinme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile bu arsaları başkalarına satış, satış vaadi sözleşmesi, devir veya temlik edebilmeleri mümkün olamayacaktır.

Tüm arsa sahibi köylülerimizin mağduriyet yaşamaması açısından bu konuda bir kez daha bilgilendirme yapılmasında yarar olacağı düşüncesiyle bu paylaşım yapılmıştır... ✋🙋🏽‍♂️


Dernek İftar Yemeği Duyurusu...
Duyuru: Geleneksel İftar Yemeğimiz 17 Nisan Pazar günü Eyüp Sultan Arasta Restaurant' ta verilecektir. (Eyüp Sultan Camii Karşısı) İftarımıza katılacak köylülerimiz Rezervasyon için 14 Nisan'a kadar mutlaka kişi sayısı bildirmelidir. İrtibat Dursun Yanık 0534 613 01 73
Dernek Yönetimi

Güncel Telefon Listesi


...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....
Değerli üyelerimiz, aidat borcu olan üyelerimizin bu ay sonuna kadar aidatlarını ödemeleri gerekmektedir, ödemeyen üyelerimiz aidatlarıni ödeyene kadar mesaj listesinden silinecektir. Köyde bulunan üyelerimiz yönetimden Kadir Çevrük ve Dursun Yanık'a, Ankara'da olanlar Mehmet Yazıci'ya, İstanbul'da bulunanlar Satılmış Karapınar ve Zeki Çatak'a ödeme yapabilirler. Dernek yönetimi.

Köyimüzdeki yeni elektrik direklerinin duyurusu...
Duyuru: 20 Nisan Salı günü köyümüzün yeni elektrik direklerinin yerleri kazılacak olup yeraltı kablosu ile elektriğini almış olan köylülerimiz bilgi akmak için muhtar ile irtibat kurabilirler. Nevzat Akca 0542 434 26 58 

GENEL KURUL DUYURUSU
Duyuru: Seçimli Olağan Genel Kurulumuz sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 2 Nisan 2021 Cuma, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 9 Nisan 2021 Cuma gününe alınmıştır, çoğunluk gözetmeksizin Seçimli Olağan Genel Kurulumuz Dernek binamızda yapılacaktır. Dernek Yönetimi 

...KÖYLÜLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU....

Köylülerimize Büyük Müjde...
Köylerde ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen arsalara ev yapma süresi 4 yıl uzatıldı...
Daha önce 31 Aralık 2020 olarak belirlenen son tarih, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ertelendi.
Buna göre köyümüzde arsa sahibi olan köylülerimizin ev yapma için artık önlerinde 4 yıllık bir ek süre verilmiş oldu...


Haberi bize ilk ulaştıran köylümüz Ali İnceöz\'e teşekkür ediyoruz...


http://www.corumhakimiyet.net/guncel/koye-ev-yapma-suresi-uzatildi-h19123.html


Konu resmi gazetede yayınladığında diğer detay bilgilerde köylülerimize aynı anda aktarılacaktır...



Su sayaçları hakkında duyuru
Duyuru: Değerli köylülerimiz, köydeki evlerine henüz su saatini taktırmamış olan köylülerimiz bu ay sonuna kadar mutlaka taktırması gerekiyor aksi takdirde idari işlem yapılacaktır. Muhtar Nevzat Akca 



HABERLER & RESİMLER & VİDEOLAR
Sitemize üye olan tüm Üyüklü Hemşerilerimiz siteye üye adları ve şifreleri ile giriş yaptıkları takdirde diledikleri konudaki haberleri kendileri girebilme imkanına sahiptirler. (Haberler kendi isimleri ile yayınlanacaktır.)
Ayrıca siteye üye olan-olmayan tüm hemşerilerimiz sitemizde yayınlanmasını istedikleri haber, video kaydı yada resimler var ise, ysaricamlik@mynet.com adresine iletmeleri halinde mutlaka değerlendirilecektir.
Uygun görülen haberler "HABERLER" Bölümü'ne, resimler "RESİM GALERİSİ" ne, videolar ise "VİDEO GALERİSİ"ne eklenecektir.

Sitemizde "ADI-SOYADI" veya "kimliği" net olarak belirtilmeyen kişi yada kişilerin ise, haber, resim yada mesajları kesinlikle yayınlanmamaktadır…


Kaybettiklerimiz

Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
Dernek Yönetimi
Kurban Bayramı'nın 3. günü köyümüzde rah
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

SİTE TASARIM & PROGRAMLAMA - KDS | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi